Is de Fiat Ulysse een goede auto?

Fiat Ulysse

Fiat Ulysse is een van de weinige auto’s die verschillende comebacks op de markt hebben gemaakt nadat de productie enige tijd was gestopt. De Fiat Ulysse en Scudo maakten een comeback en bieden uitzonderlijke automodellen. Maar is de Fiat Ulysse een goede auto?

De Fiat Ulysse is voor sommigen een goede auto en voor anderen een slechte. Het is een goede auto voor gezinnen die op zoek zijn naar een grote auto waar iedereen in past. Bovendien is het een uitzonderlijke auto voor wie efficiëntie, comfort, ruimte en betrouwbaarheid wil. Het is echter geen goede auto voor degenen die een luxe, geavanceerde en high-performance auto wensen.

Geschiedenis van de Fiat Ulysse

De Fiat Ulysse is een grote bestelwagen die plaats biedt aan 6 tot 9 personen. De eerste generatie Fiat Ulysse werd gemaakt tussen 1994 en 2002, terwijl de tweede generatie werd gemaakt tussen 2002 en 2010. Onlangs introduceerde Fiat de Fiat E-Ulysse, een hybride versie.

De Fiat E-Ulysse is slanker, comfortabeler en geavanceerder dan zijn vroegere broers en zussen. Deze auto heeft twee accu-opties; 50 kWh en 75 kWh capaciteit. De nieuwe 100 kWh elektromotor levert tot 136 pk en met een topsnelheid van 130 km/u. Bovendien is deze elektrische versie krachtiger en moderner met een ruim interieur.

Enkele motoropties die op de oudere Fiat Ulysse-modellen worden aangeboden zijn een 1,8-liter motor met 99 pk, 2,0-liter met 121 pk, 2,0-liter turbo met 147 pk, 2,0-liter JTD met 109 pk, 2,0-liter 16v-motor met 136 pk en 2,2-liter JTD met 170 pk.

  Veelvoorkomende problemen met Fiat 500e

Kenmerken van Fiat Ulysse

Uiterlijk

In tegenstelling tot andere Fiat Minivans en MPV’s, zoals de Fiat Qubo en Fiat Scudo, heeft de Fiat Ulysse een aantrekkelijk uiterlijk. De Fiat Ulysse ontleent zijn stijl aan het gedurfde, strakke design van de Stilo-serie. Door zijn strakke en moderne vormgeving onderscheidt hij zich van andere minivans op de markt.

De Fiat Ulysse heeft ook een comfortabele cabine en biedt plaats aan 9 passagiers. De stoelen op de derde rij zijn echter niet erg comfortabel en alleen ideaal voor kinderen. Bovendien zijn de interieurmaterialen van lage kwaliteit, maar het interieur is goed georganiseerd.

Prestaties

De Fiat Ulysse wordt geleverd met verschillende motoropties. Daardoor variëren de prestaties afhankelijk van de gekozen motoroptie. Maar als u een zeer efficiënt en milieuvriendelijk Fiat Ulysse-model wilt, kunt u overwegen de nieuwste E-Ulysse te kiezen, die op elektriciteit rijdt.

De Fiat Ulysse accelereert van 0 tot 60 in slechts 13,1 seconden en heeft een topsnelheid van 118 mph. Let op: hoe krachtiger de uitvoering, hoe duurder deze wordt.

Comfort en laadruimte

Als u als groot gezin op zoek bent naar een comfortabele en ruime minibus, dan is de Fiat Ulysse een uitstekende keuze. Deze auto heeft een enorme cabine met een capaciteit van 6 tot 9 zitplaatsen. Bovendien heeft hij een grote kofferbak met in totaal 103,2 kubieke meter ruimte.

Veiligheid

Hoewel de Fiat Ulysse niet over veel veiligheidsvoorzieningen beschikt, is het een uiterst veilige auto. Dankzij de passieve, actieve en preventieve veiligheidsvoorzieningen waarmee de Fiat Ulysse is uitgerust.

Brandstofefficiëntie

De Fiat Ulysse is ook zuinig, met een NEDC-brandstofverbruik van 21,0 mpg in de stad, 39,2 mpg op de snelweg en een gecombineerd verbruik van 33,1 mpg. Dus of u deze auto nu gebruikt voor stadsritten of lange reizen, u bespaart veel geld op brandstof.

  Is de Fiat 500L een goede auto?

Prijs

De Fiat Ulysse wordt geleverd in 10 verschillende varianten. Het basismodel is de Fiat 2.0-liter 16v Dynamic met een basisprijs van ongeveer 20.000 dollar, terwijl de Fiat 2.2-liter JTD 16v Prestigio voor ongeveer 28.200 dollar gaat. Dit is iets hoger dan de meeste van zijn concurrenten.

FAQ

Is de Fiat Ulysse een goede dagelijkse bestuurder?

Ja, de Fiat Ulysse is een fantastische dagelijkse bestuurder. Deze auto is niet alleen betaalbaar, maar verbruikt ook niet veel brandstof, want het verbruik ligt rond de 35 km/uur. Bovendien is hij gemakkelijk en goedkoop te onderhouden, omdat hij veel problemen registreert. Het enige probleem met deze auto zijn de goedkope materialen in het interieur, vooral bij de oudere modellen.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Fiat Ulysse?

De Fiat Ulysse mag dan een uitzonderlijke bestelwagen zijn met een grote cabine en een enorme kofferruimte, hij gaat ook gepaard met verschillende problemen. Enkele van de problemen die u met de Fiat Ulysse kunt tegenkomen zijn problemen met de verwarming, problemen met elektrische ramen, ophangingsproblemen, kachelproblemen, stuurproblemen en elektrische problemen.

Hoe snel is de Fiat Ulysse?

Als u op zoek bent naar een krachtige en snellere minivan, dan is de Fiat Ulysse geen goede keuze. Hij levert namelijk een topsnelheid van 118 mph en kan er tot 13,1 seconden over doen om van 0 tot 60 mph te accelereren. In vergelijking met de meeste van zijn rivalen is de Fiat Ulysse redelijk traag.

  Veel voorkomende problemen met de Fiat Qubo

Wat is de hoge kilometerstand van de Fiat Ulysse?

De Fiat Ulysse is niet de meest betrouwbare minibus op de markt. Maar als hij goed onderhouden en verzorgd wordt, kan deze auto meer dan 200k mijl klokken. Maar als u een tweedehands Fiat Ulysse van goede kwaliteit koopt, zoek dan naar een exemplaar met minder dan 150k mijl. Dit komt omdat de meeste Fiat-modellen ernstige problemen beginnen te krijgen wanneer ze meer dan 150.000 km rijden.

Is de Fiat Ulysse een goede gezinswagen?

Ja, de Fiat Ulysse is een uitzonderlijke gezinsauto. Hij beschikt namelijk over 6 tot 9 zitplaatsen. Dus als u een groot gezin hebt, biedt deze auto gemakkelijk plaats aan alle gezinsleden. Bovendien is hij voorzien van een grote laadcapaciteit die plaats biedt aan veel bagage en spullen voor lange reizen.

Conclusie

De Fiat Ulysse is een geweldige auto voor een groot gezin. Deze auto is ruim, comfortabel, betaalbaar, zuinig en gemakkelijk te parkeren. Daar staat tegenover dat de auto niet geschikt is voor stadsverkeer, omdat het weggedrag matig is. Bovendien bestaat het interieur uit dunne materialen in vergelijking met de meeste concurrenten.

Niettemin is de Fiat Ulysse nog steeds een uitstekende auto, want hij biedt plaats aan zeven of negen personen, afhankelijk van het model dat u kiest. Hij is ook goedkoop in onderhoud en gaat niet snel kapot.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts