Is de GLA een vrouwenauto?

Auto’s zijn een aangeleerde smaak. Sommige mensen houden van sportauto’s, anderen geven de voorkeur aan sedans en SUV’s, terwijl weer anderen meer dan tevreden zijn met een kleine hatchback. Het hangt allemaal af van waar je woont, of je een gezin hebt, of je lang achter het stuur zit en natuurlijk van je bankrekening.

De Mercedes Benz GLA is een van de meest begeerlijke subcompacte SUV’s op de markt en is vrij populair bij zowel mannen als vrouwen. Het is onterecht om te zeggen dat de GLA een auto voor een vrouw is, want hij is niet ontworpen met mannen of vrouwen in gedachten.

Er waren in het verleden enkele auto’s die speciaal voor vrouwen waren ontworpen en het is veilig om te zeggen dat ze allemaal faalden. Moderne fabrikanten willen dat hun producten een zo breed mogelijk publiek aanspreken, en daarom wordt een specifieke auto nooit echt alleen door vrouwen of alleen door mannen bereden.

De GLA is een vrij kleine SUV en Mercedes zelf hanteert een vrouwelijke designtaal voor hun nieuwere auto’s. Daarom beschouwen sommigen de GLA als een vrouwenauto. Maar zowel mannen als vrouwen genieten van auto’s als de GLA.

Vrouwen vs. mannen: Voorkeuren bij het kopen van een auto

Volgens veel online beschikbare gegevens benaderen mannen het kopen van een auto met een groter gevoel van inzicht, wat betekent dat mannen precies weten welke auto ze willen voordat ze hem kopen. Dit wil niet zeggen dat vrouwen dat niet doen, maar de verschillen zijn significant genoeg om het vermelden waard te zijn.

Mannen zijn emotioneler bij het kopen van auto’s, wat betekent dat zij eerder geneigd zijn auto’s met een bepaald imago te kopen, terwijl vrouwen het zekere voor het onzekere nemen en veel meer voor het nuttige gaan. Er zijn 1,4 miljoen meer vrouwen met een rijbewijs dan mannen en de meeste beslissingen over het kopen van een auto worden inderdaad door vrouwen genomen.

  Welke Mercedes heeft een derde rij?

Mannen betalen ook meer voor hun verzekering omdat ze vaker in duurdere auto’s rijden, meer ongelukken krijgen en vaker onder invloed rijden. Het is vrij duidelijk dat mannen en vrouwen verschillen als het gaat om het kopen van auto’s.

Een andere factor die het vermelden waard is, is dat mannen over het algemeen genieten van een lagere startprijs bij een autodealer. Vrouwen letten ook meer op de betrouwbaarheid en veiligheid van een voertuig, terwijl mannen afhankelijk van het imago sneller geneigd zijn om de ene of de andere kant op te kijken.

Vrouwen vs. mannen: Voorkeur voor automerken

Zoals eerder vermeld, zijn mannen meer imagobewust bij het kopen van auto’s en dat is vrij duidelijk op het moment dat je een kijkje neemt naar de meest populaire merken per geslacht. Het meest door mannen gedomineerde automerk is Ferrari met 93,6% van alle kopers als man, terwijl Maserati en Porsche ook een 80%+ mannelijk publiek hebben.

Het populairste merk voor vrouwen is niemand minder dan Mini, waarvan meer dan 48% door vrouwen wordt gekocht. Kia is tweede met 46,8% en Honda is derde met 46%. Wat specifieke modellen betreft, is de populairste auto bij vrouwen in de VS de VW Tiguan omdat meer dan 60% van de kopers vrouw is.

Bijna 80% van alle VW Golf Cabriolet modellen werden door vrouwen gekocht terwijl de Honda Civic, Nissan Altima en de Jeep Grand Cherokee allemaal populairder zijn bij vrouwen. Vrouwen geven de voorkeur aan auto’s die duurzaam, veilig en betrouwbaar zijn en veel waar voor hun geld bieden.

  Is Mercedes beter dan Lexus?

Mannen daarentegen geven de voorkeur aan auto’s die er goed uitzien, robuust zijn en gericht op technologie. Auto’s als de GLA zijn over de hele linie populair, maar mannen zullen eerder geneigd zijn de GLA te kopen.

Mercedes Benz GLA – Een geweldige auto voor iedereen

De vorige generatie Mercedes GLA was een beetje een mixed bag, want hij was niet echt luxueus of van hoge kwaliteit. De GLA van de laatste generatie is echter een heel ander verhaal, want hij slaagt erin om een paar belangrijke toonaangevende kwaliteiten te bieden, zoals het beste interieur in zijn klasse en de meest comfortabele rit.

Praktisch is geen sterk punt van de GLA en dat betekent dat de Audi Q3 zowel meer zitruimte als veel meer bagageruimte biedt. Toch slaagt de GLA er nog steeds in beter te verkopen dan de Q3. Andere concurrenten uit deze klasse zijn de BMW X1 en de Volvo XC40.

De BMW X1 is al wat op leeftijd en kan zich niet meer meten met de rest van zijn klasse. De Volvo XC40 is misschien wel de beste gezinsauto van het stel, maar hij verkoopt lang niet zo goed als de Q3 of de GLA.
Al met al is de GLA een begeerlijke subcompact/crossover SUV die zowel bij mannen als vrouwen in de smaak valt.

FAQ Sectie

Houden vrouwen van sportauto’s?

Sportauto’s worden vooral gewaardeerd door mensen die ze kopen, terwijl alle anderen er niet zo dol op zijn. Dat komt omdat sportauto’s comfort en functionaliteit opofferen voor een sportieve rit en dat is iets waar de meeste mensen na een tijdje op uitgekeken raken.

  Mercedes AMG A35 Betrouwbaarheid

Een sportwagen is vaak luidruchtig, oncomfortabel, compact en duur in onderhoud. Ze zijn geweldig om naar te kijken en mee te nemen voor een weekendje weg, maar als dagelijkse bestuurder bieden ze veel te veel compromissen. Daarom houden de meeste mannen en vrouwen aanvankelijk van sportauto’s, maar raken ze er na een tijdje op uitgekeken. Ze zijn voor de meeste mensen gewoon niet goed genoeg voor hun dagelijkse taken.

Houden vrouwen van SUV’s?

In de huidige tijd houdt iedereen van SUV’s omdat ze het meest begeerlijke autosegment zijn dat er momenteel is. SUV’s bieden een verhoogde rijpositie, een stoere look en zijn vertrouwenwekkend. Oudere SUV’s waren alleen bedoeld voor terreinrijden, maar sinds de Mercedes ML uitkwam, zijn SUV’s luxeartikelen geworden.

Als u een auto wilt kopen waar iedereen van houdt, dan is een SUV de juiste keuze. SUV’s zijn niet alleen gewild bij velen, maar zijn ook geweldige auto’s voor dagelijks gebruik omdat ze in bijna elk mogelijk scenario kunnen presteren.

Waarom denken mensen dat de GLA een vrouwenauto is?

Men denkt dat de GLA een vrouwenauto is omdat de GLA compact, toegankelijk en op de een of andere manier geschikt is voor vrouwen. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn vrouwen niet zo dol op kleinere auto’s als de meeste mannen denken.

De waarheid is dat de meerderheid van de mensen van grotere auto’s houdt, zowel mannen als vrouwen. De GLA ziet er inderdaad vrouwelijk uit, maar bijna elke Mercedes heeft een vrouwelijke designtaal.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts