Is de Kia Picanto een goede auto?

Kia Picanto

De Kia Picanto is een leuke stadsauto voor gebruik in de stad of zelfs op de snelweg. Net als de meeste van zijn concurrenten is deze auto efficiënt, zuinig, praktisch, betrouwbaar en leuk om in te rijden. Maar is de Kia Picanto een goede auto?

Ja, de Kia Picanto is een goede auto als u op zoek bent naar een compacte, betrouwbare, zuinige, goed presterende, praktische en leuk rijdende auto. Aan de andere kant is deze auto niet ideaal voor u als u een grotere, ruimere, geavanceerde en goed presterende auto wenst.

Geschiedenis van de Kia Picanto

De Kia Picanto is een stadsauto die wordt geproduceerd door Kia. Deze auto is vanaf 2003 tot op heden in productie geweest. Hij wordt ook aangeduid als Kia Morning in Zuid-Korea, Taiwan, Hong Kong en Chili. In Vietnam staat hij bekend als Kia New Morning en in Maleisië als Naza Picanto of Naza Suria.

Bovendien is deze auto geproduceerd in overeenstemming met de categorie “lichte auto’s” in Zuid-Korea, die belastingvoordelen biedt voor auto’s met een lengte van minder dan 3.600 mm en een breedte van minder dan 1.600 mm. Bovendien is de Kia Picanto in zijn derde generatie, die vanaf 2017 tot op heden in productie is.

Kenmerken van de Kia Picanto

Uiterlijk

De Kia Picanto mag dan klein zijn, dat betekent niet dat hij slecht ontworpen of oncomfortabel is. Verrassend genoeg is de Kia Picanto prachtig ontworpen waarbij de meest recente modellen over verbeterde functies beschikken.

Enkele van de kenmerken die opvallen zijn getint glas, bumpers in carrosseriekleur, standaard lak, automatische koplampcontrole, snelheidsvariabele ruitenwissers voor, 15-inch wielen en hoog gemonteerd remlicht. Ook het interieur ziet er spectaculair en ruim uit. Het beschikt over voorzieningen als een kantelbaar stuurwiel, verstelbare voorstoelen en stuurwielbediening.

  Veel voorkomende problemen met de Kia Telluride

De Kia Picanto heeft een wielbasis van 94,5 inch, een lengte van 141,5 inch, een breedte van 62,8 inch en een hoogte van 58,5 inch.

Prestaties

De prestaties hangen af van de uitvoering of motor die u kiest. De basismotor is de 1,0-liter Kappa II 3-cilinder met meerpuntsinspuiting, de 1,0-liter Kappa II 3-cilinder met directe turbo en de 1,2-liter Kappa II 4-cilinder. Merk op dat de eerste twee motoren werden geleverd met een handgeschakelde 5-versnellingsbak, terwijl de 1,2-liter motor een optionele 4-versnellingsautomaat heeft.

Als u de beste prestaties wilt, kunt u overwegen om de Kia Picanto GT-Line S-uitvoering aan te schaffen. Die heeft een topsnelheid tot 112 mph en kan in slechts 9,9 seconden van 0 naar 62 mph accelereren. Hij is echter ook veel duurder dan andere uitvoeringen, omdat hij wordt geleverd met extra voorzieningen zoals autonoom noodremmen.

Comfort en laadruimte

De Kia Picanto is dan wel een stadsauto, maar hij is toch ruimer dan zijn concurrenten. Deze auto kan tot vijf passagiers vervoeren en heeft een bagageruimte van 255 liter. Maar als u de achterbank neerklapt, krijgt u in totaal 1010 liter laadruimte.

Brandstofefficiëntie

Qua efficiëntie is de Kia Picanto zeer zuinig. Hij is namelijk zuinig in de stad, zuinig op de snelweg en zuinig gecombineerd. Met dergelijke cijfers is dit een zeer efficiënte stadsauto.

Veiligheid

De Kia Picanto is ook een behoorlijk veilige auto. Hij is namelijk uitgerust met tal van veiligheidsvoorzieningen. Enkele daarvan zijn elektronische stabiliteitscontrole, remhulpsysteem, noodstopsignalering, hill-start assist control en een bandenspanningscontrolesysteem.

  Is de Kia Telluride een goede auto?

Naast een actief veiligheidssysteem is deze auto ook uitgerust met passieve veiligheidssystemen, zoals automatische deurontgrendeling, in hoogte verstelbare hoofdsteunen, ISOFIX-kinderzitjes en bevestigingspunten, en nog veel meer.

Prijs

Hoewel de Kia Picanto iets duurder is dan sommige van zijn rivalen zoals de Hyundai i10, is hij redelijk betaalbaar. Hij heeft een prijsklasse van 16.290 tot 20.790 dollar. Voor zo’n betaalbare prijs krijgt de gebruiker veel geavanceerde functies en uitzonderlijke prestaties.

FAQ

Is de Kia Picanto een goede auto?

Ja, de Kia Picanto behoort tot de beste stadsauto’s op de markt. Toch vinden sommige mensen hem misschien niet de moeite waard om in te investeren. De Kia Picanto is een geweldige auto als u op zoek bent naar een efficiënte, compacte, praktische en leuk rijdende stadsauto. Hij is daarentegen niet geschikt als u op zoek bent naar een comfortabele, luxueuze en ruime auto.

Wat zijn de veel voorkomende problemen met de Kia Picanto?

Als u in de Kia Picanto wilt investeren, is het van cruciaal belang om enkele van de veel voorkomende problemen te weten te komen waarmee u onderweg te maken krijgt. Enkele van deze problemen zijn krukasproblemen, onregelmatig stationair draaien, remgeluiden achter, problemen met de brandstofpomp, krakend geluid tijdens het sturen, defecte brandstofdrukregelaar, gescheurde rubberen slangen en problemen met schakelen.

Hoe snel is de Kia Picanto?

De Kia Picanto is sneller dan de meeste van zijn rivalen, zoals de Hyundai i10. De Kia Picanto 1.0 T-GDi GT-Line S is de snelste uitvoering. Deze variant is uitgerust met een driecilinder turbomotor die maximaal 99 pk en 172 Nm koppel levert. Hij heeft ook een topsnelheid tot 112 mph en kan in slechts 9,9 seconden van 0 naar 100 mph accelereren.

  Hyundai Tucson vs Kia Sportage - Wat is beter?

Is de Kia Picanto een goede dagelijkse bestuurder?

Ja, de Kia Picanto is een fantastische dagelijkse bestuurder. Dat komt omdat deze auto zuinig, compact en praktisch is. Als stadsauto is de Kia Picanto gemakkelijk te manoeuvreren in het verkeer en te parkeren op openbare parkeerplaatsen. Bovendien is deze auto goedkoop in onderhoud, zodat u niet veel hoeft uit te geven om hem dagelijks op de weg te houden.

Welke auto is beter – de Hyundai i10 of de Kia Picanto?

De Hyundai i10 en de Kia Picanto zijn gebaseerd op hetzelfde platform. Daarom is het een hele uitdaging om de een boven de ander te kiezen, want ze hebben veel kenmerken gemeen. De Hyundai i10 heeft echter een streepje voor op de Picanto omdat hij een breder motorenaanbod heeft. Toch is de Kia Picanto ruimer, sneller en heeft hij een grotere kofferbak.

Samenvatting

Over het algemeen is de Kia Picanto een uitstekende auto voor mensen die op zoek zijn naar een stijlvolle, compacte, betrouwbare, efficiënte en praktische auto. Maar het is niet ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een krachtige, luxe, ruime en geavanceerde auto. Met de juiste zorg en onderhoud is de Kia Picanto een auto die meer dan 250.000 km meegaat.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts