Is de Citroën C3 Aircross een goede auto?

Is de Citroën C3 Aircross een goede auto?

De Citroën C3 Aircross is een vijfdeurs familie-MPV die nog steeds wordt verkocht in Europa, Latijns-Amerika en China. Citroën heeft de C3 Aircross niet op de Amerikaanse markt gebracht, maar Citroën is sowieso al sinds de jaren zeventig afwezig op de Amerikaanse markt. De C3 Aircross is een goed afgeronde auto voor een MPV, maar is de Citroen C3 Aircross een goede auto?

De Citroen C3 Aircross is echt een goede auto voor wat hij is, want hij biedt alles wat een gezin nodig kan hebben. De motoren zijn vrij verfijnd en zeer efficiënt, maar het zijn niet de meest krachtige MPV motoren die er zijn. De auto ziet er van binnen en van buiten goed uit, vooral de modellen in het hogere segment hebben een behoorlijke uitrusting.

De rijervaring is min of meer hetzelfde als bij elke andere MPV die er is en dat is precies wat de meeste mensen willen. De auto is vrij zacht en kan goed overweg met oneffenheden op de weg. Wat betrouwbaarheid betreft, is de C3 Aircross in orde, maar er zijn enkele punten die we gaan vermelden waarmee u rekening moet houden als u geïnteresseerd bent om hem te kopen.

Wat de waarde betreft, is de C3 Aircross echt goed voor wat hij is, want hij is zowel betaalbaar om te kopen als goedkoop om te gebruiken. Het praktische aspect is groot, zoals dat het geval is met alle auto’s uit dit segment. De auto biedt genoeg ruimte voor iedereen en ook de kofferruimte is meer dan voldoende.

Citroen C3 Aircross – De aandrijflijn

De Citroen C3 Aircross wordt geleverd met een aantal diesel- en benzinemotoropties. De vroegere C3 Aircross wordt geleverd met 3-cilinder of 4-cilinder motoren met een kleine cilinderinhoud en een vermogen dat schommelt tussen 82 pk en 130 pk voor de krachtigste 1.2L motor. De dieselmotoren variëren van 1.5L tot 1.6L 4-cilinder eenheden met ofwel 100pk of 120pk.

  Veelvoorkomende problemen met de Citroën C1

De nieuw gefacelifte huidige C3 Aircross wordt geleverd met een 1.2L 3-cilinder motor met vermogens van 110pk of 130pk. Hij krijgt ook een enkele dieselmotor, een 1.5L 4-cilinder met ofwel 100pk of 120pk. Alle motoren zijn voorwielaangedreven en kunnen worden geleverd met de standaard handgeschakelde versnellingsbak of de verbeterde automatische versnellingsbak.

De C3 Aircross kan tot 55 MPG halen voor de beste dieselmotoren en ongeveer 45 MPG voor de benzinemotoren. Al met al zijn de motoren van de C3 Aircross efficiënt, soepel en tamelijk stil, waardoor de C3 echt verfijnd en goed afgerond aanvoelt.

Citroën C3 Aircross – Ontwerp en onderstel

De C3 Aircross werd voor het eerst onthuld in het begin van de jaren 2010 toen hij de C3 Picasso verving. De Aircross werd voorgesteld als een jeugdigere, futuristischere en moderner ogende versie van de C3 Picasso. De styling van het exterieur is dan ook een beetje spannender, terwijl het interieur een flinke opknapbeurt kreeg waardoor het er een stuk cooler uitziet.

De C3 Aircross rijdt zoals elke andere MPV voor het hele gezin, wat betekent dat hij tot op zekere hoogte comfortabel is. Het is zeker geen luxe auto, maar hij voldoet voor de meeste mensen. Hij rolt de bochten in en heeft veel last van body roll, wat meestal het geval is bij familie MPV’s.

Citroën C3 Aircross – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

Als het op betrouwbaarheid aankomt, is de C3 Aircross in orde. Hij heeft wel last van een paar problemen die veel voorkomen bij andere Citroen-modellen. Deze problemen zijn onder andere problemen met injectoren of injectorsensoren, die leiden tot verkeerde ontsteking van de motor en ruw stationair draaien. Versnellingsproblemen worden veroorzaakt door een aantal oorzaken zoals vervuilde filters en mass air flow/O2 sensoren.

  Veelvoorkomende problemen met de Citroën C3 Picasso

Problemen met de stuuruitlijning en bandenslijtage komen ook vrij vaak voor bij C3 Aircross-modellen, naast bepaalde problemen met de transmissie. Ten slotte zijn de elektrische systemen van de auto bekend om storingen op veel C3 Aircross modellen.

Citroën C3 Aircross – Waarde en praktische bruikbaarheid

De Citroen C3 Aircross heeft een meer dan goede prijs-kwaliteitverhouding, aangezien veel van deze modellen voor een zeer aantrekkelijke prijs te krijgen zijn, vooral op de 2e hands markt. Er zijn niet al te veel uitrustingsniveaus om uit te kiezen en het is zinvol om voor een volledig uitgerust model te gaan, aangezien dit het type auto is dat de meeste mensen een tijdje houden. Hij doet alles wat je van een familiebusje verwacht, dus waarom zou je hem veranderen?

De praktische kant is ook erg goed, want de auto biedt veel zit- en bagageruimte. Het zicht is geweldig en dat geldt ook voor de ergonomie en de bedieningselementen in de auto. De auto is gemakkelijk in en uit te stappen en het is heel gemakkelijk om er een kinderzitje in te zetten.

FAQ Sectie

Moet ik een Citroen C3 Aircross kopen?

Als u op zoek bent naar een gezinsvervoermiddel dat niet te groot en niet te duur is, dan is de Citroen C3 Aircross de ideale auto voor u. Het is een veelzijdige auto dankzij zijn reeks geavanceerde en efficiënte motoren, eigentijds design binnen en buiten, en genoeg apparatuur om zelfs de geeky klanten tevreden te stellen.

  Is de Citroën C1 een goede auto?

Aan de andere kant is het misschien geen opwindende auto voor sommigen, en het is zeker geen luxe auto. Auto’s zoals de C3 Aircross zijn ontworpen voor mensen die praktisch, gebruiksvriendelijk en betaalbaar willen zijn, omdat deze auto’s vrij goedkoop zijn in brandstofverbruik.

Is de Citroen C3 Aircross een veilige auto?

De Citroen C3 Aircross is een gecertificeerde 5-sterren veiligheidsauto, wat betekent dat hij aan alle moderne veiligheidsnormen voldoet. Het is een auto met state-of-the-art crash protection systemen die zijn ontworpen om u en uw passagiers veilig te houden tijdens een crash.

Hij wordt ook geleverd met een overvloed aan softwarematige veiligheidsvoorzieningen die u niet alleen helpen in geval van een crash, maar deze ook proberen te vermijden indien mogelijk.

Is de Citroen C3 Aircross een SUV?

De Citroen C3 Aircross is geen SUV, het is een familie MPV (multi-purpose vehicle) omdat hij zowel mensen als vracht gemakkelijk vervoert. Hij is ook niet leverbaar met een AWD-systeem, wat niet bepaald iets is wat je van een SUV zou verwachten.

De afkorting “SUV” staat voor “Sport Utility Vehicle” en de C3 is niet sportief, noch utilitair, tenminste niet zoals echte SUV’s dat zijn.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts