Is de Hyundai H1 een goede auto?

Hyundai H1

De Hyundai H1 is Hyundai’s eigen grote bestelwagen die ook andere namen draagt zoals de Starex, de H200, de iMax, de iLoad, de H300 en de i800. De H1 is verkrijgbaar in een paar verschillende uitvoeringen, afhankelijk van wat u wilt. U kunt hem krijgen als een people mover met maximaal 12 zitplaatsen of u kunt hem krijgen als een standaard bestelwagen. Dus, is de Hyundai H1 een goede auto?

Als u een voertuig zoekt dat veel mensen en veel vracht kan vervoeren en gemakkelijk als wagenpark kan worden gebruikt, is de H1 zeker een goede keuze. De aangeboden motoren zijn meestal dieselmotoren, maar ze zijn allemaal efficiënt, relatief krachtig en gaan lang mee.

Qua design is de H1 niets om over op te scheppen, want het is gewoon een bestelwagen. Het interieur is min of meer hetzelfde, maar als u een high-spec model vindt, kan het echt goed uitgerust zijn. De rijervaring is vergelijkbaar met die van een grote bestelwagen, wat betekent dat hij probleemloos lange- en korteafstandsritten kan maken. Het formaat kan voor sommigen een probleem zijn, maar de doosachtige vorm maakt het wat gemakkelijker.

Wat betrouwbaarheid betreft, is de H1 behoorlijk betrouwbaar, zoals de meeste Hyundai-modellen, maar we zullen de meest voorkomende problemen in dit artikel vermelden. Qua waarde is de H1 echt goed, want deze kan voor een zeer lage prijs worden gekocht op de tweedehandsmarkt. De praktische bruikbaarheid is uitstekend, want de H1 kan tot 12 personen tegelijk vervoeren.

Hyundai H1 – De aandrijflijn

De Hyundai H1 is meestal leverbaar met dieselmotoren, maar het model 2015-2018 is ook leverbaar met een gasmotor. Dat is een 2.4L MPI 4-cilinder motor met 171pk en 165lb-ft koppel. Een 2.5L TCI diesel 4-cilinder biedt 101pk en 167lbft koppel. De modellen van 2018 en verder zijn verkrijgbaar met een 2,5L 4-cilinder diesel met een vermogen dat varieert tussen 116pk en 170pk.

  Is de Hyundai ix20 een goede auto?

Je kunt de H1 krijgen als handgeschakelde 5-versnellingsbak of een 5-traps automaat. Deze transmissie is niet echt state of the art technologie, maar hij klaart de klus wel. Standaard heeft hij FWD en de zuinigste modellen halen maximaal 30 MPG.

Hoe dan ook, de H1 heeft relatief goede motoren die bekend staan als betrouwbaar. Daarom zie je dat veel H1-modellen tientallen jaren achter elkaar worden gebruikt.

Hyundai H1 – Ontwerp en chassis

Qua design is de H1 niets bijzonders, wat betekent dat het gewoon een busje is. Het interieur is ook niets om over op te scheppen, maar je kunt hem krijgen met veel uitrusting als je wilt. Het comfort is oké voor een bestelwagen, maar je moet niet verwachten dat de H1 rijdt alsof hij niet zo groot is.

De ophanging en onderstelafstelling zijn ontworpen voor gebruiksgemak en om veel lading aan te kunnen. Dat betekent onvermijdelijk dat de vering aan de stijvere kant is, zoals bij vrijwel alle auto’s uit dit segment het geval is. Het weggedrag is op zijn zachtst gezegd beperkt, omdat de H1 veel overhelt in bochten en niet is ontworpen om snel te rijden.

Hyundai H1 – Betrouwbaarheid en algemene problemen

Wat betrouwbaarheid betreft, gaat de H1 lang mee zonder ernstige problemen. U moet er wel goed voor zorgen, want hij wordt vaak gebruikt. De meest voorkomende problemen met de H1 zijn problemen met overmatig olieverbruik die, indien niet tijdig aangepakt, de motor kunnen vernielen. Ruw stationair draaien wordt ook vaak gemeld voor de H 1 en kan worden veroorzaakt door een heleboel verschillende onderdelen.

  Veelvoorkomende problemen met Hyundai Genesis

Elektrische problemen komen ook vaak voor, evenals problemen met de uitrusting van de auto. De achterste schuifdeuren staan ook bekend als een teer punt voor de H1 en daarom heeft Hyundai de H1 teruggeroepen. Hyundai heeft ook eerdere H1-modellen teruggeroepen vanwege mogelijke brandstoflekken waardoor het hele busje in vlammen kan opgaan.

Hyundai H1 – Waarde en bruikbaarheid

De waarde is uitstekend, want op de tweedehandse markt zijn ze voor een zeer lage prijs te koop. Het is ook vermeldenswaard dat veel van deze voertuigen door bedrijven worden gekocht als wagenparkvoertuigen, wat betekent dat u vaak 3-5 jaar oude modellen kunt vinden voor een koopje.

Het praktische aspect is ook uitstekend, want de H1 kan enorme hoeveelheden vracht meenemen. Als u kiest voor de versie met passagiersdrager, kunt u zonder problemen 12 personen in de H1 kwijt. Het zicht naar voren is uitstekend, terwijl het zicht naar achteren een probleem kan zijn voor wie niet gewend is in een bestelwagen te rijden.

FAQ

Is de Hyundai H1 de moeite waard?

Gezien het feit dat de Hyundai H1 in veel verschillende uitvoeringen en prijsklassen verkrijgbaar is, is het gemakkelijk om er een te vinden die aan uw behoeften voldoet. Als u echter een bestelwagen zoekt die alles kan, is de H1 zeker een goede keuze.

Aan de andere kant, als u niet zo’n grote bestelwagen als de H1 nodig hebt, kunt u beter voor iets kleiners gaan, want zulke grote bestelwagens kunnen lastig zijn om mee te leven als u er niet aan gewend bent.

  Is de Hyundai Ioniq 6 een goede auto?

Hoe groot is de Hyundai H1?

De Hyundai H1 is 198-203 inch lang (5035 mm – 5170 mm), afhankelijk van het model dat u kiest. De breedte wordt gemeten op 71-76 inch (1820mm-1920mm), de hoogte op 76-78 inch (1925mm-1965mm). De Hyundai H1 heeft een bodemvrijheid van 195 mm en een wielbasis van 3200 mm.

Hoeveel mensen kunnen er in de Hyundai H1 zitten?

De standaardversie van de Hyundai H1 biedt plaats aan negen personen, maar er is ook een 12-persoonsversie voor wie de H1 als bus wil gebruiken. De H1 Urban-uitvoering is de versie die plaats biedt aan 12 personen en wordt meestal gebruikt als shuttle op plaatsen als luchthavens of treinstations.

Het mooie is dat de H1 comfortabel plaats biedt aan 12 personen, wat betekent dat de binnenruimte goed is georganiseerd.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts