Is de Ford Escape een goede auto?

Is de Ford Escape een goede auto?

De Ford Escape is een compacte crossover SUV die voor het eerst werd geïntroduceerd in het jaar 2000 en sindsdien altijd te koop is geweest. De Ford Escape werd eerst ontwikkeld in samenwerking met Mazda, maar de modellen vanaf 2012 zijn volledig ontworpen onder de paraplu van Ford. Dus, is de Ford Escape een goede auto?

Als je een degelijke, betaalbare, veilige en ruime gezins-Crossover/SUV wilt, zijn er niet veel auto’s die met de Ford Escape kunnen concurreren. De Ford Escape is dan ook een heel goede auto voor dit segment en dat is ook de reden waarom de Escape zo’n succes is voor Ford. De Escape biedt een uitgebreid motorenpalet met zowel FWD als AWD configuraties.

De Escape ziet er ook mooi uit, zeker het nieuwste model dat duidelijk wat designtintjes van Aston Martin leent. Het interieur is ook heel overzichtelijk met veel comfort, gemak en veiligheidsvoorzieningen. De Escape rijdt zoals alle crossover/SUV’s, wat betekent dat hij comfortabel en gemakkelijk te besturen is.

De betrouwbaarheid is behoorlijk, maar er zijn een aantal punten die de moeite waard zijn om over te praten. Praktisch gezien lijkt de Escape aan de meeste wensen van de klant te voldoen, dankzij de grote kofferruimte en redelijk wat ruimte op beide zitrijen. Het zicht is ook uitstekend en de Escape is heel gemakkelijk om in en uit te stappen.

Ford Escape – De aandrijflijn

De nieuwe Ford Escape heeft een aantal verschillende motorconfiguraties, te beginnen met de 1.5L EcoBoost 4-cilinder motor die 184pk levert. De volgende in de rij is de 2.0L EcoBoost motor met 254pk wat de krachtigste Ford Escape motor is die je kunt krijgen en is alleen verkrijgbaar met een AWD systeem.

  Passen Mercedes velgen op Ford?

U kunt ook kiezen voor een conventionele hybride Escape die een 2.5L motor combineert met een hybride aandrijflijn om ofwel 163pk of 203pk te bieden, afhankelijk van de staat van afstelling. Ten slotte wordt de Escape ook aangeboden als plug-in hybride met een 2.5L 4-cilinder motor gekoppeld aan een elektromotor voor een gecombineerd vermogen van 210pk.

Zoals in het begin vermeld, is de Escape beschikbaar als FWD of AWD, afhankelijk van het model en de configuratie waarvoor u kiest. De Escape wordt uitsluitend geleverd met een automatische transmissie, en de twee beschikbare transmissieopties zijn een CVT-bak voor de 2.5L Hybrid of een 8-traps auto voor de andere Escape-modellen.

Ford Escape – Ontwerp en chassis

De Ford Escape is een goed uitziende auto en hij deelt een deel van zijn gelijkenis met Aston Martin, dat algemeen wordt beschouwd als een merk dat alleen maar goed uitziende auto’s maakt. Zo krijgt de Escape een grote ovale grille en een relatief gestroomlijnd profiel. Het interieur is mooi ingedeeld met alles wat je nodig hebt. De bedieningselementen zijn eenvoudig te begrijpen en alles zit waar het moet zitten.

Wat de ophanging en onderstelafstelling betreft, lijkt de Escape te rijden zonder ergens specifiek de nadruk op te leggen. Hij rijdt als elke andere compacte familie crossover/SUV en dat betekent dat hij comfortabel is, makkelijk te besturen en makkelijk om mee te leven.

Ford Escape – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

Oudere Ford Escape modellen stonden bekend om hun problemen, vooral de 2005-2014 modellen die de meeste problemen gaven, op een handvol modeljaren in die tijd na. De nieuwe Escape is een stuk beter, maar er zijn nog steeds een aantal problemen die de moeite waard zijn om over te praten.

  Ford Mustang Mach-E Betrouwbaarheid

De Escape lijdt aan motor-gerelateerde problemen zoals defecte bobine en verkeerde ontsteking/verbranding. De tussenbak van het AWD-systeem is vaak een probleem, en dat geldt ook voor de transmissie en de stuurbekrachtiging. Tot slot moet u ook goed op de remmen letten, die soms onnatuurlijk aanvoelen en moeilijk te bedienen zijn.

Ford Escape – Waarde en praktische bruikbaarheid

De 2022 Ford Escape begint bij 27.025 dollar voor het S-trim model, 28.360 dollar voor het SE-trim model, de SEL kost 30.735 dollar, en het topmodel Titanium begint bij 37.145 dollar. Deze prijzen zijn vrij aantrekkelijk voor een auto van dit formaat en dat is de reden waarom veel mensen geïnteresseerd zijn in de aanschaf van een Ford Escape.

Praktisch gezien is de Escape echt een goede aankoop, want hij biedt veel ruimte op beide zitrijen en hij biedt ook een relatief grote kofferbakruimte. De Escape heeft veel gezinsvriendelijke voorzieningen in het interieur, dankzij de grotere bodemvrijheid kunt u gemakkelijk in- en uitstappen en het zicht is over het algemeen erg goed.

FAQ Sectie

Hoe efficiënt is de Ford Escape?

Als u de motoren van de Ford Escape bekijkt, ziet u meteen dat ze zuinig moeten zijn, vooral de 1,5 liter 4-cilindermotor. Over het geheel genomen kunnen alle Ford Escape modellen tussen de 30 en 35 MPG gecombineerd rijden, wat inderdaad een heel goed cijfer is voor een auto zo groot als de Escape.

  Ford Transit Connect Betrouwbaarheid

Wie echter het zuinigste Ford Escape-model wil, moet voor het Ford Escape PHEV-model gaan, dat een geclaimde 150 MPGe kan opleveren en een resultaat van 40 MPG bij alleen benzineverbruik. Daarmee is dit het meest efficiënte Ford Escape model aller tijden.

Is de Ford Escape een goede koop?

De Ford Escape is zeker een goede koop omdat hij heel wat voordelen in één auto combineert. De Escape is ruim, zuinig, veilig, comfortabel, relatief luxueus, en hij behoudt zijn waarde heel goed. De reden waarom zo veel mensen geïnteresseerd zijn in het kopen van een Escape is dat hij zich in het meest populaire autosegment bevindt deze dagen.

Hij concurreert met auto’s als de Toyota RAV4 en de Honda CR-V, die beide tot de best verkochte auto’s in de VS behoren op dit moment. Daarom is de Ford Escape een goede koop en zou overwogen moeten worden door iedereen die een crossover/SUV wil kopen.

Is de Ford Escape beter dan de Honda CR-V of de Toyota RAV4?

Deze drie zijn erg aan elkaar gewaagd, maar de Escape biedt wel meer pk’s en meer ruimte dan zowel de CR-V als de RAV4. Voor welke van deze drie je ook gaat, je zult waarschijnlijk tevreden zijn. Het lijkt erop dat de Escape heel wat meer te bieden heeft dan de andere twee, maar over het algemeen zijn ze echt aan elkaar gewaagd.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts