Is de Fiat 500L Living een goede auto?

Fiat 500L Living

De Fiat 500L Living is de meest compacte 7-zitter op de markt. Daarnaast is deze auto goedkoop in onderhoud, comfortabel, ruim en praktisch. Maar is de Fiat 500L Living een goede auto?

Ja, de Fiat 500L Living is een perfecte auto voor mensen die op zoek zijn naar een compacte stationwagon. Hij is bovendien onderhoudsvriendelijk, ruim, comfortabel, praktisch en betaalbaar. Maar als u op zoek bent naar een meer geavanceerde, veilige, fun-to-drive, luxe en high-performance stationwagon, kijk dan elders.

Geschiedenis van de Fiat 500L Living

De Fiat 500 Living is vergelijkbaar met de Fiat 500L. Maar in tegenstelling tot de Fiat 500L debuteerde de Fiat 500L Living in 2013 nadat Fiat besloot een 500L-model met twee extra zitplaatsen te maken. Aanvankelijk was de 500L alleen leverbaar in een 2-rijige, 5-zits configuratie, maar dat werd uitgebreid naar een 3-rijige, 7-zits configuratie.

Merk op dat de Fiat 500L Living alleen voor de Europese markt werd geproduceerd, in tegenstelling tot de Fiat 500L die zowel in Noord-Amerika als in Europa werd verkocht. Bovendien is de Fiat 500L Living, in tegenstelling tot de Fiat 500L die een Mini MPV is, een compacte stationwagon.

Kenmerken van de Fiat 500L Living

Uiterlijk

De Fiat 500L Living is een van de minst aantrekkelijke auto’s in zijn klasse. Ook al is hij iets aantrekkelijker dan de Fiat 500L, het verschil is zeer minimaal. Enkele bijzondere kenmerken van de Fiat 500L Living zijn lichtmetalen 16-inchwielen, mistlampen en een ParkView achteruitrijcamera met het Loft-pakket.

Het interieur is ruim en biedt met gemak plaats aan vijf personen. De gebruikte materialen zijn echter van lage kwaliteit. Hij beschikt echter ook over een aantal prachtige functies, zoals dual-zone climate control, regensensor en zeemleren dashboard.

  Is de Fiat 500e een goede auto?

De Fiat 500L Living heeft een wielbasis van 102,8 inch, een lengte van 171,3 inch, een breedte van 68,1 inch en een hoogte van 65,7 inch.

Prestaties

De Fiat 500L Living komt met twee varianten, waaronder de varianten Pop Star en Lounge. Verder heeft hij verschillende motoropties, waaronder de 1,4-liter Fire-motor die maximaal 95 pk levert, de TwinAir-turbomotor die maximaal 105 pk levert en een Fiat-dieselmotor die maximaal 105 pk levert.

Deze auto presteert ook behoorlijk goed, want hij heeft 10,1 seconden nodig om van 0 naar 60 mph te accelereren en hij heeft een topsnelheid van 119 mph.

Comfort en laadruimte

Als je een groot gezin hebt, is de Fiat 500L Living de ideale auto voor jou. Ondanks de derde rij is de Fiat 500L Living nog steeds compact en manoeuvreert hij gemakkelijk door de stad. Hij is ook comfortabel met voldoende binnenruimte, maar mensen van 1 meter of langer zullen niet erg comfortabel zitten. Bovendien is de derde zitrij alleen geschikt voor kinderen en niet voor volwassenen.

Wat betreft laadruimte heeft de 500L Living in totaal 22,5 kubieke meter ruimte. Die kan echter worden vergroot tot meer dan 60 kubieke meter door de achterbank op te klappen.

Veiligheid

Net als de Fiat 500L is de Fiat 500L Living niet voorzien van veel veiligheidsvoorzieningen. Zaken als automatisch noodstopsysteem, adaptieve cruise control en dodehoekbewaking worden niet aangeboden. Dus als veiligheid voor u een prioriteit is, is dit niet de beste auto voor uw behoeften.

  Is de Fiat 500X een goede auto?

Brandstofefficiëntie

Hoewel de Fiat 500L Living zuinig is, is hij niet zo efficiënt als de meeste van zijn concurrenten. Hij heeft een verbruik van 41,3 mpg in de stad, 54,7 mpg op de snelweg en een gecombineerde 49 mpg in de VS.

Prijs

Hoewel de Fiat 500L Living redelijk betaalbaar is, is het niet de goedkoopste auto in zijn klasse. Hij is zelfs duurder dan de Fiat 500L Living.

FAQ

### Is het de moeite waard om de Fiat 500L Living te kopen?
Ja, de Fiat 500L Living is het kopen waard als u op zoek bent naar een compacte stationwagon met een uitstekend brandstofverbruik, veel comfort, ruimte en functionaliteit. Het is daarentegen geen ideale auto als u op zoek bent naar betrouwbaarheid, prestaties, luxe en kwaliteit.

Wat zijn de vaak voorkomende problemen met Fiat 500L Living?

Als u wilt investeren in een kwaliteitsvolle tweedehands Fiat 500L Living, is het van cruciaal belang om enkele veel voorkomende problemen te kennen waarmee u onderweg te maken krijgt. Enkele veel voorkomende problemen zijn motorproblemen, stuurproblemen, oliewaarschuwingslampjes, verstopte roetfilters, defecte elektrische ramen en een multifunctioneel infotainmentsysteem.

Hoe snel is de Fiat 500L Living?

De Fiat 500L Living oftewel de stationwagon heeft een topsnelheid van 119 mph. Bovendien kan hij in slechts 10,1 seconden van 0 naar 60 mph accelereren. Dit is vrij snel in vergelijking met de meeste van zijn concurrenten, maar het is niet de beste snelheid. Bovendien presteert deze auto slecht op het gebied van weggedrag.

Wat is de hoge kilometerstand voor Fiat 500L Living?

Als u op zoek bent naar een tweedehands Fiat 500L Living model van goede kwaliteit, is het van vitaal belang om er een te overwegen met minder dan 150k mijl. Dit komt omdat Fiat 500L Living modellen met meer dan 150k mijl waarschijnlijk meer ernstige problemen opnemen. Maar als u een goed onderhouden auto krijgt, des te beter.

  Veel voorkomende problemen met Fiat Mobi

Wat is het verschil tussen de Fiat 500L en de 500L Living?

De Fiat 500L is een vierdeurs crossover met vijf zitplaatsen, terwijl de Fiat 500L Living een zevenzitter is met twee extra zitplaatsen. Bovendien is de 500L Living met 8 inch groter. Bovendien hebben deze twee auto’s een vergelijkbaar ontwerp, met als belangrijkste verschil dat de Fiat 500L Living meer plaatwerk en glas achter de deuren heeft.

Bovendien is de Fiat 500L Living iets duurder dan de 500L, omdat hij veel groter is en meer zitplaatsen heeft.

Definitieve gedachten

De Fiat 500L Living is een van de beste compacte stationwagons op de markt. Hij is comfortabel, betaalbaar, ruim, efficiënt en praktisch. Toch heeft hij ook enkele problemen, zoals de motor, het remmen en de besturing. Bovendien mist de auto een aantrekkelijk uiterlijk en zijn de gebruikte materialen van lage kwaliteit.

Over het algemeen is de Fiat 500L Living nog steeds een prachtige auto voor grote gezinnen, omdat hij plaats biedt aan maximaal 7 passagiers. Bovendien is hij gemakkelijk te onderhouden en kent hij weinig problemen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts