Is de Hyundai Veracruz een goede auto?

Hyundai Veracruz

De Hyundai Veracruz is een full-size familie-SUV met zeven zitplaatsen die in productie was tussen 2006 en 2016, toen hij werd vervangen door de Hyundai Palisade. De Veracruz is niet per se de meest interessante SUV die er is, omdat hij niets bijzonders doet, maar het internet staat bol van de mensen die zeggen dat de Veracruz een van de beste auto’s is die ze ooit bezaten. Dus, is de Hyundai Veracruz een goede auto?

Ja, de Hyundai Veracruz is een goede auto, want hij heeft krachtige motoren, veel ruimte en is echt een betrouwbare auto. Gebruikte prijzen zijn nu echt betaalbaar, waardoor deze 7-zits SUV een koopje is voor wie een semi-moderne auto wil, maar krap bij kas zit.

Qua design is de Veracruz in geen enkel opzicht een mooie auto, maar hij zal ook niemand voor het hoofd stoten. Het interieur is echt van hoge kwaliteit, zozeer zelfs dat het kan wedijveren met auto’s van duurdere merken. Betrouwbaarheid is ook een belangrijke reden waarom de Veracruz zo populair is. Zeker, er zijn enkele veel voorkomende problemen, maar geen daarvan is echt ernstig.

Tweedehands prijzen zijn nu ongelooflijk betaalbaar, wat betekent dat er niet veel andere SUV’s zijn in deze prijsklasse. De praktische bruikbaarheid is uitstekend, want de Veracruz is een grote 7-persoons SUV met een geweldig zicht en veel bergruimte. Het is ook ongelooflijk gemakkelijk om in en uit de Veracruz te stappen dankzij de grote bodemvrijheid.

Hyundai Veracruz – De aandrijflijn

De Hyundai Veracruz wordt geleverd met twee verschillende motoropties, een dieselmotor en een benzinemotor. De benzinemotor heeft een cilinderinhoud van 3,8 liter en is een zescilinder. Hij levert 260 pk en 256 lb-ft koppel en wordt standaard geleverd met FWD. AWD was als optie leverbaar op alle modellen en uitvoeringen.

  Is de Hyundai Azera een goede auto?

De dieselmotor is een 3.0L V6 met 240pk en een indrukwekkend koppel van 331lb-ft. Ook deze motor werd standaard geleverd met FWD, maar AWD was verkrijgbaar als optie. Efficiëntie is niet echt waar deze full-size SUV’s om bekend staan, wat betekent dat u op zijn best ongeveer 20MPG mag verwachten. Alle versies worden geleverd met een automatische 6-versnellingsbak.

Hyundai Veracruz – Ontwerp en chassis

Naar mijn mening is het grootste probleem van de Veracruz het exterieurdesign, want het ziet er helemaal niet spannend uit. Er is werkelijk niets aan de Veracruz dat “design” schreeuwt en je gewoon laat vragen naar meer. Moderne Hyundai grote SUV’s zoals de Santa Fe en de Palisade zien er een miljard keer beter uit omdat ze een solide design identiteit hebben.

Het interieur is min of meer hetzelfde, maar niemand kan ontkennen dat de gebruikte materialen in de Veracruz ongeëvenaard zijn. De afstemming van de vering en het onderstel is gericht op comfort en gebruiksgemak, waardoor de Veracruz een beetje saai aanvoelt achter het stuur, maar hij voelt ook veilig en goed gecontroleerd aan.

Hyundai Veracruz – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

De betrouwbaarheid van de Veracruz is erg goed. De meeste eigenaren van een Veracruz op lange termijn zullen u vertellen dat de auto ongelooflijk betrouwbaar is en jaren van continu gebruik aankan zonder dat er grote revisies nodig zijn. De V6-motor kost wel iets meer aan onderhoud en vervangende onderdelen zijn iets duurder dan de meer reguliere 3- en 4-cilinder Hyundai-motoren.

  Veel voorkomende problemen met Hyundai Elantra

De meest voorkomende Hyundai Veracruz problemen zijn problemen met de motor, de transmissie, de O2 sensor, het elektrisch systeem en diverse uitrustingsstukken. Als u de Veracruz goed verzorgt, is er geen reden waarom hij niet tientallen jaren mee zou gaan.

Hyundai Veracruz – Waarde en functionaliteit

U kunt nu een 2012 Hyundai Veracruz krijgen voor slechts $ 4.000 – $ 5.000 en dat is een absoluut koopje. De auto is zo sterk afgeschreven dat hij nu even duur is als een middelgrote vuilnisbak. Het probleem met de meeste “premium” auto’s die afschrijven is dat de instapprijs laag wordt, maar de onderhoudskosten toch torenhoog blijven. Dit is niet het geval met de Veracruz, want het is nog steeds een vrij goedkope SUV.

Ook de praktische bruikbaarheid is uitstekend, want u krijgt zeven zitplaatsen met veel ruimte voor de twee voorste rijen. De achterbank is alleen bestemd voor kinderen, maar dat is altijd zo geweest bij SUV’s met zeven zitplaatsen. De kofferruimte is ook erg groot, zodat u veel spullen in de Veracruz kunt stoppen en toch nog ruimte overhoudt, vooral als u de derde zitrij laat zakken.

FAQ

Waarom is Hyundai gestopt met de productie van de Veracruz?

De Veracruz kwam gewoon aan het einde van zijn levensduur en het was tijd om hem te vervangen door iets nieuwer en meer in lijn met andere full-size SUV’s. Dit is waar de Hyundai Palisade kwam en veranderde het Hyundai full-size SUV aanbod volledig. De Palisade ziet er veel vastberadener uit en is daardoor een veel interessantere auto om te bezitten.

  Hyundai Veloster N Betrouwbaarheid

Hyundai liet ook de Veracruz vallen vanwege de motoren die niet aan alle efficiëntienormen in Europa konden voldoen. Al bij al wist Hyundai dat het tijd was om iets nieuws, interessanters en meer in lijn met de rest van de industrie aan te bieden.

Is de Hyundai Veracruz een goede tweedehands auto?

De Hyundai Veracruz is een geweldige tweedehands auto omdat hij ongelooflijk veel waarde biedt. Als u een betrouwbare SUV met zeven zitplaatsen zoekt die niet duur is, zijn er niet veel andere keuzes die zelfs maar in de buurt komen van de Hyundai Veracruz.

Aan de andere kant, als u gewend bent om premium full-size boxy SUV’s te rijden, zult u de Veracruz waarschijnlijk niet leuk vinden. Het ergste aan de Veracruz is dat hij niets bijzonders doet.

Hoe lang moet een Hyundai Veracruz meegaan?

Als u uw Veracruz regelmatig onderhoudt en goed verzorgt, is er geen enkele reden waarom hij niet minstens 250.000 km zou meegaan zonder grote onderhoudsbeurten. Sommige eigenaren zijn er trots op dat ze meer dan 300.000 km op hun Veracruz SUV hebben gereden zonder al te veel geld uit te geven aan onderhoud.

De Veracruz is echt een kwaliteitsproduct dat de tand des tijds zou moeten kunnen doorstaan.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts