Is de Hyundai Azera een goede auto?

Is de Hyundai Azera een goede auto?

De Hyundai Azera is een van de meest interessante auto’s Hyundai biedt deze dagen, omdat de Azera probeert te zijn luxe, maar zonder een luxe auto prijs. Het is een middelgrote familie sedan die een goede motor en een goede all-around eigendom ervaring biedt. Dus, is de Hyundai Azera een goede auto?

We kunnen gemakkelijk zeggen dat de Hyundai Azera een goede auto is omdat hij verschillende aspecten van wat een goede auto maakt combineert in één. Om te beginnen is de motor krachtig, soepel en verfijnd, veel meer dan de meeste motoren van Hyundai. De auto ziet er van binnen en van buiten ook strak uit, zonder al te veel aandacht te trekken of iemand voor het hoofd te stoten.

De rijervaring is duidelijk afgestemd op comfort, want de auto rijdt op een waardige manier over hobbels. De betrouwbaarheid is ook echt goed, want de auto slaagt erin om vrij te blijven van de meeste problemen. Toegegeven, er zijn wel wat problemen die het bespreken waard zijn, maar over het algemeen is de Azera net zo goed als iedere andere Hyundai uit het hogere segment.

De waarde is echt goed, want de Azera is nu te vinden voor een echt lage prijs. Je kunt deze niet meer in de VS kopen omdat ze in 2017 zijn gestopt met de verkoop ervan. Praktisch is echt goed omdat de Azera biedt vier deuren, veel ruimte binnen, en een echt grote kofferbak ruimte.

Hyundai Azera – De krachtbron

De Hyundai Azera wordt aangedreven door een 3.3L V6 motor die 293pk en 255lb-ft van koppel duwt. Het is een motor met dubbele bovenliggende nokkenas die tracht zowel soepel als responsief te zijn, zodat je altijd vermogen krijgt wanneer je het nodig hebt. De transmissie is een automatische 6-versnellingsbak, gekoppeld aan een permanente voorwielaandrijving.

  Hyundai Equus Betrouwbaarheid

Deze motor is inderdaad soepel en krachtig, maar het is niet de meest zuinige. Voor een Hyundai uit 2017 zou je betere MPG-resultaten verwachten, want de Azera levert ongeveer 20MPG in de stad en ongeveer 28MPG op de snelweg. Hyundai had de Azera echter ook een kleinere 4-cilinder motor kunnen geven die niet zo benzinedorstig is, maar dan zou de auto niet aanvoelen zoals hij nu doet.

Al met al zijn de motor, versnellingsbak en de rest van de aandrijflijn van de Azera allemaal erg goed en passend voor een auto van deze omvang. We kunnen met zekerheid zeggen dat de meeste kopers van luxe auto’s een grotere motor zullen waarderen, maar degenen die meer efficiency willen zullen dat niet doen.

Hyundai Azera – Ontwerp en onderstel

De Hyundai Azera stopte met de verkoop in de VS voor het modeljaar 2018, wat betekent dat het 2017-model de laatste is die je in de VS kunt kopen. De Azera uit die tijd ziet er niet bijzonder uit, het is gewoon een Hyundai met vier deuren. De Azera is echter wereldwijd op andere markten verkrijgbaar en hij ziet er van binnen en buiten echt goed uit.

De rijbeleving is afgestemd op comfort en gebruiksgemak en dat betekent dat de auto heel goed over hobbels rijdt. De Azera is geen sportwagen en probeert ook geen dubbele comfort/sportiviteit uit te stralen, het is gewoon een comfortabele vierdeurs gezinsauto.

  Hyundai Kona betrouwbaarheid

Hyundai Azera – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

Hyundai is een merk dat bekend staat om het maken van betrouwbare auto’s, wat betekent dat al hun producten doorgaans betrouwbaar zijn. De Azera is een model uit het hogere segment, althans voor zover het Hyundai betreft, wat onvermijdelijk betekent dat het complexer is. Als zodanig is het niet zo betrouwbaar als de meeste Hyundai modellen, maar het is ook niet veel anders.

De meest voorkomende problemen met de Azera hebben te maken met het ABS-systeem, dat in brand kan vliegen, sojakabels die door knaagdieren worden opgegeten, het infotainmentsysteem, de airbags en diverse uitrustingsstukken en interieurbekledingen.

Hyundai Azera – Waarde en praktische bruikbaarheid

De waarden van deze zijn nu echt goed omdat de Azera werd stopgezet in de VS na het 2017 modeljaar. Dit betekent dat de nieuwste beschikbare Azera-modellen in de VS nu vijf jaar oud zijn. Als zodanig zal de afschrijvingscurve nu waarschijnlijk een beetje afzwakken, wat betekent dat de Azera een echt goede tweedehands auto propositie is.

De Azera is praktisch vergelijkbaar met andere auto’s in dit segment, wat betekent dat er comfortabel plaats is voor vier of zelfs vijf personen. De kofferbak is relatief groot en biedt ruimte voor vrijwel alles wat erin past. Het zicht is ook heel goed en er zijn heel wat gezinsvriendelijke voorzieningen in de auto.

FAQ Sectie

Waarom is Hyundai gestopt met de verkoop van de Azera in de VS?

Er zijn een paar redenen waarom Hyundai heeft besloten te stoppen met de verkoop van de Azera in de VS. Ten eerste nemen SUV’s en crossovers de leiding in de VS, voor wat betreft de verkoop. Dit betekent dat alle autofabrikanten, inclusief Hyundai, zich meer willen toeleggen op SUV’s en crossovers dan op middelgrote sedans.

  Hyundai Veloster betrouwbaarheid

De verkoop van de Azera daalde jaar na jaar, en het feit dat Hyundai ook de Sonata en de Genesis G80 aanbiedt, betekende dat er gewoon te veel overlapping in het gamma was. Daarom besluit Hyundai dat de Azera niet meer nodig is.

Wat is het verschil tussen de Hyundai Sonata en de Hyundai Azera?

De Hyundai Sonata is de kleinste wagen van de twee en valt dus ook in een lagere prijsklasse. Er was een stijging van $10.000 nodig om in 2017 van de Sonata naar de Azera te upgraden, wat betekent dat deze auto’s behoorlijk van elkaar verschillen. De Azera is groter, beter uitgerust en hij wordt geleverd met een veel verfijndere en krachtigere 6-cilinder motor.

De Azera is een middelgrote sedan, wat betekent dat hij langer en breder is dan de Sonata, die in het compacte tot middelgrote segment valt.

Is de Hyundai Azera nog beschikbaar?

Zoals hierboven vermeld, is de Azera niet meer verkrijgbaar in de VS. De Azera wordt echter nog op vele andere markten verkocht, vooral in het Midden-Oosten, China en Zuid-Korea. Hyundai biedt nu een gloednieuw Azera model aan dat er uitziet en aanvoelt als een heel mooie auto. Het is vermeldenswaard dat de Azera op sommige markten ook bekend staat als de Grandeur.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts