Is de Kia Stinger een goede auto?

Kia Stinger

Kia staat bekend om het maken van kwaliteitsonderdelen en vakmanschap. Bovendien zijn hun auto’s zeer betrouwbaar en efficiënt. De Kia Stinger is geen uitzondering en het is een geweldig alternatief voor dure luxe sedans. Maar is de Kia Stinger een goede auto?

De Kia Stinger is een goede auto voor wie op zoek is naar een high-end middelgrote sedan, maar tegen een betaalbare prijs. Hij is ook comfortabel, ruim, praktisch en presteert uitzonderlijk goed. Aan de andere kant, als u op zoek bent naar een efficiënte, luxe of verfijnde mid-size sedan, kijk dan elders.

Geschiedenis van de Kia Stinger

De Kia Stinger is een middelgrote sedan gemaakt door Kia. Deze auto is vanaf 2017 tot op heden in productie geweest. Hij heeft een lay-out met voormotor en een optie voor achterwielaandrijving of vierwielaandrijving. De Kia Stinger vindt zijn oorsprong in het GT-concept van de Frankfurt Auto Show 2011 en de Kia GT4 Stinger van de North American International Auto Show 2014.

De Kia Stinger komt ook met keuze uit twee motoren: een 2,0-liter viercilinder met turbo die tot 252 pk produceert en een 3,3-liter twin-turbo V6-motor die tot 365 pk produceert. Hij heeft ook verschillende varianten: GT-Line, GT1 en GT2.

Kenmerken van de Kia Stinger

Uiterlijk

Qua uiterlijk ziet de Kia Stinger er spectaculair en aantrekkelijk uit. Het is een van de best ontworpen auto’s in zijn klasse. Het ontwerp straalt klasse en elegantie uit. Enkele van de uitstekende uiterlijke kenmerken zijn 19-inch aluminium wielen, volledig gegalvaniseerd staal, LED remlichten, een donker chromen grille, gelaagd glas, en nog veel meer.

  Veel voorkomende problemen met Kia Niro

Het interieur is ook stijlvol met veel uitstekende functies. De meest opvallende interieurkenmerken zijn echter twee LCD-schermen vooraan, sportief verwarmd leder, lederen deurbekleding, een hemelbekleding in volledig linnen, nappalederen zetelbekleding, fade-to-off interieurverlichting en nog veel meer.

De Kia Stinger heeft een wielbasis van 114,4 inch, een lengte van 190,2 inch, een breedte van 73,6 inch en een hoogte van 55,1 inch.

Prestaties

Als het op prestaties aankomt, presteert de Kia Stinger behoorlijk goed. Hij heeft verschillende varianten, waarbij de GT2 de best presterende variant is. De Kia Stinger GT2 AWD wordt geleverd met een 3,3-liter twin-turbo V6-motor. De motor levert maximaal 368 pk en 376 lb-ft koppel.

De basisvarianten zoals de GT-line RWD worden geleverd met een 2,5-liter inline-4 turbomotor. Ook die levert tot 300 pk en 311 lb-ft koppel.

Comfort en laadruimte

De Kia Stinger heeft een ruime cabine met in totaal 93,8 kubieke meter ruimte. Daarom passen er comfortabel vijf personen in. Ook de beenruimte voor en achter is goed. Toch is de voorkant comfortabeler met meer beenruimte dan de achterkant.

In tegenstelling tot de meeste concurrenten heeft de Kia Stinger een behoorlijke laadruimte. Er is in totaal 23,3 kubieke meter ruimte. Met een dergelijke ruimte is de Kia Stinger een zeer praktische auto en zeer geschikt voor het afleggen van lange afstanden.

Veiligheid

De Kia Stinger is ook een veilige auto met diverse veiligheidsvoorzieningen. Dat zijn onder meer rijstrookassistent, elektronische stabiliteitscontrole, dodehoekassistent, parkeerafstandswaarschuwing, voorwaartse botsingvermijding, waarschuwing voor het onbedoeld verlaten van de rijstrook, beperking van botsingen en bestuurdersbewakingsalarm.

Brandstofefficiëntie

Kia staat erom bekend efficiënte auto’s te maken, maar de Kia Stinger is niet erg efficiënt. Het basismodel heeft namelijk een EPA-classificatie van 22 mpg in de stad, 32 mpg op de snelweg en een gecombineerde 25 mpg. De high-end varianten zoals de Singer GT2 hebben daarentegen een verbruik van 17 mpg in de stad, 24 mpg op de snelweg en een gecombineerd verbruik van 20 mpg.

  Is de Kia Rio een goede auto?

Prijs

De Kia Stinger is vrij duur in vergelijking met andere mainstream sedans. Toch biedt hij meer mogelijkheden, waardoor hij veel waar voor zijn geld biedt. Het basismodel, de GT-line, kost ongeveer 37.435 dollar en de GT2 AWD kost ongeveer 54.835 dollar.

FAQ

Is de Kia Stinger het kopen waard?

De Kia Stinger is het kopen waard als u op zoek bent naar een krachtige, comfortabele, betrouwbare, ruime en praktische middelgrote sedan. Dit is echter niet de auto voor u als u op zoek bent naar een luxe, efficiënte of betaalbare sedan.

Toch is deze auto het kopen waard omdat hij meer mogelijkheden biedt dan andere auto’s in dezelfde prijsklasse.

Wat zijn de gebruikelijke problemen met de Kia Stinger?

Als u van plan bent om een tweedehands Kia Stinger van goede kwaliteit te kopen, is het van vitaal belang om enkele problemen te kennen die u onderweg zult tegenkomen. Sommige van hen zijn slechte brandstofefficiëntie, onaangename geuren, remproblemen, elektrische problemen, rammelend geluid, en structurele problemen. Maar met goed onderhoud kunnen de meeste van deze problemen vermeden worden.

Hoe snel is de Kia Stinger?

De Kia Stinger GT2 AWD is uitgerust met een 3,3-liter twin-turbo premium ongelode V-6 motor. Deze motor levert maximaal 368 pk en 376 lb-ft aan koppel. Verder heeft hij een topsnelheid van 167 mph en kan hij in slechts 4,4 seconden van 0 naar 60 accelereren. Dat is uitzonderlijk en een van de beste in zijn klasse.

  Is de Kia EV6 een goede auto?

Is de Kia Stinger goed in sneeuw?

Niet alle Kia Stingers zijn goed in de sneeuw. Als u met de Stinger in besneeuwde omstandigheden gaat rijden, overweeg dan de Kia Stingers met een AWD-systeem. Bovendien is de Kia Stinger GT2 met AWD-systeem het beste voor sneeuw. Dit komt omdat hij wordt geleverd met adaptieve koplampen die door de zwaarste sneeuwval heen kunnen kijken. En voor het beste resultaat kunt u winterbanden monteren voor betere tractie.

Is de Kia Stinger een goede dagelijkse bestuurder?

In vergelijking met de meeste sedans niet. Hij is namelijk niet zuinig met brandstof. Maar als u een elegante, goed presterende, comfortabele en praktische auto zoekt voor dagelijks gebruik, dan is de Kia Stinger een uitstekende keuze. Bovendien is de brandstofefficiëntie vergelijkbaar met die van de meeste auto’s in zijn klasse.

Conclusie

De Kia Stinger is een goede auto. Hij is stijlvol, comfortabel, praktisch, geavanceerd en betrouwbaar. Maar zoals verwacht, heeft hij ook diverse problemen waar gebruikers rekening mee moeten houden. Om de meeste van deze problemen te voorkomen, is tijdig onderhoud en reparatie nodig. Bij goed onderhoud kan de Kia Stinger meer dan 200.000 mijl meegaan.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts