Is de Fiat Fiorino een goede auto?

Fiat Fiorino

De Fiat Fiorino mag dan een compacte bestelwagen zijn, hij is zeer veelzijdig en praktisch. Dankzij zijn fraai vormgegeven cabine en grote laadruimte. Maar is de Fiat Fiorino een goede auto?

Als u op zoek bent naar een efficiënte, betrouwbare, compacte, praktische, betaalbare en veilige minibus, dan is de Fiat Fiorino een ideale optie. Als u echter op zoek bent naar een comfortabele, stille, luxe, geavanceerde, high-performance en soepele rit, dan is de Fiat Fiorino niet de auto voor u.

Geschiedenis van de Fiat Fiorino

De Fiat Fiorino is een compacte vrijetijdsauto die sinds 1977 door de Italiaanse autofabrikant Fiat wordt gemaakt. De eerste twee generaties van de Fiat Fiorino zijn gebaseerd op andere kleine paneelbusmodellen van Fiat, zoals de Fiat 127 en de Fiat Uno. De derde generatie werd daarentegen samen met PSA Peugeot Citroen ontwikkeld en is gebaseerd op het Fiat Small-platform.

Merk op dat de eerste generatie Fiat Fiorino ook Fiat 127 werd genoemd en gebaseerd was op de Serie 2 Fiat 127 met als achterkant een bestelwagenbak. In de loop der jaren heeft Fiat verschillende motoren gebruikt, waaronder de 903 cc 100 GL.000 OHV I4, 1301 cc 128 OHC I4, 1368 cc FIRE Evo flex fuel I4, 1697 cc 146 B2.000 I4, 1,4-liter PSA TU3 I4 en 1,3-liter Multijet I4.

Kenmerken van Fiat Fiorino

Uiterlijk

De eerste en tweede generatie Fiat Fiorino modellen waren niet aantrekkelijk. De derde generatie Fiat Fiorino heeft echter een verbeterd design dat zich ook van de concurrentie onderscheidt. Deze auto is vrijwel identiek aan de Peugeot Bipper en de Citroen Nemo, waarbij alleen de voorgrilles identiek zijn.

  Is de Fiat 124 Spider een goede auto?

Het exterieur van de derde generatie Fiat Fiorina ziet er spectaculair uit en heeft kenmerken als lichtmetalen velgen, verstelbare koplampen, elektrisch verstelbare buitenspiegel, dakrail en wieldoppen. Ondanks zijn geringe afmetingen heeft de Fiat Fiorino een ruim interieur met stevige onderdelen. Maar het heeft ook plastic onderdelen die het gevoel geven broos te zijn.

De bestuurdersstoel is ondersteunend en comfortabel, maar de passagiersstoel is vrij dun en oncomfortabel. Bovendien heeft de Fiorino een wielbasis van 107 inch, een lengte van 172,6 inch, een breedte van 71,2 inch en een hoogte van 74,8 inch.

Prestaties

De Fiat Fiorino is geen krachtige auto. Bovendien is hij alleen geschikt voor stadsgebruik of korte ritten. Toch presteert hij prima en stuurt hij vlot, waardoor de rit leuk wordt. Bovendien heeft hij een handgeschakelde 5-versnellingsbak die ook licht en eenvoudig te bedienen is.

De Fiat Fiorino wordt geleverd in drie uitvoeringen: Standaard, Combi en Adventure. De best presterende en meest geavanceerde uitvoering is de Adventure, terwijl de Standard-uitvoering slechts basisvoorzieningen biedt. Toch zult u ook meer moeten betalen voor de Fiat Fiorino Adventure.

De basismotor, de 1,3-liter Multijet turbodieselmotor, levert maximaal 95 pk. Er is echter ook een 1,4-liter benzinemotor, die goedkoper is maar niet de beste prestaties levert.

Comfort en laadruimte

De Fiat Fiorino is een compacte bestelwagen, maar biedt voldoende ruimte voor passagiers en lading. Deze auto heeft de keuze uit 2 of 5 zitplaatsen. Bovendien heeft hij een enorm laadvermogen in vergelijking met de meeste van zijn rivalen. Hij heeft een laadvolume van 2,5 kubieke meter dat kan worden uitgebreid tot 2,8 kubieke meter. Daardoor kan de gebruiker meer voorwerpen en bagage meenemen.

  Veel voorkomende problemen met de Fiat 500L Living

Veiligheid

Als veiligheid een prioriteit is, is de Fiat Fiorino een zeer veilige auto. Hij beschikt over verschillende veiligheidsvoorzieningen, waaronder ABS-remmen met EBD elektronische remkrachtverdeling, ESP elektronisch stabiliteitsprogramma en bestuurdersairbags.

Brandstofefficiëntie

Als u brandstof wilt besparen, is de Fiat Fiorino zeer efficiënt, want hij heeft een brandstofverbruik van 40,1 mpg, wat beter is dan de meeste van zijn rivalen.

Prijs

De Fiat Fiorino is redelijk betaalbaar met een basisprijs van $17.800 en een prijs van $23.400 voor de hoogste uitvoeringen.

FAQ

Is de Fiat Fiorino het kopen waard?

Ja, de Fiat Fiorino is het kopen waard als u een efficiënte, betaalbare, betrouwbare, compacte en leuk rijdende auto wilt. Hij heeft ook een uitstekend laadvermogen waarmee u meer voorwerpen en bagage kunt vervoeren. Bent u daarentegen op zoek naar een krachtige, luxueuze en geavanceerde vrijetijdsauto, dan is deze auto het niet waard om in te investeren.

Wat zijn de vaak voorkomende problemen met de Fiat Fiorino?

Hoewel de Fiat Fiorino een leuk en klein vrijetijdsvoertuig is, heeft hij ook verschillende problemen. Enkele veel voorkomende problemen waarmee gebruikers te maken krijgen zijn versnellingsbakproblemen, ontstekingsproblemen, startproblemen, elektrische problemen, roest, ophangingsproblemen, onbedoelde airbagontplooiing, DPF-problemen en verminderde remwerking.

Hoe snel is de Fiat Fiorino?

De Fiat Fiorino is misschien niet de snelste auto in zijn klasse, maar hij is wel aanzienlijk snel. Hij heeft een topsnelheid van 104 mph en kan in slechts 14,6 seconden van 0 naar 60 mph accelereren. Het is belangrijk te weten dat deze auto wordt geleverd met verschillende motoropties. Dus, als u een snellere en krachtigere motor wilt, betaalt u misschien meer.

  Veel voorkomende problemen met de Fiat Doblò

Is de Fiat Fiorino een goede dagelijkse bestuurder?

Ja, de Fiat Fiorino is een uitstekende dagelijkse bestuurder. Bovendien is het een perfecte auto voor in de stad dankzij zijn compacte vormgeving. Deze auto is een goede dagelijkse bestuurder omdat hij gemakkelijk te parkeren en te manoeuvreren is in het verkeer. Hij is ook zuinig, wat betekent dat u minder geld kwijt bent aan brandstof. Bovendien is hij zeer praktisch.

Wat is de hoge kilometerstand van de Fiat Fiorino?

De Fiat Fiorino behoort tot de meest betrouwbare compacte bestelwagens op de markt. Deze bestelwagen is van 1977 tot heden in productie geweest. Daardoor beschikt hij over verschillende motoren met verschillende duurzaamheidsniveaus. Niettemin ontwikkelen de meeste van deze motoren ernstige problemen nadat ze 150k mijl hebben afgelegd. Maar bij goed onderhoud kan de Fiat Fiorino zelfs na 200.000 km nog goed functioneren.
Dus, de hoge kilometerstand voor de Fiat Fiorino ligt tussen de 150.000 en 200.000 mijl.

Samenvatting

De Fiat Fiorino is een prachtige kleine bestelwagen voor het vervoer van goederen en passagiers. Ook al is hij compact, hij biedt voldoende ruimte en is praktisch. Bovendien is hij zuinig, betrouwbaar en leuk om mee te rijden. Toch heeft deze auto ook diverse problemen die met de juiste zorg en onderhoud kunnen worden voorkomen.

Over het geheel genomen is het een uitzonderlijke vrijetijdsauto met een enorm laadvermogen. Hij is ook ruim en ideaal om in de stad te rijden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts