Is de Hyundai Ioniq 4 een goede auto?

Is de Hyundai Ioniq 4 een goede auto?

De originele Hyundai Ioniq 4 werd voor het eerst uitgebracht in 2016, hij kreeg een mooie opfrisbeurt in 2020, en hij stopte met de productie in 2022. Nu is de Ioniq 4 een verleidelijke auto om op de tweedehandsmarkt te kopen, omdat hij veel waar voor zijn geld biedt, echt betrouwbaar is en echt efficiënt. Dus, is de Hyundai Ioniq 4 een goede auto?

Ja, de Hyundai Ioniq 4 is echt een goede auto om een paar verschillende redenen. Om te beginnen is de auto er in twee verschillende varianten, met een hybride en een elektrische aandrijflijn. Ten tweede ziet de Ioniq 4 er echt cool uit, veel beter dan zijn belangrijkste rivaal, de Toyota Prius.

Het interieur van de Ioniq 4 lijkt redelijk te zijn, zeker gezien het prijskaartje van de auto. De rijervaring is niet bijzonder, maar komt overeen met die van veel andere auto’s in dit segment. De betrouwbaarheid is heel behoorlijk, maar er zijn een paar punten die het waard zijn om nader te bespreken.

Het waardeaspect is echt verleidelijk, want de Ioniq 4 was en is nog steeds een goedkope hybride om te kopen. De auto biedt plaats aan vier personen, heeft een vrij grote kofferbak, een goed zicht en heel wat gezinsvriendelijke functies.

Hyundai Ioniq 4 – De krachtbron

De Hyundai Ioniq 4 is er in twee verschillende varianten. De eerste is de hybride 1.6 GDI HEV die wordt geleverd met een 1580cc direct ingespoten hybride 4-cilinder motor met 105pk. Deze motor is gekoppeld aan een elektromotor die het gecombineerde vermogen opdrijft naar 141pk en 125lb-ft aan koppel. 65 MPG is de maximale gecombineerde MPG die u kunt krijgen met dit model.

  Is de Hyundai Genesis een goede auto?

Hij wordt ook uitsluitend geleverd met een FWD-systeem en een 6-traps dual-clutch automatische versnellingsbak. De andere versie is de volledig elektrische Ioniq 4 met een 28 kWh batterij en een 120 pk sterke elektromotor met 217 lb-ft koppel. Het duurt ongeveer 20 minuten om deze batterij snel op te laden tot 80% met behulp van een 70kW lader.

Gewoon langzaam laden duurt iets minder dan 5 uur. Ook deze versie is uitsluitend voorwielaangedreven en haalt 0-60 mph in minder dan 10 seconden, terwijl de hybride versie er iets langer dan 10 seconden over doet.

Hyundai Ioniq 4 – Ontwerp en onderstel

De Hyundai Ioniq 4 ziet er zowel van binnen als van buiten erg gaaf uit, veel meer dan je zou denken voor een auto met dit prijskaartje. Hyundai was nooit het merk dat bekend stond om het maken van de best uitziende auto’s die er zijn, omdat ze altijd leunden op bruikbaarheid en betrouwbaarheid in plaats van design en stijl.

Ook de rijervaring is niet bijzonder. De auto rijdt min of meer hetzelfde als de Toyota Prius of een andere auto uit dit segment, wat betekent dat het niet de meest dynamische, noch de meest luxueuze en comfortabele auto die er is.

Hyundai Ioniq 4 – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

Als het op betrouwbaarheid aankomt, slaagt de Ioniq 4 erin een relatief betrouwbare auto te zijn, maar er zijn veel andere Hyundai-modellen die veel betrouwbaarder zijn dan de Ioniq 4. De Ioniq 4 was het startschot voor een enorme verschuiving in de productfilosofie van Hyundai en introduceerde het merk nieuwe technologieën, wat onvermijdelijk betrouwbaarheidsproblemen met zich meebrengt.

  Is de Hyundai Azera een goede auto?

De meest voorkomende betrouwbaarheidsproblemen hebben te maken met de auto die niet wil optrekken of vermogen verliest. Andere problemen zijn problemen met de transmissie, problemen met de elektrische systemen van de auto, problemen met de uitrusting van de auto en problemen met de Ioniq 4 navigatie- en GPS-systemen.

Hyundai Ioniq 4 – Waarde en praktische bruikbaarheid

Toen de Ioniq 4 voor het eerst uitkwam, werd het onmiddellijk een van de meest populaire sub-$30k hybride/elektrische auto’s op de markt. De reden waarom de Ioniq 4 zo succesvol was, is dat het slechts één van de weinige auto’s is die je zelfs in die prijsklasse kunt kopen. De Toyota Prius is de andere. Beide zijn dan ook nog steeds populair op de tweedehandse markt als instapmodel voor EV’s en hybrides.

De auto is ook heel praktisch, want hij biedt voldoende zitruimte en ook een behoorlijke kofferruimte. De aflopende daklijn gaat een beetje ten koste van de passagiersruimte achterin, maar niets om je al te druk over te maken, want de auto is lang genoeg om ook langere passagiers met relatief gemak te vervoeren.

FAQ Sectie

Waarom is Hyundai gestopt met de Ioniq 4?

Vorig jaar kondigde Hyundai een volledige stop aan van de verkoop van de Hyundai Ioniq Electric voor de Amerikaanse markt en ze volgden dat op met een volledige stop van de Hyundai Ioniq 4 hybride productie ook. De reden waarom ze dit deden is simpel: Hyundai komt met 11 nieuwe EV modellen tegen het jaar 2030 en dat betekent dat er simpelweg geen plaats meer is voor de Ioniq 4.

  Is de Hyundai Equus een goede auto?

De Ioniq 4 was de auto die Hyundai in dit tijdperk van hybride en EV auto’s bracht en nu is het de tijd voor nieuwe modellen om op te komen en de Ioniq 4 te verbeteren.

Hoeveel kilometer kan de Hyundai Ioniq 4 afleggen?

Als u de batterij van de Ioniq 4 EV volledig oplaadt, komt u uit op ongeveer 170 mijl per volledige lading, wat naar hedendaagse normen een beetje te zwak lijkt. Tegenwoordig zijn we gewend aan auto’s met een actieradius van 200, 300 of soms zelfs 400 mijl per enkele lading, waardoor de Ioniq 4 ongelooflijk gedateerd aanvoelt.

Maar als u uw auto gebruikt voor dagelijkse ritten en woon-werkverkeer, en u laadt hem op terwijl hij in uw garage staat, dan is de actieradius van de Ioniq 4 met 170 mijl meer dan genoeg voor 99% van de mensen.

Hoe lang kan een Hyundai Ioniq batterij meegaan?

Hyundai beweert dat zijn batterijen goed zijn voor minstens 100.000 mijl of 10 jaar continu gebruik. Elke auto is anders, maar Hyundai gaat ervan uit dat een Ioniq-batterij minstens 8 tot 10 jaar continu kan worden gebruikt. Het hangt ook af van het aantal oplaadbeurten en hoe goed u de auto onderhoudt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts