Is de Ford Maverick een goede auto?

Is de Ford Maverick een goede auto?

De Ford Maverick is de nieuwe compacte pick-up truck van Ford die onder de F-serie trucks en onder de Ford Ranger-serie staat. De Maverick werd ongeveer een jaar geleden geïntroduceerd en verkoopt sindsdien als een gek. De reden waarom de Maverick zo populair is, is dat Ford u nu een echte Ford pick-up ervaring biedt met een vanafprijs van minder dan $ 20.000. Dus, is de Ford Maverick een goede auto?

De Ford Maverick is inderdaad een goede auto voor degenen die houden van eenvoudige en down-to-earth vrachtwagens die zowel dagelijkse chauffeurs en werkpaarden kunnen zijn. De Maverick wordt geleverd met een eenvoudige inline 4-cilinder motor die efficiëntie en genoeg trekkracht belooft voor de meeste mensen. De aandrijflijn van de Maverick is misschien niet de meest opwindende, maar hij doet het zeker.

Qua design ziet de Maverick eruit als een mooie, eenvoudige truck zonder al te gewaagde designelementen. Dat geldt ook voor het interieur en de Maverick biedt ook een prima ergonomie. Hij rijdt als een gewone truck en dat betekent dat hij niet al te dynamisch is, maar hij is ook niet gezapig.

De betrouwbaarheid lijkt in orde, want Ford werkt voortdurend aan het wegwerken van de problemen die de allereerste Maverick-modellen teisterden. De praktische kant is niet zo goed als bij de Ranger of de F-Serie, maar de Maverick biedt nog steeds een ruim bed en genoeg binnenruimte voor vijf volwassenen.

Ford Maverick – De aandrijflijn

Het Maverick-gamma begint met een 2.5L Duratec 4-cilinder hybride motor met een gecombineerd vermogen van 190pk en een koppel van 155lb-ft. Deze motor is standaard in alle Maverick-modellen, maar u kunt extra betalen voor de 2.0L EcoBoost 4-cilinder met turbocharger en 250 pk en 277 Nm koppel als u meer trekkracht wilt en geen fan bent van hybride motoren.

  Veelvoorkomende problemen met de Ford Edge

Er zijn geen dieselmotoren beschikbaar, wat als een nadeel kan worden gezien voor diehard dieselaars. Beide motoren zijn gekoppeld aan een CVT 8-traps automatische versnellingsbak. De Maverick wordt standaard geleverd met een FWD-systeem, maar je kunt het optionele AWD-systeem krijgen als je kiest voor de EcoBoost-motor.

De Maverick kan tot 4.000 pond trekken en heeft een maximaal laadvermogen van 1.500 pond. Ford zegt dat de Maverick tot 40MPG kan halen, wat ongezien is voor een moderne pick-up truck.

Ford Maverick – Ontwerp en chassis

De Maverick gaat geen prijzen winnen wat het uiterlijke design betreft, maar het zal ook niemand beledigen. De truck is eenvoudig met een klassiek koffersilhouet zonder extreme designelementen of grote, gespierde banden. De gewone XL-uitvoering heeft staalkleurige wielen en een relatief flauw design, terwijl de Lariat-topper er veel beter uitziet.

Het interieur van de Maverick is al even eenvoudig als het exterieur, maar met het volledig uitgeruste Lariat-model kom je een heel eind. De Maverick rijdt zoals hij eruit ziet – eenvoudig. Er is niets bijzonders om over op te scheppen of te bekritiseren. De Maverick doet zijn werk met gemak en zal waarschijnlijk de meeste klanten met een compacte pick-up tevreden stellen.

Ford Maverick – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

Toen de Maverick voor het eerst uitkwam, waren de mensen relatief boos omdat de truck veel problemen en opeenvolgende terugroepacties kende. Nu lijkt het erop dat de Maverick veel beter is en dat hij zijn werk moet kunnen doen zonder je te laten stranden.

  Ford Flex betrouwbaarheid

De meest voorkomende problemen met de Ford Maverick hebben te maken met de motor, de transmissie, de veiligheidssystemen, de elektrische installatie en het brandstofsysteem. De meeste van deze problemen zijn opgelost met diverse terugroepacties, maar u moet nog steeds goed opletten omdat de Maverick echt nieuw is. Daarom kunnen we niet echt zeggen hoe hij het op lange termijn gaat doen.

Ford Maverick – Waarde en praktische bruikbaarheid

Zoals in het begin vermeld, begint de Ford Maverick XL bij slechts $19.995 en dat is geen gezicht dat je gewend bent. De volgende in lijn, de Maverick XLT begint bij $ 22.280 en het voegt dingen zoals 17-inch wielen, keyless entry, elektrische spiegels, en de beschikbare XLT Luxury pakket. De top-of-the-line Lariat begint bij 25.490 dollar en krijgt LED-koplampen, elektrisch verstelbare stoelen, dual-zone airconditioning, en grotere 18-inch wielen.

De Maverick is een relatief praktische truck gezien het feit dat het de kleinste Ford truck is die je kunt krijgen. Hij biedt een behoorlijke hoeveelheid ruimte, zowel in de truck als in de cabine. Het zicht is goed en de auto is heel gemakkelijk in en uit te stappen dankzij de grotere bodemvrijheid.

FAQ Sectie

Is de Ford Maverick een terreinauto?

De standaard Ford Maverick heeft een FWD, een relatief zwakke 190 pk en geen off-road voorzieningen. Als je voor het topmodel Lariat gaat en extra uitgeeft aan het FX4-pakket, wordt de Maverick een behoorlijk capabele truck. Hij wordt niet geleverd met een lage versnellingsbak of vergrendelbare differentiëlen.

  Ford C Max Betrouwbaarheid

Het FX4-pakket omvat dikkere banden, beschermingsplaten onder de carrosserie, off-road rijmodi en een paar grafische extra’s. Vermeldenswaard is dat het FX4-pakket alleen beschikbaar is als u voor de EcoBoost-motor en het AWD-systeem kiest.

Is de Ford Maverick te klein?

De Ford Maverick is ongeveer een centimeter langer dan de 3-row Explorer SUV. Zeker, de Maverick komt met een fors bed maar dat doet geen afbreuk aan de binnenruimte van de Maverick. Al met al zou je verkeerd zijn om te denken dat de Maverick te klein is, omdat hij comfortabel plaats biedt aan 5 volwassenen en veel spullen in het bed kan stoppen.

Als je gewend bent om in de Ford F-serie vrachtwagens te rijden, is het je vergeven als je denkt dat de Maverick te klein is. Hoe dan ook, de meeste mensen vinden de Maverick groot genoeg.

Moet ik de Ford Maverick kopen?

Als u een budget hebt, maar toch een gloednieuwe vrachtwagen wilt die kan wat de meeste vrachtwagens kunnen, dan is de Maverick een goede keuze. Het is misschien niet de meest krachtige, noch de meest opwindende truck die Ford ooit heeft gemaakt, maar niemand kan het waardeperspectief dat de Maverick echt is betwisten.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts