Is de Citroën C4 Picasso een goede auto?

Is de Citroën C4 Picasso een goede auto?

De Citroën C4 Picasso is een 5-deurs familie SUV/crossover ontworpen voor het vervoer van mensen. Het is een auto die ontworpen is om betaalbaar te zijn, maar niet goedkoop. Het is een auto die wordt geleverd met een hoop gezinsvriendelijke voorzieningen, waarvan sommige vaak alleen in luxe auto’s te vinden zijn. Daarom lijkt de C4 Picasso op papier zeker veelbelovend, maar is de Citroën C4 Picasso wel een goede auto?

De Citroën C4 Picasso is een echt goede auto voor wat hij is, want hij biedt verfijnde en efficiënte motoren die niet de krachtigste zijn, maar voor de meeste mensen voldoen ze. De algehele rijervaring is ingetogen maar comfortabel. De auto voelt veilig, relatief goed gebouwd en alsof hij een behoorlijke tijd mee zal gaan.

Het ontwerp is zowel van binnen als van buiten niet bijzonder omdat Citroën geen opvallende auto’s maakt. Het lijkt er echter op dat veel Citroën-modellen redelijk oud worden, want de meeste zien er niet zo oud uit als ze in werkelijkheid zijn. Wat betrouwbaarheid betreft, is de C4 Picasso degelijk, maar er zijn enkele problemen die de moeite waard zijn om over te praten.

De waarden hiervan zijn een van de belangrijkste redenen waarom zo veel mensen ze 2dehands kopen. De praktische kant is echt goed omdat de C4 een vrij grote auto is, wat betekent dat hij op geen enkele manier, vorm of vorm ruimte tekort komt.

Citroën C4 Picasso – De krachtbron

Het motorenaanbod van de Citroën C4 Picasso begint met twee verschillende benzinemotoren. De instap 1.2L in-line 3-cilinder motor biedt 131pk wat in orde lijkt voor dit type auto. De krachtigere 1.6L 4-cilinder motor levert tot 170pk en dat is behoorlijk sterk voor de C4 Picasso. Beide motoren zijn vrij vlot en ze passen goed bij de C4.

  Veelvoorkomende problemen met Citroën C4 Aircross

De dieselmotor line-up begint met de 1.6L 4-cilinder motor die tot 120pk biedt. De 2.0L 4-cilinder dieselmotor die het neusje van de zalm is, levert 150pk en is de favoriete motor van de meeste C4 Picasso eigenaars, tenminste in Europa. De C4 Picasso is een FWD auto en wordt geleverd met een soepele 6-versnellingsbak.

De diesel C4 Picasso levert tot 55MPG op, terwijl de benzinemodellen tot 40-45MPG halen. Al met al lijken de C4 Picasso motor opties echt goed gekalibreerd te zijn en zijn ze perfect voor een auto als de C4 Picasso.

Citroën C4 Picasso – Ontwerp en onderstel

De Citroën C4 Picasso ziet er vrij modern uit, ook al is hij dat eigenlijk niet. Citroën heeft goed werk verricht bij het ontwerpen van de C4 Picasso, want het is een van de best uitziende auto’s in dit segment. Het interieur is voor sommigen een beetje brutaal, maar het biedt alles wat je nodig hebt. Hij is niet overdreven goed gebouwd, maar dat hoort erbij want de C4 Picasso is geen luxe auto.

De ophanging en onderstelafstemming zijn afgestemd op comfort en gebruiksgemak, wat betekent dat de C4 geen veren zal laten wapperen. Dynamisch is hij allerminst en de meeste mensen zijn het er over eens dat het hem ook aan karakter ontbreekt.

Citroën C4 Picasso – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

Qua betrouwbaarheid lijkt de C4 Picasso het goed te doen, maar er zijn een aantal problemen die de moeite waard zijn om over te praten. De EGS automatische versnellingsbak staat erom bekend dat hij last heeft van koppelingsproblemen en dat hij soms lui, hortend en stotend werkt. Ook de elektrische onderdelen, zoals de ramen, de verlichting en de airco, gaan nogal eens stuk.

  Veelvoorkomende problemen met de Citroën C3 Aircross

Andere problemen zijn problemen met de remmen, lekkages, en diverse onderdelen van de uitrusting, zoals veiligheidsgordels en glazen dak panelen. Over het algemeen is het niet de duurste auto om te onderhouden, maar hij heeft wel vrij regelmatig onderhoud nodig.

Citroën C4 Picasso – Waarde en praktische bruikbaarheid

De waarden van deze auto’s zijn nu echt goed gepositioneerd en dat maakt de C4 Picasso een echt populaire auto op de 2e hands markt. Veel gezinnen over de hele wereld lijken tevreden te zijn met de C4 Picasso, want de algemene klanttevredenheidsresultaten zijn overwegend positief.

Als het op praktische bruikbaarheid aankomt, is de C4 Picasso echt geweldig, want hij biedt veel zit- en bergruimte in de hele auto. Hij wordt ook geleverd met een heleboel gezinsvriendelijke voorzieningen, zoals cuppy ruimtes, oplaadpoorten en armsteunen. In- en uitstappen is heel gemakkelijk en het zicht is ook heel goed.

FAQ Sectie

Moet ik de Citroën C4 Picasso kopen?

Dat hangt ervan af wat u van een auto verwacht. Als u prioriteit geeft aan ruimte, betaalbaarheid, veiligheid en gebruiksgemak, dan is de C4 Picasso eigenlijk een heel goede keuze. Dat zijn de aspecten waarin de C4 Picasso het meest veelbelovend lijkt. Het is echter geen plezierige auto om in te rijden, hij is niet luxueus en sommigen zullen de motoren een beetje lui en karakterloos vinden.

  Is de Citroën C4 Aircross een goede auto?

Als u de kans krijgt, zorg er dan voor dat u een proefrit maakt. Op die manier kunt u gemakkelijk beslissen of de C4 Picasso de auto voor u is. Als u besluit om er een te kopen, doe dan een verplichte inspectie voor de aankoop, want u kunt nooit 100% zijn met deze auto’s.

Is de Citroën C4 Picasso veilig?

De Citroën C4 Picasso heeft 5 sterren voor veiligheid, wat betekent dat de meeste mensen er meer dan tevreden mee zullen zijn. Het is misschien niet de modernste Citroën gezinsauto die er is, wat betekent dat hij niet beschikt over de allernieuwste veiligheidsvoorzieningen en software-oplossingen.

De meeste van deze voorzieningen worden echter algemeen beschouwd als gimmicks. Daarom kan de C4 Picasso worden beschouwd als een echt veilige auto, een die uw aandacht verdient. Het belangrijkste is dat de C4 Picasso een 5-sterren veiligheidsscore heeft op het gebied van botsveiligheid.

Wat maakt een goede gezinsauto?

Een goede gezinsauto moet in de eerste plaats veilig zijn. Hij moet ook ruim zijn, zodat het hele gezin er probleemloos in kan zitten. Hij moet ook vrij stil zijn, zodat uw kinderen gemakkelijk achterin kunnen slapen. Hij moet een grote kofferbak hebben, zodat u hem kunt gebruiken voor lange afstandsvakanties.

Hij moet ook veel gezinsvriendelijke voorzieningen hebben, zoals oplaadpoorten, veel opbergruimte, een gemakkelijke instap en een goed zicht.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts