Is de Fiat Qubo een goede auto?

Fiat Qubo

De Fiat Qubo is een kleine minibus. Hij is echter groter dan een hatchback maar kleiner dan een SUV. Het is dus zeer ideaal voor mensen die een praktische auto wensen die ook efficiënt en ruim is. Is de Fiat Qubo echter een goede auto?

Dat hangt af van wat u zoekt. Als u een ruime, praktische, efficiënte, betrouwbare en betaalbare minibus wilt, dan is de Fiat Qubo een ideale auto voor u. Maar als u op zoek bent naar een luxe, comfortabele, geavanceerde, veilige en goed presterende auto, dan is dit niet de auto voor u.

Geschiedenis van de Fiat Qubo

De Fiat Qubo is sinds 2008 op de markt. Hij heeft een vergelijkbare personencarrosserie als de Fiat Fiorino, die sinds 1977 op de markt is. Deze auto werd voor het eerst gepresenteerd op de Autosalon van Genève voordat hij in 2008 op de markt kwam. Bovendien is het een vijfdeurs, voorwielige minibus.

Omdat de vorm van de Fiat Qubo op een kubus lijkt, duurde het niet lang voordat Fiat de naam ‘Qubo’ bedacht. De ontwerpers van Fiat slaagden erin een interessant beeld van de auto te bedenken, dat bovendien interessant, onderscheidend en origineel is.

Kenmerken van de Fiat Qubo

Uiterlijk

De Fiat Qubo heeft een saai uiterlijk. Dus als u op zoek bent naar een stijlvolle en moderne minivan, is dit geen goede optie. De Fiat Qubo heeft een robuust design, schuifdeuren, getinte ramen, een opgefriste bumper en een opgefriste achterbumper.

Hij heeft een wielbasis van 2520 mm, een lengte van 3960 mm, een breedte van 1720 mm en een hoogte van 1740 mm. Verder heeft hij een comfortabel en ruim interieur, maar de gebruikte materialen zijn goedkoop en weinig indrukwekkend. Het interieur wordt gedomineerd door kunststoffen en aantrekkelijke cirkelvormige designmotieven.

  Is de Fiat Cronos een goede auto?

Prestaties

De Fiat Qubo is geen goed presterende auto. Toch presteert hij behoorlijk, want hij wordt geleverd met twee motoropties: een 1,3-liter Multijet dieselmotor of een 1,4-liter benzinemotor. Als u de best presterende motor wilt, kies dan voor de dieselmotor.

Daarnaast heeft de Fiat Qubo twee transmissieopties: een handgeschakelde 5-versnellingsbak of een automatische 6-versnellingsbak. De verschillende motoropties leveren verschillende pk’s, waaronder 73 pk, 75 pk, 95 pk en 119 pk.

Comfort en laadruimte

De Fiat Qubo is een comfortabele auto, want hij is groter dan een hatchback maar kleiner dan een SUV. Hij heeft een capaciteit van maximaal vijf zitplaatsen en een grote kofferruimte. Hoewel de cabine ruim is, ontbreekt de interieurkwaliteit. Daarentegen heeft hij een grote kofferruimte van maximaal 330 liter. Die kan echter worden vergroot door de achterbank op te klappen tot 650 liter.

Veiligheid

De Fiat Qubo is geen erg veilige auto, want hij is gebaseerd op de Fiat Fiorino minibus. Daardoor mist hij veel veiligheidsvoorzieningen. Zo zijn airbags voor en achter standaard, terwijl elektronische stabiliteitscontrole optioneel is. Ondanks de onveiligheid is deze auto zeer betrouwbaar.

Brandstofefficiëntie

Dit is één van de sterke punten van de Fiat Qubo. Hij wordt namelijk geleverd met een gecombineerde brandstofefficiëntie van 30,2 mpg. Bovendien heeft hij een brandstofverbruik van 24,2 mpg in de stad en 35,6 mpg op de snelweg. Met een dergelijke score kunnen gebruikers veel geld besparen op hun brandstofuitgaven.

  Is de Fiat 500 een goede auto?

Prijs

De Fiat Qubo is betaalbaarder dan de meeste van zijn rivalen. De basisuitvoering kost ongeveer $14.000, terwijl de hoogste uitvoering $21.100 kost. Gebruikte modellen zijn echter aanzienlijk goedkoper. Voordat u een gebruikte Fiat Qubo koopt, moet u deze grondig inspecteren.

FAQ

### Is de Fiat Qubo een goede dagelijkse bestuurder?
Ja, de Fiat Qubo is een goede dagelijkse bestuurder. Hij is namelijk zuinig, compact, onderhoudsvriendelijk en betaalbaar. En omdat hij tot vijf personen kan vervoeren met een enorme kofferruimte, is dit een zeer praktische auto waarmee de gebruiker zich met veel gemak door de stad kan verplaatsen.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Fiat Qubo?

Als u van plan bent om een tweedehands Fiat Qubo aan te schaffen, is het belangrijk om te weten met welke problemen u onderweg te maken krijgt voordat u in deze MPV investeert. Veel voorkomende problemen met deze auto zijn airbagproblemen, verminderde remwerking, DPF-storing, startproblemen en problemen met de ruitenwisser vooraan.

Hoe snel is de Fiat Qubo?

De Fiat Qubo is een van de minst presterende auto’s in zijn klasse. Daardoor is hij niet erg snel, want hij heeft een topsnelheid van 96 mph en kan in 15 seconden van 0 naar 60 mph accelereren. Daarentegen heeft hij 14,7 seconden nodig om van 0 tot 100 km/u te accelereren.

  Veel voorkomende problemen met Fiat 500L

Is de Fiat Qubo hetzelfde als de Fiat Fiorino?

De Fiat Qubo en de Fiat Fiorino zijn weliswaar gebaseerd op hetzelfde platform, maar ze zijn totaal verschillend. De Fiat Qubo heeft 5 zitplaatsen, terwijl de Fiat Fiorino 2 zitplaatsen heeft. Bovendien is de Fiorino zuiniger en biedt hij meer kofferruimte dan de Fiat Qubo. De Fiat Qubo heeft 98,9 kubieke meter ruimte, terwijl de Fiat Fiorino 84,8 kubieke meter ruimte heeft.

Wat is de hoge kilometerstand van de Fiat Qubo?

Aangezien de Fiat Qubo niet meer leverbaar is, kan het vinden van een nieuwe Fiat Qubo een hele opgave zijn. Toch zijn er verschillende tweedehands Fiat Qubo modellen op de markt. Als u dus op zoek bent naar een tweedehands Fiat Qubo van goede kwaliteit, zoek dan naar een exemplaar met minder dan 150.000 km. Dit is omdat de meeste Fiat Qubo begint te ervaren ernstige problemen nadat ze hit meer dan 150k mijl.

Conclusie

De Fiat Qubo is een van de beste auto’s voor grote gezinnen. Dankzij de ruime cabine, de enorme laadruimte en het compacte ontwerp. Hij is ook zuinig en onderhoudsvriendelijk, waardoor het een heerlijke stadsauto is. Toch is het design van deze auto niet erg aantrekkelijk en zijn de materialen in het interieur van lage kwaliteit.

Al met al is het nog steeds een bijzondere auto met veel fascinerende kenmerken. Bij goed onderhoud kan de Fiat Qubo meerdere jaren meegaan.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts