Is de Ford F-150 Lightning een goede auto?

Is de Ford F-150 Lightning een goede auto?

In de wereld van pick-up trucks is diesel nog steeds een erg populaire optie. De meeste vrachtwagenbezitters gebruiken hun trucks voor werkdoeleinden en diesel stelt hen in staat hogere koppelcijfers te halen, wat uiteindelijk meer trekkracht en meer brandstofefficiëntie betekent. De meeste mensen denken dat vrachtwagenbezitters ouderwets zijn en dat ze niet zo geïnteresseerd zullen zijn in een elektrische vrachtwagen.

Maar toen de Ford F150 Lightning voor het eerst werd geïntroduceerd, veroverde hij de wereld stormenderhand. Zelfs Ford had niet gedacht dat de auto zo populair zou worden als hij nu is. De Ford F150 Lightning neemt de F150, de best verkochte auto in de VS, en koppelt die aan een elektrische aandrijflijn. Dus, is de Ford F150 Lightning een goede auto?

Ja, de Ford F150 Lightning is waarschijnlijk een van de beste F150-modellen aller tijden, want hij is ongelooflijk praktisch, hij stuurt geweldig, hij heeft een volledig onafhankelijke achterwielophanging, en hij heeft de beste technologie van alle F150’s tot nu toe. Hij heeft ook een aantal nog nooit eerder vertoonde kenmerken die de F150 Lightning nog steviger maken als het beste F150-model tot nu toe.

De F150 Lightning krijgt ook een high-end aandrijflijn, interessante design-upgrades, en een extra kofferbak voor. Het is nog te vroeg om te zeggen hoe betrouwbaar de F150 Lightning is, maar er zijn enkele problemen waar we het over moeten hebben. De waarde is behoorlijk, vooral als u profiteert van het belastingvoordeel van $7.500 van de overheid.

Ford F150 Lightning – De aandrijflijn

De Ford F150 Lightning is verkrijgbaar in vier verschillende uitrustingsniveaus met twee verschillende batterijformaten. De accu op instapniveau meet een indrukwekkende 98 kWh met 426 pk en 775 lb-ft koppel. Het grotere accupakket met groter bereik biedt een accu van 131 kWh met 563 pk en 775 lb-ft koppel. Alle F150 Lightning-modellen zijn AWD en hun elektromotoren zijn op de voor- en achteras gemonteerd.

  Ford Mustang Mach-E Betrouwbaarheid

De standaard F150 zonder uitgebreide actieradius kan ongeveer 230 mijl ver, terwijl die met het uitgebreide accupakket ongeveer 300 mijl moet kunnen afleggen. De F150 Lightning kan ook worden opgeladen via een snelle gelijkstroomlader. In 10 minuten met een 150 kW lader kunt u 41 mijl afleggen met het model met standaardbereik en 54 mijl met het model met uitgebreide actieradius.

Het duurt ongeveer 40 minuten om de hele batterij op te laden van 15%-80% met de snelle gelijkstroomlader, terwijl langzaam opladen ongeveer 10 uur duurt. De F150 Lightning kan tussen 7.000 en 10.000 pond trekken en heeft een maximaal laadvermogen van 1.800 en 2.000 pond.

Ford F150 Lightning – Ontwerp en chassis

De Ford F150 Lightning krijgt nogal wat styling-upgrades ten opzichte van de gewone F150 die de twee meteen van elkaar onderscheiden. De F150 Lightning krijgt een unieke bliksemsignatuur dankzij een front- en achterlichtbalk over de hele lengte, en een set cool ogende wielen om er maar een paar te noemen. Het interieur krijgt een massief centraal scherm vooraan en het metercluster heeft ook een upgrade gekregen.

Waar de F150 Lightning het meest van de gewone F150 verschilt, is de rijervaring, want hij biedt een ongelooflijk goed uitgebalanceerd chassis en een bijna perfecte gewichtsverdeling. Als je dat optelt bij een aanzienlijk lager zwaartepunt, voelt de F150 Lightning veel boeiender aan om te rijden dan zelfs de topklasse F150 Raptor.

Ford F150 Lightning – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

Het is nog te vroeg om te zeggen hoe goed de F150 Lightning zal omgaan met de spanningen van een werktruck, maar er zijn een aantal kwesties over de F150 Lightning die moeten worden gezegd. Ten eerste was Ford verbaasd over hoeveel mensen hun reservering voor de F150 plaatsten dat ze besloten 580 miljoen dollar extra te investeren om het productieaantal te verdubbelen.

  Veelvoorkomende problemen met de Ford Fiesta Ecoboost

Dit betekent dat de belangstelling voor de F150 enorm is en dat betekent onvermijdelijk hogere prijzen en lange wachtlijsten. Een ander probleem is het feit dat je het uitgebreide accupakket niet op het instapmodel Pro kunt krijgen, tenzij je de F150 PRO koopt als onderdeel van een wagenpark.

Ford F150 Lightning – Waarde en praktische bruikbaarheid

De Ford F150 PRO Lightning kost ongeveer 40.000 dollar, de XLT F150 Lightning kost 53.000 dollar, de Lariat F150 Lightning kost 56.000 dollar en het topmodel, de F150 Lightning Platinum, kost 90.000 dollar. Als zodanig lijkt het instapmodel Pro de meest logische keuze, maar als je alles wilt, kost het je evenveel als twee instapmodellen F150 Lightnings.

Praktisch gezien overtreft de F150 Lightning alle verwachtingen, want hij biedt zowel voor- als achterin enorm veel bergruimte. Hij beschikt ook over de speciale functie voor omgekeerd opladen, waarmee hij een heel huis een paar dagen van stroom kan voorzien.

FAQ Sectie

Is de Ford F50 Lightning de moeite waard?

Dat hangt ervan af wie deze vraag beantwoordt. Als u iemand bent die van pick-up trucks houdt en u bent geïnteresseerd in het uiteindelijk maken van een overgang naar elektrische energie voor uw auto, is de F150 in principe de allerbeste optie waar u voor kunt gaan. De Rivian SUV komt ook in een vrachtwagen configuratie, maar het kost een stuk meer dan de F150.

  Veel voorkomende problemen met Ford Puma

Aan de andere kant, als je iemand bent die niet de zorg over pick-up trucks toch, je bent beter af zonder de F150. Er zijn veel geweldige EV-opties op dit moment en de F150 Lightning is er eigenlijk een van. Het is een interessant en veelbelovend vooruitzicht dat waarschijnlijk een succes gaat worden.

Hoe snel is de Ford F150 Lightning?

De Ford F150 Lightning is zeker snel, zeker voor een pick-up truck. Bijna alle journalisten die achter het stuur van de F150 Lightning hebben gezeten, hebben gezegd dat de auto geen enkel gebrek aan vermogen heeft. De acceleratie van 0-100 km/u duurt slechts 4 seconden en dat is een ongelooflijke prestatie voor een pick-up truck.

De F150 Lightning kan ook een kwart mijl halen in ongeveer 12,7 seconden, wat op zijn zachtst gezegd indrukwekkend is. De topsnelheid is begrensd op 110 km/u wat niet zo snel lijkt, maar er is toch geen noodzaak om sneller te gaan dan dat.

Is de Ford F150 Lightning te koop?

Ja, de F150 Lightning is op dit moment stevig op de markt, maar door de grote vraag zijn er diverse haperingen, zoals het niet beschikbaar zijn van bepaalde opties en uitrustingsniveaus. Vraag uw dealer naar een toewijzing, want dat is de snelste en minst pijnlijke manier om een F150 Lightning aan te schaffen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts