Is de Hyundai Equus een goede auto?

Is de Hyundai Equus een goede auto?

De Hyundai Equus is een vierdeurs grote luxe sedan die tussen 1999 en 2016 in productie was voordat hij uit productie werd genomen. Gedurende die tijd verkocht Hyundai er niet veel van omdat ze extreem duur waren voor een Hyundai-badge, sommige kostten zelfs meer dan 70.000 dollar. Dus, is de Hyundai Equus een goede auto?

De Hyundai Equus is niet alleen een goede auto, het is een geweldige auto om een heleboel redenen. Om te beginnen heeft hij geweldige motoren die voldoende vermogen bieden, soepel zijn en echt betrouwbaar zijn. Het design van de Equus lijkt een mengeling van veel andere gevestigde full-size sedans, maar met een duidelijke Hyundai identiteit die de auto van binnen en buiten stijlvol maakt.

De rijervaring is een stuk sereniteit omdat de auto ongelooflijk over hobbels rijdt. Hij is ook stil, ingetogen en perfect voor cruisen over lange afstanden. Wat betrouwbaarheid betreft, is de Equus echt goed, veel beter dan de meeste auto’s in het segment van full-size luxe sedans.

De Equus is er tot nu toe in geslaagd om nogal wat af te schrijven, wat betekent dat ze voor een echt lage prijs te krijgen zijn. Dit maakt ze geweldige 2e hands luxe limo’s, zowel omdat ze zeldzaam zijn, en omdat ze zijn echt goed in wat ze doen. Praktisch is ook uitstekend omdat de Equus is een echt grote auto.

Hyundai Equus – De krachtbron

Het motorenaanbod van de Hyundai Equus begint met de JL 380 met een 3.8L V6 met 266 pk en 260 b-ft koppel. De volgende in de rij is de JL 450 met zijn 4.5L V8 motor en 266pk en 260lb-ft koppel. De 3.4L V6 JS330 en 3.8l v6 JS 380 krijgen 247pk en 227l-ft koppel. De topmodellen zijn de 2016 modellen met een 5.0L V8 met 430pk en 376lb-ft koppel.

  Hyundai Veracruz Betrouwbaarheid

Alle modellen hebben een automatische versnellingsbak met 6 versnellingen die heel goed bij het karakter van de auto past. Deze zijn allemaal gekoppeld aan een permanent RWD-systeem, wat betekent dat de Equus het goede oude bewezen full-size sedan recept neemt met een grote V8, een soepele automaat, en RWD.

Dit betekent dat de Equus niet ’s werelds meest efficiënte auto is, zeker niet naar Hyundai maatstaven, maar daarom krijg je bij een full-size luxe sedan waar luxe, comfort en souplesse prioriteit hebben boven efficiëntie.

Hyundai Equus – Ontwerp en onderstel

De Hyundai Equus ziet er voor de meeste mensen misschien niet overdreven opvallend uit, maar Hyundai deed dat expres omdat de Equus bedoeld is als een luxueuze wagen onder de radar. Hyundai heeft de Equus zelfs van zijn merknaam ontdaan, zodat de meeste mensen niet eens zullen weten dat het om een Hyundai gaat. Het interieur is niet vergelijkbaar met dat van Duitse luxewagens uit die tijd, maar het is nog steeds verbazingwekkend pluche en soms zelfs beter uitgerust.

De rijervaring is waar de Equus de grootste sprong voorwaarts maakt ten opzichte van zijn Hyundai-broers en -zussen. De auto glijdt over hobbels en isoleert je ongelooflijk goed van de weg. Het is een echt luxueuze en comfortabele auto om in te rijden, maar dat betekent ook dat hij niet van bochten houdt, want die rolt hij behoorlijk in.

Hyundai Equus – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

De Hyundai Equus is een ongelooflijk betrouwbare auto gezien wat het is. Een full-size sedan heeft de neiging een van de minst betrouwbare autotypes te zijn die er zijn omdat hij enorm groot, zwaar en volgepropt is met van alles. Echter, de Equus is een stuk beter als het gaat om betrouwbaarheid dan al zijn Duitse, Amerikaanse en Britse tegenhangers, ze komen niet eens in de buurt.

  Hyundai Veloster betrouwbaarheid

Toch zijn er een aantal punten die de moeite waard zijn om over te praten. Allereerst heeft de auto last van bepaalde problemen met de ophanging, waardoor de auto kan doorhangen. Andere problemen zijn de op soja gebaseerde bedrading die wordt aangevreten door knaagdieren, problemen met de elektrische onderdelen van de auto, zoals het infotainmentsysteem, en de remmen van de auto.

Hyundai Equus – Waarde en praktische bruikbaarheid

Toen hij voor het eerst uitkwam, kostte het laatste topmodel van de Equus meer dan 70.000 dollar, wat belachelijk is voor een auto met een Hyundai-label, maar bijna iedereen die hem kocht, zei dat de auto de prijs meer dan waard was. Tegenwoordig, nu de auto is afgeschreven tot zo laag als $ 15.0000 – $ 20.000 is het een ongelooflijke luxe auto koopje, omdat de exploitatiekosten zijn ook echt goed.

De praktische kant is vergelijkbaar met andere auto’s uit dit segment, wat betekent dat de Equus een grote auto is met veel zitruimte en een enorme kofferruimte. Het zicht is ook goed, maar de auto is misschien een beetje te groot voor wie doorgaans in drukke stadsstraten rijdt.

FAQ Sectie

Moet ik een Hyundai Equus kopen?

Als u geïnteresseerd bent in de aankoop van een full-size luxe sedan met alle toeters en bellen, is er absoluut geen reden waarom u de aankoop van de Equus niet zou overwegen. Ja, het is een Hyundai, en een Hyundai is niet het toppunt van luxe merk, maar gezien hoeveel de Equus kost, en hoe goed hij het doet, het is een enorm goede deal op dit moment.

  Hyundai Tiburon betrouwbaarheid

Je kunt een luxueuzere ervaring hebben met Duitse full-size sedans uit die tijd, maar daar betaal je veel meer geld voor en je bent ook veel meer geld kwijt aan reparaties en onderhoud. De Equus gaat net zo lang mee als u wilt, als u hem goed onderhoudt.

Waarom is Hyundai gestopt met de Equus?

De reden waarom Hyundai met de Equus gestopt is, is dat de verkoop van full-size sedans de laatste twee decennia over de hele lijn gedaald is. De ontwikkeling van de Equus is erg duur, maar die kosten kunnen niet worden gedekt met slechts een paar duizend verkochte modellen per jaar.

Bovendien is het zustermerk van Hyundai, Genesis, nu belast met het maken van full-size luxe auto’s onder de paraplu van Hyundai. De Genesis G90 is dan ook de spirituele opvolger van de Hyundai Equus.

Is de Hyundai Equus een luxewagen?

Ja, de Hyundai Equus is een door-en-door luxewagen met zijn hele ziel. Het is een auto die is ontworpen om te concurreren met de meest illustere luxeauto’s ter wereld, want hij is uitgerust met voorzieningen die zelfs op S-Klasses of zelfs sommige Rolls Royce-modellen en Bentleys niet te zien zijn.

De Equus laat zien dat Hyundai, een zuinig merk, weet hoe het een echte luxeauto moet maken, een auto die niet alleen een uiterst luxueuze ervaring biedt, maar ook nog eens betrouwbaar is.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts