Is de Citroën DS7 Crossback een goede auto?

Is de Citroën DS7 Crossback een goede auto?

De DS7 Crossback is een luxe compacte crossover/SUV van Franse makelij die voor het eerst werd geïntroduceerd in 2017 en nog steeds in continue productie is. Gezien het feit dat de DS7 Crossback een crossover/SUV is, en dat crossover SUV’s op dit moment de populairste auto’s op de markt zijn, wil DS er een ton van verkopen. Dus, is de Citroën DS7 Crossback een goede auto?

De DS7 Crossback is echt een goede auto als je van het merk houdt en van de manier waarop de auto eruit ziet. DS heeft een andere aanpak gekozen als het gaat om het maken van auto’s, omdat ze de neiging hebben om echt goed uitziende auto’s te maken die overal de aandacht trekken. We mogen ook niet vergeten dat alle aangeboden motoren krachtig, verfijnd en zeer efficiënt zijn.

We zeiden al dat de DS7 er goed uitziet, en de meeste mensen zijn het daarmee eens. Het interieur van de DS7 is ook erg gaaf en goed afgewerkt. De DS7 rijdt als elke andere crossover/compacte SUV in dit segment en dat betekent dat hij comfortabel, verfijnd en goed gemanierd is.

De betrouwbaarheid is beter dan die van de meeste Citroen DS-modellen, maar nog steeds niet in de buurt van de top van de voedselketen. De waarde ervan is vrij hoog vanaf nieuw, maar gebruikte exemplaren zijn te vinden tegen een vrij gereduceerd tarief. De praktische bruikbaarheid is echt goed, want de auto biedt veel zitruimte en ook een vrij grote kofferbak.

DS7 Crossback – De krachtbron

De DS7 Crossback begint met een 1.2L driecilinder lijnmotor met 130 pk en 169 lb-ft koppel. Deze motor is goed voor 50 MPG. De volgende in de rij is de 1.6L 4-cilinder motor met 180pk en 184lb-ft koppel. Deze motor is ook verkrijgbaar met 225pk en 221lb-ft koppel. De zuinigheid van beide motoren ligt rond de 40MPG gecombineerd.

  Veelvoorkomende problemen met de Citroën DS4

Wie een diesel wil, kan kiezen uit twee dieselmotoren. De instap 1.5L 4-cilinder met 130pk en 221lb-ft koppel of een 2.0L 4-cilinder met 180pk en 295lb-ft koppel. Er is ook een hybride versie van de DS7 Crossback, de E-Tense. Er zijn twee verschillende hybride-modi beschikbaar: de ene haalt 300 pk uit de 1.6L en een elektromotor, terwijl de andere 225 pk haalt uit dezelfde configuratie.

Al met al kunnen we zeggen dat de DS7 Crossback-motorreeks veel beter is dan toen ze nog bij Citroën waren. Al deze motoren zijn gekoppeld aan een handgeschakelde of automatische versnellingsbak. Alle DS7-modellen beginnen met een FWD-opstelling, terwijl je kunt upgraden naar vierwielaandrijving.

DS7 Crossback – Ontwerp en chassis

In de inleiding van dit artikel zeiden we al dat het ontwerp van de DS7 Crossback erg cool is. Door de futuristische lijnen en scherpe randen ziet de auto eruit alsof hij gisteren is uitgebracht. Het interieur van de DS7 is op dezelfde manier echt upmarket, wat betekent dat design een van de sterke punten van de DS7 Crossback is.

De afstemming van het chassis en onderstel is afgestemd op comfort en gebruiksgemak en dat is te merken zodra je met de auto gaat rijden. De DS7 rijdt relatief soepel en gedragen, wat gebruikelijk is voor het segment. Al met al is de rijervaring van de DS7 echt goed afgestemd.

  Veelvoorkomende problemen met Citroën C4 Aircross

DS7 Crossback – Betrouwbaarheid en algemene problemen

Op het gebied van betrouwbaarheid lijkt de DS7 veel beter te zijn dan de vroege Citroen DS-modellen, maar hij staat nog steeds bekend om zijn vele problemen. De meest voorkomende problemen met de DS7 Crossback zijn problemen met de ophanging, brandstoflekkage, elektrische problemen, problemen bij het starten en problemen met de accu en de dynamo.

Het goede is dat de DS7 niet de duurste auto in dit segment is, maar het slechte nieuws is dat de auto niet vaak grondig wordt onderhouden. Al met al is het een langverwachte verbetering ten opzichte van de oudere Citroen DS-modellen.

DS7 Crossback – Waarde en bruikbaarheid

De DS7 Crossback is een relatief dure auto vanaf nieuw, maar afschrijving heeft ervoor gezorgd dat je een DS7 Crossback gebruikt tegen een redelijk gereduceerd tarief kunt kopen. Dat betekent dat u een vrij luxe ervaring krijgt in een segment dat links en rechts kopers lijkt aan te trekken.

De praktische bruikbaarheid is ook erg goed, want de auto biedt een grote zitruimte met een behoorlijke kofferbak. Het zicht is erg goed dankzij de verhoogde zitpositie. De auto heeft ook veel gezinsvriendelijke voorzieningen, zoals opbergruimte in het interieur en gemakkelijk bereikbare bevestigingspunten voor kinderen.

FAQ

Is de DS7 Crosstback een veilige auto?

De DS7 Crossback is een echt veilige auto, want hij kreeg een 5-sterrenclassificatie van alle toonaangevende crashtests. Een 5-sterrenclassificatie wordt alleen gegeven aan auto’s die niet alleen aan de normen voldoen, maar dat met vlag en wimpel doen. Een auto met 5 sterren krijgt ook veel softwarematige veiligheidsvoorzieningen die u zowel tijdens het rijden als bij stilstand veilig houden.

  Veelvoorkomende problemen met de Citroën DS3

Het vervelende is dat veel van deze voorzieningen deel uitmaken van dure optionele pakketten en DS is er ook op gebrand om een heleboel onnodige voorzieningen aan deze pakketten toe te voegen.

Kan ik een DS7 Crossback kopen in de VS?

We weten waarschijnlijk allemaal dat je in de VS sinds de jaren 1970 geen Citroën meer kunt kopen en er zijn geen aanwijzingen dat Citroën binnenkort terugkomt op de Amerikaanse markt. Maar ook al kunt u in de VS geen DS7 Crossback kopen, DS gaat zijn auto’s mogelijk wereldwijd aanbieden, dus ook in de VS.

Is DS beter dan Citroën?

DS was vroeger een submerk van Citroën, maar in 2015 zijn ze zich gaan vertakken en zijn ze hun eigen auto’s gaan maken met als doel een volwaardig luxemerk te worden. Als zodanig maakt DS luxere, meer upmarket auto’s die niet alleen beter presteren, maar ook betrouwbaarder zijn als geheel. Het zal echter nog lang duren voordat DS echt kan concurreren met gevestigde luxe automerken die al enkele decennia, zo niet nog langer, beschikbaar zijn.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts