Is de Ford Ranger een goede auto?

Ford Ranger

De Ford Ranger is een van de meest veelzijdige middelzware vrachtwagens op de markt. Hij presteert ook uitzonderlijk goed en hij is uitgerust met een krachtige en efficiënte motor. De Ford Ranger is ook mooi vormgegeven en heeft een uitstekend trek- en transportvermogen. Maar is de Ford Ranger een goede auto?

Dat hangt ervan af hoe u het bekijkt. Als u een veelzijdige midsize truck wilt met uitstekende prestaties en trekvermogen, dan is de Ford Ranger een mooie truck voor u. Maar als u een grotere truck met een gezellig en luxueus interieur wilt, kunt u beter wegkijken.

Zoals de meeste auto’s heeft ook de Ford Ranger een aantal veelvoorkomende problemen waar geïnteresseerde kopers van op de hoogte moeten zijn voordat ze hun geld investeren. Bijvoorbeeld, de meeste Ford Ranger bestuurders klagen over motor misfire en transmissie problemen. Maar met goede zorg en onderhoud, kunnen de meeste van de Ford Ranger problemen worden vermeden.

Geschiedenis van de Ford Ranger

Ford Ranger is een midsize truck geproduceerd door Ford. De Ford van de eerste generatie werd geproduceerd tussen 1983 en 1988. Later kreeg hij een facelift voor de modeljaren 1989 tot 1992. De tweede generatie Ford werd gemaakt tussen 1993 en 1997, terwijl de derde generatie Ford Ranger werd gemaakt tussen 1998 en 2000. Bovendien werden verschillende facelifts gemaakt tussen de 2001 en 2012 Ford Ranger modeljaren.

Verrassend genoeg werd de Ford Ranger tussen 1982 en 1998 in Amerika gek gemaakt. Van 1998 tot 2011 werd deze truck in Zuid-Amerikaanse landen gemaakt. De Ford Ranger werd pas in 2019 opnieuw geïntroduceerd op de Noord-Amerikaanse markt. De huidige Ford Ranger is gebaseerd op het T6 platform en doet het erg goed.

Kenmerken van de Ford Ranger

Uiterlijk

Qua uiterlijk is de Ford Ranger prachtig vormgegeven en zeer aansprekend. Deze midsize truck ziet er beter uit dan de meeste rivalen. Toch is het interieur redelijk gebrekkig, omdat het is gemaakt van materialen van lage kwaliteit in vergelijking met zijn rivalen. Niettemin hebben de hogere uitvoeringen een beter interieur, maar het is niet zo overweldigend.

  Ford Flex betrouwbaarheid

Prestaties

De Ford Ranger is verkrijgbaar in drie uitvoeringen: XL, XLT en Lariat. Al deze versies zijn uitgerust met een 2,3-liter turbo inline-4 gasmotor met een automatische transmissie met 10 versnellingen. Bovendien heeft de gebruiker de keuze tussen achterwielaandrijving en vierwielaandrijving.

Aangezien alle versies dezelfde motor hebben, produceren ze een totaal van 270 pk en 310 lb-ft koppel. Het is dus een zeer krachtige auto.

Comfort en laadruimte

De Ford Ranger beschikt over een behoorlijke laadruimte. Hij heeft meer laadruimte dan de meeste midsize trucks. Hij biedt een totaal van 51,8 kubieke meter ruimte, wat fantastisch is voor zijn grootte. Hij is ook goed voor buitenactiviteiten, want hij heeft een uitstekend trekvermogen van 7.500 pond.

Hoewel deze truck over een goede binnenruimte beschikt, zijn de afwerking en kwaliteit van het interieur nogal gebrekkig. Bovendien varieert het aantal zitplaatsen afhankelijk van het type auto dat u kiest. Als u kiest voor de SuperCab uitvoering, krijgt u vier zitplaatsen, terwijl de SuperCrew uitvoering vijf zitplaatsen heeft.

Brandstofefficiëntie

De Ford Ranger is niet alleen een veelzijdige, duurzame en krachtige auto, hij is ook zuinig met brandstof. Dit komt omdat hij wordt geleverd met een EPA rating van 21 mpg in de stad, 26 mpg op de snelweg, en een gecombineerde 23 mpg. Dus, u zult niet veel uitgeven aan brandstof maar krijgt wel een krachtige en high-performance auto.

  Ford Focus ST Betrouwbaarheid

Prijs

Ondanks dat de Ford Ranger over vele uitstekende functies beschikt en aanzienlijk goed presteert, is hij zeer betaalbaar in vergelijking met zijn rivalen. De basisprijs van de Chevrolet Colorado ligt rond de 27.500 dollar en die van de GMC Canyon rond de 28.000 dollar, terwijl de basisprijs van de Ford Ranger rond de 27.000 dollar ligt.

FAQ

Hoe lang gaat de Ford Ranger mee?

De Ford Ranger is goed gebouwd en betrouwbaar. Als hij goed wordt onderhouden, kan de Ford Ranger meer dan 250.000 mijl meegaan. Als hij echter niet goed wordt onderhouden, kunnen gebruikers al vanaf 80.000 mijl problemen ondervinden. Gemiddeld gaan de meeste Ford Ranger modellen tussen de 200.000 en 250.000 mijl mee.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Ford Ranger?

De Ford Ranger is een uitstekende middelzware vrachtwagen met uitzonderlijke kenmerken. Echter, zoals de meeste auto’s, komt de Ford Ranger ook met meerdere problemen, waaronder transmissieproblemen, hoog stationair toerental, motor misfire, auto die afslaat bij stationair toerental, en stuurproblemen.

Hoe snel is de Ford Ranger?

De meeste vrachtwagens zijn niet zo snel als sedans of SUV’s, maar de Ford Ranger presteert nog steeds uitstekend. Hij heeft een topsnelheid van 112 mph en kan in 6,8 seconden van 0 naar 60 accelereren, wat uitstekend is. Als u dit vergelijkt met zijn rivalen, zult u merken dat de Ford Ranger behoorlijk snel is.

Niet alle Ford Ranger modellen zijn even snel, want bovenstaande topsnelheid behoort toe aan de Ford Ranger Lariat 4WD SuperCrew 5′ Box. Het basismodel kan in 9,8 seconden van 0 naar 60 accelereren, wat aanzienlijk laag is.

Wat is het meest betrouwbare Ford Ranger modeljaar?

Als u de bedrijfskosten van uw auto wilt beperken, is het van vitaal belang om een betrouwbare auto te kiezen. Ford Ranger bestaat al tientallen jaren, maar niet alle modellen zijn gelijk. Sommige zijn goed, terwijl andere met veel problemen komen. Het meest betrouwbare Ford Ranger modeljaar is het 2020 model. Deze auto registreert minder problemen dan andere modeljaren.

  Audi vs Ford betrouwbaarheid - Wat is beter

Enkele opvallende vermeldingen zijn de modeljaren 1986, 2011 en 2018.

Houdt Ford Ranger zijn waarde?

Ja, de Ford Ranger is een van de auto’s die zijn waarde zeer goed vasthoudt. Geschat wordt dat de Ford Ranger na 5 jaar met 39% is afgeschreven. Dit betekent dat zijn restwaarde zal dalen tot ongeveer $20.400 in 5 jaar, wat een van de beste is op de markt.

Wanneer u de Ford Ranger vergelijkt met sommige van zijn concurrenten, zoals de Chevrolet Colorado, zult u merken dat hij zijn waarde goed vasthoudt, aangezien de Colorado met 40% zal afschrijven, wat vrij lager is. Terwijl de GMC Canyon na 5 jaar gebruik met 40% is afgeschreven.

Samenvatting

Over het geheel genomen is de Ford Ranger een fantastische midsize truck met veel uitstekende eigenschappen. Deze auto is prachtig gebouwd, en krachtig, en hij komt met een uitstekend trekvermogen. Bovendien is hij gemakkelijk te besturen, betrouwbaar en veilig om in te rijden.

Maar zoals de meeste vrachtwagens heeft hij ook een aantal problemen waar kopers rekening mee moeten houden. Desalniettemin kan de Ford Ranger met de juiste zorg en onderhoud een zeer lange tijd meegaan.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts