Is de Hyundai Ioniq 6 een goede auto?

Is de Hyundai Ioniq 6 een goede auto?

Hyundai is de laatste tijd goed op dreef als het gaat om auto-ontwerp. De Ioniq 5 wordt algemeen beschouwd als een van de mooiste EV’s die ooit zijn uitgebracht, terwijl de gloednieuwe Ioniq 6 er nog beter uitziet. De Ioniq 6 gaat hopelijk eind 2022 in de verkoop, en het ziet ernaar uit dat hij heel goed gaat verkopen. Dus, is de Hyundai Ioniq 6 een goede auto?

Ja, de Hyundai Ioniq 6 is zeker een goede auto, en wel om verschillende redenen. Om te beginnen heeft hij twee verschillende batterijcapaciteiten, afhankelijk van de behoefte, die voor de meeste mensen ruim voldoende zijn. Het exterieur design is echt cool dankzij een aflopende daklijn en een echt slanke silhouet. Het interieur is niet zo spannend, maar nog steeds erg cool.

Over het rijgedrag kunnen we nog niets zeggen, want de Ioniq 6 is nog niet door heel veel mensen bestuurd. Wat we wel kunnen zeggen is dat hij zijn platform deelt met de Ioniq 5, maar dat de Ioniq 6 iets dynamischer en comfortabeler zou moeten zijn. Betrouwbaarheid is ook nog steeds een mysterie, maar de Ioniq 6 zou ook redelijk vergelijkbaar moeten zijn met de Ioniq 5, die inderdaad een betrouwbare auto is.

Qua prijs zal de Ioniq 6 waarschijnlijk tussen de $45.000 en $55.000 gaan kosten, afhankelijk van de uitvoering die je kiest. Voor deze prijs zijn er echt geen opwindender elektrische sedans op de markt. Praktisch is echt goed, maar de auto is een beetje terughoudend omdat het niet beschikt over een voorste kofferruimte helemaal.

Hyundai Ioniq 6 – De krachtbron

Zoals in het begin al gezegd, krijgt de Ioniq 6 een 53kWh of een grotere 77kWh. Beide zullen beschikbaar zijn als RWD of AWD auto. Het vermogen loopt op tot 325 pk voor het topmodel, dat ook maximaal zo’n 370 mijl kan afleggen op een volle lading. Alle Ioniq 6-modellen zijn ook geschikt voor snelladen met 350 kW, waarmee de auto in ongeveer 20 minuten tot 80% kan worden opgeladen.

  Hyundai Veracruz Betrouwbaarheid

Traag laden zal waarschijnlijk tussen 6 en 9 uur duren, afhankelijk van de batterij die je kiest. Hyundai zegt dat de Ioniq 6 een van de meest efficiënte EV’s zal zijn die er zijn dankzij een voorspelde 4,4 mijl per kWh. Dit is mogelijk dankzij een zeer lage luchtweerstandscoëfficiënt die deels wordt bereikt door de manier waarop het dak van de auto naar de grond afloopt.

Vanuit stilstand bereikt u de 100 km/u in iets meer dan 5 seconden, wat zeker een behoorlijk tempo is, maar bij lange na niet in de buurt komt van auto’s als de Tesla Model 3 Performance. Al met al zal de Ioniq 6 min of meer dezelfde aandrijflijn hebben als de Ioniq 5.

Hyundai Ioniq 6 – Ontwerp en onderstel

Als het op design aankomt, kan de Ioniq 6 simpelweg niet bekritiseerd worden, want hij ziet er echt cool uit. Sommigen zeggen zelfs dat de nieuwe Mercedes EQS er minder als een Mercedes uitziet dan de Hyundai Ioniq 6. Het interieur van de Ioniq 6 is ook echt goed ingericht, maar er zijn niet veel verschillen met de Ioniq 5, behalve een vaste middenconsole in tegenstelling tot een beweegbare in de Ioniq 5.

De rijervaring is een mysterie, maar sommige bronnen melden dat de Ioniq 6 aanvoelt als een comfortabelere, stillere en iets rustigere versie van de Ioniq 5. Dat is ook logisch, want deze twee auto’s delen hetzelfde platform, dezelfde motoren en een vergelijkbare wielophanging.

  Is de Hyundai Genesis een goede auto?

Hyundai Ioniq 6 – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

Om de betrouwbaarheid van een auto goed te kunnen beoordelen, moeten er gewoon een paar jaar voorbij gaan. Dat betekent dat we nog niets kunnen zeggen over de Ioniq 6, omdat die nog niet eens in de verkoop is gegaan. Wat we wel kunnen zeggen is dat hij erg vergelijkbaar zou moeten zijn met de Ioniq 5, die over het algemeen zeker een betrouwbare auto is.

Sommige mensen klagen over het feit dat de Ioniq 6 er alleen als sedan komt, dat er nog steeds niets concreets is over een performance model, en het feit dat hij niet wordt geleverd met een kofferbak voorin. De productie wordt voortdurend uitgesteld, wat ook frustrerend is voor wie de Ioniq 6 zo snel mogelijk wil hebben.

Hyundai Ioniq 6 – Waarde en praktische bruikbaarheid

De Ioniq 6 kost tussen de $45.000 en $55.000, afhankelijk van de uitvoering die je kiest. In deze prijsklasse zijn er niet echt andere auto’s die echt kunnen wedijveren met de Ioniq 6. De Ioniq 6 is erg praktisch, maar sommigen klagen dat de zitruimte achterin iets te laag is, waarschijnlijk om de aflopende daklijn te compenseren, en natuurlijk dat er geen kofferbak voorin is.

FAQ Sectie

Wanneer komt de Hyundai Ioniq 6 uit?

De Hyundai Ioniq 6 gaat hopelijk eind 2022 in de verkoop. We zeggen hopelijk want de productie is al een paar keer uitgesteld om onbekende redenen. Hyundai zegt dat alles in orde is met de auto, dus het is waarschijnlijk te wijten aan verstoorde supply chains, microchip problemen, of een van de miljoen andere internationale ontberingen op dit moment.

  Hyundai Equus Betrouwbaarheid

Is de Hyundai Ioniq 6 beschikbaar als hybride?

Nee, de Hyundai Ioniq 6 is ook alleen verkrijgbaar als elektrische auto, wat een beetje verwarrend is omdat Hyundai de Ioniq 5 wel aanbiedt als zowel een EV als een hybride. Hyundai zei ook dat ze niet van plan zijn om de Ioniq 6 binnenkort ook als hybride aan te bieden. De kans is groot dat Hyundai de Ioniq in de toekomst uitsluitend als elektrische auto zal aanbieden.

Is de Hyundai Ioniq 6 een luxe auto?

Moderne auto’s zijn zo geavanceerd dat ze vaak kloven overbruggen. Zo kan een auto uit dit segment tegenwoordig worden beschouwd als een luxe auto, simpelweg vanwege alle technologie en vooruitgang die hij biedt. Een luxe auto is echter meer dan dat, en de Ioniq 6 is dat gewoon niet. Ja, de auto ziet er geweldig uit en biedt veel waar voor het geld, maar luxe auto’s zijn iets heel anders.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts