Is de Ford Fiesta Ecoboost een goede auto?

Ford Fiesta Ecoboost

Ford Fiesta Ecoboost is een van de best verkochte compacte Ford modellen op de markt. Bovendien is de Ford Fiesta Ecoboost ook nog eens zuinig, betrouwbaar en leuk om in te rijden. Hoe dan ook, is de Ford Fiesta Ecoboost een goede auto?

Ja, de Ford Fiesta is een goede auto als u een wendbare, zuinige, betrouwbare, praktische en leuke auto zoekt om in te rijden. Aan de andere kant is dit niet de auto voor u als u op zoek bent naar een high-performance, krachtige, en luxe auto.

En zoals alle auto’s, heeft ook de Ford Fiesta Ecoboost meerdere problemen waar geïnteresseerde kopers mee om moeten kunnen gaan. Maar als de auto goed wordt onderhouden en gerepareerd, kan hij een lange tijd mee. Het grootste probleem is dat deze supermini niet zo groot is, dus lange mensen kunnen het moeilijk hebben om hem ook leuk te vinden.

Geschiedenis van de Ford Fiesta Ecoboost

De Ford Fiesta is een supermini gemaakt door Ford. Hij is verkrijgbaar in een 3- of 5-deurs hatchback of een 4-deurs sedan. Er is ook een 3-deurs bestelwagen voor de Europese markt. Ford begon met de productie van deze auto in 1976 tot op heden. Bovendien heeft hij een voorwielaandrijving.

Hoewel de Ford Fiesta al tientallen jaren op de markt is, bestaat de Ford Fiesta Ecoboost al sinds 2009, toen de Ecoboost-motoren werden geïntroduceerd. Zoals de meeste compacte Ford modellen heeft ook de Fiesta Ecoboost verschillende motoropties, met als populairste de 1.0-liter motor.

De Ford Ecoboost-motor is een turbobenzinemotor met directe inspuiting die zuiniger is en minder broeikasgassen uitstoot dan de atmosferische motor die in de traditionele Ford Fiesta te vinden is. Toch presteert de Ecoboost-motor nog steeds als de gewone motor met hetzelfde vermogen en koppel.

  Ford Taurus X Betrouwbaarheid

Kenmerken van de Ford Fiesta Ecoboost

Uiterlijk

De Ford Fiesta Ecoboost is misschien niet de mooiste auto in zijn klasse, maar hij ziet er nog steeds geweldig uit. Het maakt niet uit of je de 4-deurs sedan of de 5-deurs hatchback kiest, je krijgt nog steeds een strakke en moderne auto met een mooi interieur, maar de gebruikte materialen zijn nogal gebrekkig.

Prestaties

De Ford Fiesta Ecoboost wordt geleverd met vier motoropties waarmee gebruikers een auto kunnen kiezen met het vermogen en de prestaties die zij nodig hebben. De motoren omvatten de 1.0-liter, 1.5-liter, 1.6-liter en 2.3-liter opties. De basismotor, de 1.0-liter, levert maximaal 123 pk en 125 lb-ft koppel.
Het 1,5-liter model levert een maximum van 200 pk en 214 lb-ft koppel, terwijl de 1,6-liter motor 182 pk en 177 lb-ft koppel levert. De krachtigste motor, de 2,3-liter, levert een maximum van 350 pk en 350 lb-ft koppel.

Comfort en laadruimte

Als u een meer praktische auto wilt, is de Ford Fiesta Ecoboost hatchback de beste keuze. Deze auto is ruimer dan de Ford Fiesta Ecoboost sedan. Hij heeft meer laadruimte omdat de achterbank kan worden opgeklapt om meer ruimte te creëren. Beide auto’s bieden echter plaats aan maximaal vijf personen.

Brandstofefficiëntie

Als efficiëntie is wat u zoekt in een auto, is de Ford Fiesta een van de meest efficiënte compacte auto’s die u zult tegenkomen. Dit komt omdat hij wordt geleverd met een EPAA rating van 32 mpg in de stad, 45 mpg op de snelweg, en een gecombineerde 39 mpg. Dit betekent dat u meer geld zal besparen op brandstof in vergelijking met de meeste van zijn rivalen.

  Ford Super Duty betrouwbaarheid

Prijs

In termen van prijs, de Ford Fiesta Ecoboost is veel goedkoper en ideaal voor mensen op zoek naar betaalbare, betrouwbare en efficiënte auto’s. De basis Ford Fiesta gaat voor ongeveer $18.500. De prijs gaat omhoog als u een krachtigere motor wenst en het kan u tot ongeveer $ 23.500 kosten.

FAQ

Is de Ford Fiesta Ecoboost het kopen waard?

Ja, de Ford Fiesta Ecoboost is een van de fijnste kleine auto’s op de markt. Deze unit is leuk om te rijden, wendbaar, responsief, comfortabel, efficiënt, verfijnd, en betrouwbaar. Maar als u op zoek bent naar een grotere, ruime, en high-performance compacte auto, zult u deze auto niet leuk vinden.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Ford Fiesta Ecoboost?

Ford Fiesta Ecoboost is een verbazingwekkende kleine auto met veel uitzonderlijke functies. Maar zoals de meeste voertuigen, het komt ook met een aantal problemen die moeten worden opgemerkt voordat u investeert in het. Enkele van de meest voorkomende problemen met de Ford Fiesta Ecoboost zijn verlies van motorvermogen, oververhitting van de motor, lage brandstofdruk problemen, deurklink mislukking, en nog veel meer.

Hoe snel is de Ford Fiesta Ecoboost?

Het Ford Fiesta Ecoboost-model wordt geleverd met vier motoropties, waaronder de 1,0-liter-, 1,5-liter-, 1,6-liter- en 2,3-liter-opties. De Ford Fiesta 2.3 Ecoboost is de krachtigste en snelste. Hij haalt een topsnelheid van 155 mph en kan ook in 5,7 seconden van 0 naar 60 accelereren.

  Ford Transit Connect Betrouwbaarheid

De basismodellen zoals de Ford Fiesta 1.0-liter Ecoboost zijn daarentegen vrij traag met een topsnelheid van 121 mph en hij kan van 0 tot 60 mph optrekken in 9,9 seconden.

Hoe lang gaat de Ford Fiesta Ecoboost mee?

Als de auto goed onderhouden en gerepareerd wordt, kan hij gemakkelijk meer dan 100.000 mijl meegaan zonder ernstige problemen. De meeste Ford Fiesta Ecoboost modellen gaan echter gemakkelijk meer dan 200.000 mijl mee. Sommige eigenaars hebben gemeld dat ze meer dan 250.000 mijl hebben afgelegd.

Houdt Ford Fiesta Ecoboost zijn waarde?

Ford Fiesta Ecoboost heeft een van de beste doorverkoopwaarden op de markt. Dat betekent dat hij zijn waarde beter behoudt dan de meeste van zijn goedkope rivalen. Na 5 jaar bezit zal de Ford Fiesta naar verwachting een afschrijvingspercentage van ongeveer 46% hebben, wat goed is.

Conclusie

Ford Fiesta is een goede auto als je een leuke, zuinige, wendbare, betrouwbare en lichte auto wilt om in te rijden. Maar als je op zoek bent naar vermogen, prestaties en luxe, dan moet je misschien even wegkijken, want op deze gebieden schiet de Ford Fiesta Ecoboost tekort. En als u besluit om in deze kleine auto te investeren, zult u te maken krijgen met transmissie-, koppelings-, motor-, en brandstofpompproblemen.

Over het geheel genomen, de Ford Fiesta Ecoboost is een mooie en leuke auto om te rijden. En met een goede verzorging en onderhoud, kan deze auto een lange tijd mee.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts