Is de Ford Bronco Raptor een goede auto?

De Ford Bronco Raptor is een topmodel van de prestatieklasse van de Ford Bronco, gemaakt voor wie zijn SUV het liefst over vrijwel elk denkbaar terrein wil kunnen rijden. Toegegeven, je kunt met de Bronco Raptor niet over gebouwen en bruggen rijden, maar wel over rotsen, zandduinen, steile hellingen, sneeuw, water, en al het andere.

Dus, is de Ford Bronco Raptor een goede auto? Nou, dat hangt ervan af. Als je houdt van het uiterlijk van de Bronco en je wilt een compacte, maar toch capabele terreinauto, dan is het moeilijk om tegen de Ford Bronco Raptor te pleiten. De motor is krachtig genoeg, hij ziet er geweldig uit, hij biedt een top-down ervaring, is behoorlijk betrouwbaar, goed uitgerust en verrassend praktisch voor een compacte SUV.

Je krijgt een 3.0L EcoBoost motor met 418pk en 415lb-ft koppel, wat zelfs voor een full-size maat een fors aantal is. De naam Bronco is iconisch vanwege de legendarische Bronco uit de eerste generatie. De nieuwe erft soortgelijke designelementen, maar de hele auto ziet er moderner uit met een flinke dosis off-road voorzieningen.

De Bronco Raptor lijkt zich goed te houden als het gaat om betrouwbaarheid, en de prijsstelling is bijna gelijk aan die van de F150 Raptor. De praktische bruikbaarheid is behoorlijk voor een kleine SUV, want de Bronco biedt voldoende zitruimte en een relatief grote kofferbak.

Ford Bronco Raptor – De aandrijflijn

De Bronco Raptor is uitgerust met een twin-turbo V6-motor met 418 pk en 415 Nm koppel, wat voor de meeste mensen voldoende zou moeten zijn. Veel mensen wilden inderdaad dat de Bronco Raptor met een 5.0L V8 zou komen, maar Ford heeft gezegd dat de Coyote V8 beschikbaar zal komen met de Bronco DR. Voordat u uw portemonnee trekt, de DR wordt een gelimiteerd, niet straat legaal model.

  Is de Ford EcoSport een goede auto?

Deze motor wordt gekoppeld aan een automatische versnellingsbak met 10 versnellingen, vergelijkbaar met die in de Ford Explorer ST. De Explorer ST en de Bronco delen dezelfde aandrijflijn met een kleine motoraanpassing om de extra 18 pk aan de Bronco toe te voegen. Deze aandrijflijn is in staat om alle soorten terrein te doorkruisen en Ford heeft gezegd dat ze denken dat deze aandrijflijn het beste bij de Bronco Raptor past.

Als het op efficiëntie aankomt, kan de Bronco Raptor maximaal 15 MPG halen, wat niet iets is om over op te scheppen. Het is echter wel beter dan de naaste concurrent van de Bronco, de 470pk sterke Jeep Wrangler Rubicon met 14MPG.

Ford Bronco Raptor – Ontwerp en chassis

De Bronco Raptor ziet er gemener en gespierder uit dan de gewone Bronco omdat hij een veel agressiever exterieurdesign heeft. Met grote, gripvaste banden kan de Bronco over rotsen klimmen zonder zich zorgen te maken over een lekke band. De voorkant heeft een nieuwe bumper, een nieuw rocker panel, en een iets gemener motorkap gekregen. Het interieur van de Bronco is niet veel anders dan dat van de gewone Bronco.

De rijervaring is waar de Bronco het meest verschilt van de gewone Bronco, omdat je het extra vermogen voelt, maar je voelt ook de dikkere banden. De Bronco is niet de meest comfortabele auto op de weg, maar dat is ook nooit de bedoeling geweest van Ford.

Ford Bronco Raptor – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

Als het op betrouwbaarheid aankomt, is de Bronco moeilijk te plaatsen. De reden waarom is simpel, de Bronco is nog niet lang genoeg op de markt om te kunnen beslissen of hij al dan niet lang meegaat. We hebben echter al gezien dat de aandrijflijn van de Ford Explorer ST goed stand lijkt te houden, dus er zijn geen redenen om te denken dat de Bronco Raptor anders zal zijn.

  Ford Mustang Shelby GT350 Betrouwbaarheid

Aan de andere kant zijn er enkele problemen met betrekking tot zowel de softtop als de hardtop, de elektronica, de ophanging en de algemene bouwkwaliteit. Hoe dan ook, we zullen moeten afwachten en zien of de Bronco Raptor een paar jaar goed zal zijn.

Ford Bronco Raptor – Waarde en praktische bruikbaarheid

70.000 dollar voor een kleine Ford SUV is heel wat geld en Ford hoopt dat ze er een ton van gaan verkopen. Aan de ene kant zal de Bronco Raptor zijn waarde heel goed behouden, wat betekent dat de aankoop en latere verkoop niet extreem pijnlijk zal zijn. Aan de andere kant kost de Ford F150 vrijwel niets, en die verkies ik boven de Bronco.

Praktisch gezien is de Bronco in orde. Hij biedt fatsoenlijke zitruimte voor zijn grootte, maar er zijn praktischere auto’s in dit segment. Al met al is het zicht uitstekend, en het is ook heel gemakkelijk om in de Bronco te stappen.

FAQ Sectie

Moet ik de Ford Bronco Raptor kopen?

Als u op zoek bent naar een compacte, maar toch capabele terrein-SUV, dan was de Jeep Wrangler Rubicon vroeger uw beste keus. Tegenwoordig kunt u ook voor de Ford Bronco Raptor gaan, die er realistisch gezien beter uitziet, iconischer is, en een betere dagelijkse bestuurder is. De Ford Bronco Raptor is dus de moeite waard als u op zoek bent naar zo’n auto.

  Ford Focus Electric Betrouwbaarheid

Aan de andere kant, als u geen off-road type bent, maar u houdt gewoon van de looks van de Bronco Raptor, moet u in gedachten houden dat de Bronco niet de meest comfortabele, noch ontspannen $ 70.000 SUV is.

Is de Ford Bronco Raptor beter dan de Ford F150 Raptor?

Als je de prijzen van deze twee bekijkt, besef je al snel dat de nieuwe Bronco Raptor ongeveer $ 2.000 duurder is dan de F150 Raptor. De F150 heeft een grotere cilinderinhoud, 450 pk, en is de betere dagelijkse bestuurder omdat hij met minder agressieve banden wordt geleverd en in het algemeen een aangenamere auto op de weg is.

De Bronco is beter in het terrein, omdat je minstens $8.000 aan upgrades voor de F150 moet uitgeven om hem zo capabel te maken als de Bronco Raptor af fabriek is. Neem de Bronco als u van de styling en het terrein houdt, maar neem de F150 voor al het andere.

Hoeveel kost een volledig geladen Ford Bronco Raptor?

Als u een volledig geladen Ford Bronco Raptor wilt, moet u rekenen op een prijs van 83.000 dollar, vóór de dealertoeslag. Al bij al lijkt een prijskaartje van 83.000 dollar voor een Ford Bronco een beetje te gek, maar Ford hoopt dat deze als een gek zullen verkopen, dus ik denk dat we zullen moeten afwachten.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts