Is de Fiat Ducato een goede auto?

Fiat Ducato

De Fiat Ducato is een van de beste grote bestelwagens op de markt. Zijn naaste concurrenten zijn de Mercedes-Benz Sprinter en Volkswagen Crafter. Deze bestelwagen heeft een fantastisch laadvermogen, uitstekende veiligheidsvoorzieningen en is ruim. Maar is de Fiat Ducato een goede auto?

Ja, de Fiat Ducato is een uitzonderlijke bestelwagen. Dit komt omdat hij ruim, gemakkelijk te onderhouden, betrouwbaar, efficiënt, veilig en betaalbaar is. Het enige wat deze bestelwagen mist zijn comfortabele stoelen, geavanceerde functies, een luxe interieur en uitzonderlijke prestaties. Dus, als dit de dingen zijn die u zoekt in een bestelwagen. Overweeg dan de Mercedes-Benz Sprinter.

Geschiedenis van Fiat Ducato

De Fiat Ducato is een lichte bedrijfswagen of bestelwagen die gezamenlijk door FCA Italië en PSA Group (Stellantis) wordt geproduceerd. Deze auto is sinds 1981 tot op heden in productie. Hij wordt ook Citroen Jumper, Citroen Relay, Peugeot Boxer, Ram ProMaster, Vauxhall Movano, Alfa Romeo en vele andere namen genoemd.

Bovendien heeft deze auto verschillende generaties doorlopen, waardoor hij een van de oudste bestelautomodellen op de markt is. Terwijl de eerste en tweede generatie uitstekend waren, viel de derde generatie op door hun betrouwbaarheid. De fabrikant biedt ook verschillende uitvoeringen en motoropties, zodat gebruikers een bestelwagen kunnen kiezen die past bij hun budget en behoeften.

Enkele van de opmerkelijke motoren die door de jaren heen zijn aangeboden zijn 1,8-liter PSA 169B I4, 2,0-liter PSA 170 I4, 1,9-liter Fiat 149B I4, 2,4/2,5-liter Sofim 8140,27 turbo I4, 2,0-liter PSA XU10 I4, 2,2-liter PSA DW12 turbo I4, 3,6-liter Pentastar V6 24V, en 2,3-liter Iveco F1A I4 16V motoren.

  Veel voorkomende problemen met Fiat Mobi

Kenmerken van Fiat Ducato

Uiterlijk

De Fiat Ducato heeft niet het beste exterieurdesign. Toch ziet hij er spectaculair en modern uit. Sterker nog, de E-Ducato ziet er nog spectaculairder en moderner uit dan de oudere benzine-aangedreven varianten. Het interieur is groot en ruim, maar mist kwaliteit en comfort. Concurrerende bestelwagens zoals de Mercedes-Benz Sprinter en Volkswagen Crafter hebben een beter interieur.

Prestaties

De prestaties van de Fiat Ducato zijn iets minder goed dan die van zijn twee belangrijkste concurrenten. Toch gaat het nog steeds goed, omdat de fabrikant verschillende motoropties aanbiedt. Hoe krachtiger de motor, hoe duurder de variant. Bovendien biedt Fiat ook een elektrische versie aan die bekend staat als Fiat E-Ducato.

Een van de best presterende motoren van de Fiat Ducato is de 3,0-liter multijet turbodieselmotor die tot 177 pk levert. De 2,3-liter multijet turbodieselmotor levert tot 150 pk.

Comfort en laadruimte

Hoewel de Fiat Ducato een enorm laadvermogen heeft, is hij niet ideaal om mensen te vervoeren, want hij kan maar twee personen vervoeren. Bovendien hebben gebruikers geklaagd over krappe en oncomfortabele stoelen. Als u een comfortabele en ruime zitplaats verkiest, kunt u beter kiezen voor de Mercedes-Benz Sprinter of Volkswagen Crafter.

De Fiat Ducato heeft een laadvermogen van 2,2 ton en een laadruimte van 17 m3. Dat is heel opmerkelijk voor zo’n betaalbare bestelwagen.

Veiligheid

In tegenstelling tot de meeste Fiat-modellen is de Fiat Ducato een behoorlijk veilige auto. Dat is te danken aan de vele veiligheidsvoorzieningen waarmee deze auto is uitgerust. Enkele daarvan zijn zijwindassistent, actieve parkeerassistent, trailer stabiliteitscontrole, rijstrookassistent en autonome noodstop. Met dergelijke veiligheidsvoorzieningen is dit een veilige auto en geweldig voor dagelijks gebruik.

  Is de Fiat Argo een goede auto?

Brandstofefficiëntie

De brandstofefficiëntie van de Fiat Ducato verschilt per motor. Zo heeft de 2.3 TJTD Combi een beoordeling van 36,2 mpg, terwijl de Combi 2.3 Multijet 120 met korte wielbasis een beoordeling van 39,2 mpg heeft. Het gemiddelde brandstofverbruik van de Fiat Ducato is 38,2 mpg, een van de beste in zijn klasse.

Prijs

De Fiat Ducato is aanzienlijk goedkoper dan zijn concurrenten. Zijn topmodellen zijn echter vrij duur, aangezien ze niet over luxueuze of geavanceerde functies beschikken zoals de meeste van zijn topconcurrenten. De basisprijs voor de 2022 Ducato 2.2 Mwb/lr bedraagt ongeveer 35.100 dollar, terwijl die van de 2022 Ducato XLWB/mr ongeveer 41.000 dollar bedraagt.

FAQ

Is de Fiat Ducato het kopen waard?

Ja, de Fiat Ducato is het kopen waard als u op zoek bent naar een ruime, efficiënte, betrouwbare en betaalbare bestelwagen. Deze auto is daarentegen niet het kopen waard als u op zoek bent naar een luxueuze, comfortabele, geavanceerde en krachtige bestelwagen.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Fiat Ducato?

De Fiat Ducato mag dan wel een grote bestelwagen zijn met een enorm laadvermogen en uitzonderlijke veiligheidsvoorzieningen, maar hij gaat ook gepaard met heel wat problemen die geïnteresseerde kopers moeten kennen. Enkele veel voorkomende problemen zijn elektronicastoring, EGR-storing, nokkenasstoring, motorproblemen, versnellingsbakproblemen, koelmiddellekkage, defecte intercoolerleiding, problemen met de brandstofleiding, nokkenasstoring en verkeerde banden.

Welke Fiat Ducato is het minst betrouwbaar?

Fiat Ducato behoort tot de beste en meest betrouwbare grote bestelwagens op de markt. Helaas zijn niet alle Fiat Ducato modeljaren erg betrouwbaar, want sommige hebben verschillende problemen. De minst betrouwbare Fiat Ducato modeljaren zijn gemaakt tussen 2001 en 2006. Deze Ducato modeljaren registreren meer problemen dan de modeljaren 2011 tot 2022.

  Is de Fiat Doblò een goede auto?

Hoe snel is de Fiat Ducato?

De Fiat Ducato is geen krachtige, goed presterende of snelle auto. Als u een krachtige en snellere auto wilt, zult u elders moeten zoeken. Toch is de Fiat Ducato aanzienlijk snel in vergelijking met zijn concurrenten. Hij heeft een topsnelheid van 100 mph en het duurt ongeveer 20 seconden om van 0 tot 62 mijl te accelereren.

Waarom onderscheidt de Fiat Ducato zich van andere soortgelijke bestelwagens?

De Fiat Ducato onderscheidt zich van andere grote bestelwagens door zijn uitstekende laadvermogen. Bovendien is hij zeer ruim met uitzonderlijke veiligheidsvoorzieningen. Bovendien is deze auto zeer betrouwbaar en zuinig. Met dergelijke kenmerken heeft de Fiat Ducato een grote voorsprong op de meeste van zijn rivalen. Zijn rivalen hebben echter beter presterende, luxere en geavanceerdere bestelwagens.

Conclusie

Over het algemeen is de Fiat Ducato een goede auto voor wie een krachtige, betrouwbare, ruime, efficiënte en veilige lichte bedrijfswagen zoekt. Wie daarentegen op zoek is naar een luxe, gestroomlijnde, goed presterende, geavanceerde en soepele auto, kan beter wegkijken.

Met een groot laadvermogen, verschillende varianten om uit te kiezen en een uitstekende automatische versnellingsbak is de Fiat Ducato een van de beste vas of minibussen op de markt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts