Is de Hyundai Elantra een goede auto?

Is de Hyundai Elantra een goede auto?

De Hyundai Elantra is een van de langst bestaande sedans van Hyundai, wat betekent dat het ook een van de meest populaire sedans met een Hyundai-badge is. De Elantra werd voor het eerst geïntroduceerd in het begin van de jaren 1990 en is nu aan zijn 7e generatie toe. De nieuwste Elantra werd minder dan twee jaar geleden onthuld en toonde aan dat Hyundai niet stil zit als het op design aankomt. Dus, is de Hyundai Elantra een goede auto?

Ja, de Hyundai Elantra is eigenlijk een heel goede auto omdat hij veel voordelen in één pakket combineert. Om te beginnen heeft de auto verfijnde, efficiënte en redelijk geraffineerde motoren die niet te krachtig zijn, maar wel voldoende. Het design is sterk verbeterd met de nieuwste Elantra, die eruit ziet alsof hij is ontworpen voor het jaar 2050.

Betrouwbaarheid is ook vrij goed, zoals het geval is met de meeste Hyundai modellen. De meest voorkomende problemen hebben te maken met de motor van de auto, het stuursysteem, de airbags, de remmen en diverse elektronica in de auto. De waarden van deze zijn ook echt goed, vooral met gebruikte modellen van de laatste generatie die als gek verkopen.

De praktische bruikbaarheid is vergelijkbaar met die van de meeste andere auto’s in dit segment, wat betekent dat de Elantra veel zitruimte en veel bagageruimte biedt. Het zicht is heel goed en de auto is uitgerust met heel wat gezinsvriendelijke voorzieningen.

Hyundai Elantra – De krachtbron

De nieuwe Hyundai Elantra is verkrijgbaar met drie verschillende motoren, die allemaal ofwel op benzine ofwel op hybride rijden. Het instapmodel van de Hyundai Elantra heeft een 1.6L viercilinder lijnmotor met 204pk en 194lb-ft koppel. Hij wordt geleverd met een handgeschakelde 6-versnellingsbak of een 7-traps automaat, afhankelijk van de markt en de optielijst.

  Hyundai Santa Betrouwbaarheid

De minst krachtige benzinemotor is de 2.0L 4-cilinder turbomotor met 150pk en 132lb-ft koppel. Hij wordt af fabriek geleverd met een CVT-automaat met 7 versnellingen. Waarschijnlijk de meest interessante motor optie is de Elantra Hybrid, die een andere 1.6L 4-cilinder motor neemt en koppelt aan een elektrische motor voor een gecombineerd vermogen van ongeveer 180-190pk.

Alle Elantra-modellen zijn voorzien van een permanente voorwielaandrijving. De meest efficiënte motor is de hybride met een gecombineerde maximum MPG van 54MPG. Het 2.0L model kan tot 37MPG halen terwijl de 1.6L 4-cilinder tot 30MPG kan halen.

Hyundai Elantra – Ontwerp en onderstel

Het allernieuwste 2020/21 Elantra-model ziet er een stuk beter uit dan alle andere modellen die eraan voorafgingen. Dankzij een fikse restyling ziet de nieuwe Elantra er echt futuristisch uit en dat betekent dat hij de aandacht zal trekken. Het interieur van de nieuwe Elantra is ook erg interessant, goed ingericht met coole design accenten en decorpanelen.

De ophanging en onderstelafstemming van de Elantra zijn er volledig op gericht om u een comfortabele rit te bieden. Dit betekent dat de auto heel goed omgaat met oneffenheden op de weg. Het is geen sportwagen en dat probeert hij ook niet te zijn, hoewel sommigen dat misschien wel denken als ze bedenken dat hij ook nog eens met een 200 pk+ motor komt.

Hyundai Elantra – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

Wat betrouwbaarheid betreft, is de Elantra een heel goede wagen. Zeker, hij heeft wel wat problemen, maar dat is te verwachten bij vrijwel alle auto’s die er zijn. Het goede nieuws is dat de meeste problemen met de Elantra komen doordat u niet voorzichtig genoeg bent met tijdig onderhoud. Als u de auto dus goed onderhoudt, is de kans groot dat u niet voor verrassingen komt te staan.

  Hyundai Genesis Coupé Betrouwbaarheid

De meest voorkomende problemen hebben te maken met de motor en het motorkoelsysteem. De auto heeft ook last van airbag-gerelateerde problemen, een defect stuurbekrachtigingssysteem, problemen met de remmen en diverse elektrische problemen met het infotainmentsysteem en de telefoonconnectiviteitssuite voor in de auto.

Hyundai Elantra – Waarde en praktische bruikbaarheid

Op het gebied van waarde is het moeilijk om te klagen over de Elantra, aangezien de auto in een betaalbare prijsklasse valt. Deze zijn populair in de VS dankzij het feit dat ze betaalbaar, maar toch interessant en goed uitgerust zijn. Dit betekent ook dat gebruikte Hyundai Elantra exemplaren erg goed verkopen. Over het algemeen is de prijs-kwaliteitverhouding van de Elantra uitstekend.

De Elantra is even praktisch als de meeste andere auto’s in dit segment, wat betekent dat de Elantra veel zitruimte biedt en ook een vrij royale kofferbak. Hoe je het ook bekijkt, de Elantra is een echt goede auto met veel pluspunten. Daarom is het een van de meest succesvolle Hyundai sedans aller tijden.

FAQ Sectie

Hoe lang kan een Hyundai Elantra meegaan?

Het is echt moeilijk om te voorspellen hoe lang een auto kan meegaan, omdat te veel variabelen de werkelijkheid op de ene of de andere manier kunnen beïnvloeden. Wat wel zeker is, is dat de Elantra gemakkelijk een paar honderdduizend kilometer meegaat als u hem goed verzorgt. Bovendien is de auto niet echt duur in onderhoud, wat het voor u nog gemakkelijker moet maken om hem lang te gebruiken.

  Audi vs Hyundai betrouwbaarheid - Wat is beter

Aan de andere kant, als je niet voorzichtig bent met de manier waarop je rijdt, en als je de auto niet op tijd onderhoudt, zul je niet zo veel aan de Elantra hebben. Al met al komt het er dus op neer hoe goed u voor de auto zorgt.

Is de Hyundai Elantra een luxe auto?

Hoewel de Elantra veel kit krijgt van de fabriek en omdat hij er heel cool uitziet, is het gewoon geen luxewagen. Luxe auto’s besteden meer aandacht aan details en de algemene bouwkwaliteit en de uiteindelijke afwerking zijn veel geavanceerder dan bij auto’s met een Hyundai-badge.

Als u in Hyundai luxeauto’s geïnteresseerd bent, moet u uw aandacht op het merk Genesis richten, dat met de zegen van Hyundai enkele schitterende luxeauto’s maakt.

Is de Hyundai Elantra een veilige auto?

Dat is het zeker. De reden waarom de Elantra de North American Car Of The Year award heeft gewonnen, is dat het een veelzijdige auto is die geen compromissen sluit. Hij krijgt een veiligheidsscore van 5 sterren, hij ziet er cool uit, hij rijdt goed, hij is betrouwbaar, hij is goed geprijsd… Hoe je het ook bekijkt, je kunt er niet omheen dat de Elantra over het algemeen een heel goede auto is.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts