Is de Ford Fusion een goede auto?

Ford Fusion

De Ford Fusion is een middelgrote gezinssedan, ontworpen om het op te nemen tegen auto’s als de Chevy Malibu, de Honda Accord, de Nissan Altima en de Hyundai Elantra. Echter, de Ford is een beetje meer klasse dan alle andere sedans genoemd in deze paragraaf die zeker maakt de Fusion lijken een stuk interessanter. Dus, is de Ford Fusion een goede auto?

De Ford Fusion is inderdaad een heel goede auto als je bedenkt wat je krijgt voor je geld. De aangeboden motoren zijn behoorlijk betrouwbaar, behoorlijk krachtig en behoorlijk efficiënt. Het uiterlijk van de auto ziet er echt goed uit, sommigen zeggen zelfs een beetje te veel geïnspireerd door een vooraanstaand Brits luxe automerk. Het interieur is mooi, maar niets om over op te scheppen.

Wat betreft de rijervaring rijdt de Fusion als iedere andere auto in zijn segment. Hij rijdt soepel, gemakkelijk, stil en redelijk verfijnd. De betrouwbaarheid lijkt goed te zijn, maar er zijn enkele problemen die het bespreken waard zijn. Ford stopte met de Fusion, maar het lijkt erop dat de Fusion een comeback maakt voor het modeljaar 2023.

Value-wise, het is een echt goede tweedehands markt auto op dit moment, terwijl de praktische bruikbaarheid is ook op punt met alle andere auto’s uit dit segment.

Ford Fusion – De krachtbron

De 2020 (laatste modeljaar) Ford Fusion motor line-up begint met de 2.5L in-line 4-cilinder motor met ongeveer 175pk en 175lb-ft koppel. Deze motor is gekoppeld aan een automatische 6-versnellingsbak die al zijn vermogen naar de voorwielen stuurt. U kunt meer betalen om te upgraden naar de kleinere, maar meer capabele 1.5L turbo-opgeladen 4-cilinder met 181 pk en 185 lb-ft koppel.

  Is de Ford Bronco Raptor een goede auto?

De topmotor is de 2.0L turbo viercilinder met 245 pk en 275 lb-ft koppel. Deze motorconfiguratie krijgt ook een AWD-systeem, terwijl de mid-spec 181pk 4-cilinder een FWD-systeem krijgt. De instapmodellen van de Fusion leveren ongeveer 23/34 MPG op, de mid-spec versie 21/31 MPG en de topversie met 245 pk levert 21/31 MPG met een RWD-systeem of 20/28 met een AWD-systeem.

U kunt ook een hybride versie krijgen met een 2.0L 4-cilinder gecombineerd met een hybride elektrische aandrijflijn met 188pk en 129lb-ft koppel. De MPG-cijfers liggen rond de 42 voor de conventionele hybride, terwijl de plug-in 103MPGe haalt.

Ford Fusion – Ontwerp en chassis

Als het op design aankomt, doet de Fusion het zeker, want het exterieurdesign van de Fusion was altijd mooi, vooral de nieuwste modellen. Sommigen zeggen dat de Fusion, en Ford in het algemeen, veel van zijn ontwerpinspiratie leent van Aston Martin. Het interieurontwerp is ergonomisch, maar niet zo bijzonder als het gaat om vormgeving en materiaalkwaliteit.

Het onderstel en de ophanging zijn beide afgestemd op comfort en gebruiksgemak, waardoor de Fusion goed gesorteerd is op allerlei rijomstandigheden. Het is geen sportwagen en dat wil hij ook niet zijn. Het is een familie sedan die voorrang geeft aan comfort en gebruiksgemak en alles doet zoals het hoort.

Ford Fusion – Betrouwbaarheid en veel voorkomende problemen

Als het op betrouwbaarheid aankomt, kunnen we gerust zeggen dat de Fusion een betrouwbare auto is, maar dat hij ook last heeft van enkele bijzondere problemen. Om te beginnen is de automatische transmissie niet de meest betrouwbare in de branche en het kan geld kosten om die te repareren. Het veersysteem verslijt vrij snel, waardoor je moet investeren in nieuwe schokdempers, veerpoten en mogelijk zelfs de sway bar.

  Passen Mercedes velgen op Ford?

De motor is goed, maar het gasklephuis niet. We moeten er ook rekening mee houden dat het stuurbekrachtigingssysteem bekend staat om te falen, en zo kunnen de gezwollen wielmoeren door een aluminium topdop.

Ford Fusion – Waarde en bruikbaarheid

De 2020 Fusion begon bij ongeveer $ 23.170 voor een kale versie, maar top-of-the-line modellen gingen voor ruim boven de $ 30.000. Nu kan het worden gehad voor een aanzienlijke korting op de 2e hands markt en veel mensen kopen 2e hands Fusions omdat ze echt goede auto’s te overwegen.

Praktisch gezien is de Fusion even goed als elke andere middelgrote gezinssedan in dit gamma. Hij biedt plaats aan vier, misschien zelfs vijf volwassenen. De kofferruimte is prima, hoewel de opening een beetje beperkt is. Het zicht is goed, de deuren gaan lekker wijd open zodat er gemakkelijk een kinderzitje in de Fusion past.

FAQ

Moet ik de Ford Fusion kopen?

Als u op zoek bent naar een middelgrote gezinssedan die aan uw vervoersbehoeften voldoet zonder er veel ophef over te maken, dan is de Fusion een uitstekende keuze. Het is een goed uitziende maar bescheiden auto die zelfs in sommige luxe autogevallen kan leveren. Hij ziet er mooi uit aan de buitenkant, maar een beetje saai aan de binnenkant.

Het is een goed afgeronde familie sedan, en het is geen verrassing dat veel Amerikanen ze kopen. Hoewel SUV’s en crossovers op dit moment de toon zetten op zowel de nieuwe als de tweedehandsmarkt, slagen middelgrote sedans er beter in om de dominantie van de utility car te weerstaan dan hatchbacks en andere kleinere wagens.

  Ford Bronco Sport Betrouwbaarheid

Is Ford gestopt met het maken van de Fusion?

Ford is inderdaad nog niet zo lang geleden gestopt met de Fusion, maar het lijkt erop dat de Fusion sterker dan ooit terugkomt. Ford zegt dat de nieuwe Fusion een volledig nieuwe benadering van het ontwerp van een middelgrote sedan gaat vertegenwoordigen en dat de Fusion een van de meest opvallende auto’s in zijn segment wordt.

Hij zal er zijn in gebruiksvormen, waaronder een verhoogde stationcar die kan wedijveren met de Quattro Allroad line-up van Audi. Futurisme, veiligheid, design en technologie zijn de pijlers waarop de nieuwe Fusion zal rusten.

Is de Ford Fusion beter dan zijn concurrenten?

Dit segment zit boordevol opties en het is echt moeilijk om een winnaar aan te wijzen. We kunnen zeggen dat, sinds de Fusion technisch gezien niet meer bestaat, andere auto’s uit dit segment, zoals de Accord of de Toyota Camry, de Fusion hebben weten te verslaan. We zullen moeten afwachten hoe de op handen zijnde Fusion zich daartegen gaat verhouden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts