Is de Mercedes GLC300 een goede auto?

Mercedes GLC300

De Mercedes Benz GLC300 is het meest populaire GLC model, terwijl de GLC zelf ook een van de meest populaire aanbiedingen is uit de hele Mercedes catalogus. Maar is de Mercedes GLC300 een goede auto? Levert hij genoeg om te worden beschouwd als het kroonjuweel van de huidige Mercedes SUV line-up?

De realiteit is dat de GLC300 een goede auto is, maar dat hij tekort schiet ten opzichte van de concurrentie vanwege het feit dat deze generatie van de GLC grotendeels ongewijzigd is gebleven voor een beter deel van 7-8 jaar nee. De GLC300 wordt geleverd met een 2.0L inline 4-cilinder motor in zowel de pre-facelift als de post-facelift versie.

Het design van de GLC300 is mooi, zeker voor het post-facelift model dat er vandaag nog steeds competitief uitziet. Het is ook vermeldenswaard dat de post-facelift GLC ook in coupé vorm wordt geleverd. Wat interieur betreft, begint de GLC zijn leeftijd nog meer te tonen. Het post-facelift model slaagt daar beter in dankzij een volledig breedbeeld instrumentenpaneel.

Op het gebied van betrouwbaarheid is de GLC300 degelijk, maar er zijn wel zaken waar je even bij stil moet staan. De GLC300 is ook een praktische auto en biedt veel waar voor zijn geld, maar alleen als je hem tweedehands koopt. Een GLC300 nieuw kopen is niet zo slim, want de next-gen GLC300 staat voor de deur.

Mercedes Benz GLC300 – De aandrijflijn

De pre-facelift Mercedes GLC300 wordt geleverd met een 2.0L inline 4-cilinder turbomotor met 245pk en 272lb-ft koppel. De post-facelift GLC300 gebruikt exact dezelfde motor, maar het vermogen is nu opgevoerd tot 258pk, terwijl de koppelcijfers volledig ongewijzigd blijven.

  Hebben Mercedessen reservebanden?

De Mercedes GLC300 wordt meestal geleverd met een Mercedes 4MATIC AWD systeem dat meer tractie biedt in alle weersomstandigheden. Gezien het feit dat de GLC een SUV is, is een 4MATIC systeem een must. Zowel de pre-facelift als de post-facelift GLC300 modellen zijn uitgerust met een 9-traps automatische transmissie die zowel soepel als naadloos werkt.

De pre-facelift GLC300 is in staat om tot 35MPG te presteren, terwijl de post-facelift GLC300 in staat is hetzelfde te doen. Het is de moeite waard om te vermelden dat de meeste mensen die dagelijks met de GLC300 rijden, ongeveer 25MPG halen.

Mercedes GLC300 – Ontwerp en onderstel

De GLC300 werd in 2015 voor het eerst geïntroduceerd als opvolger van de bizarre GLK. Op het moment dat de GLC landde, werd het vrijwel direct een regelrechte hit. De pre-facelift GLC begint zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant zijn leeftijd te tonen, terwijl de post-facelift GLC er in vergelijking veel moderner uitziet. Bovendien is de GLC na de facelift uitgevoerd als coupé, waardoor de auto nog meer premium oogt en aanvoelt.

Het onderstel en de ophanging van de GLC zijn vooral afgestemd op comfort en gebruiksgemak. De ophanging heeft veel veerweg om alles aan te kunnen wat je in een stedelijke omgeving tegenkomt, maar de GLC is gewoon geen terrein SUV. Natuurlijk, hij is uitgerust met een AWD systeem, maar Mercedes heeft GLC-eigenaren nooit bedoeld om off-road te gaan.

Mercedes GLC300 – Betrouwbaarheid en veel voorkomende problemen

De GLC300 is niet het meest betrouwbare Mercedes model aller tijden, maar het is ook niet de meest onbetrouwbare Mercedes aller tijden. Hij zit ergens in het midden, wat betekent dat goed onderhoud essentieel is als je wilt dat de GLC300 zo lang mogelijk meegaat. Het onderhoud is in lijn met de concurrentie, wat betekent dat de Audi Q5 en de BMW X3 min of meer evenveel kosten om te onderhouden.

  Wat is de beste vierwielaangedreven Mercedes?

De meest voorkomende GLC300 problemen worden geassocieerd met de transmissie, de remmen, de stuurinrichting, en motor-gerelateerde problemen. Sommige van deze problemen kunnen meer dan $10,000 kosten om te verhelpen, zoals motorstoringen. Echter, ze zijn niet allemaal zo vaak voor en worden meestal geassocieerd met gebrekkig onderhoud.

Mercedes GLC300 – Praktisch en waardevol

De Mercedes GLC300 is aan de kleinere kant, maar biedt toch met relatief gemak plaats aan vijf passagiers. Dat betekent dat de GLC300 praktisch genoeg is om als gezinsauto te dienen, maar hij is niet ontworpen om mensen rond te rijden. De bagageruimte is groot, het zicht is goed en het in- en uitstappen is uiterst eenvoudig.

Qua waarde is de GLC300 op dit moment lastig te verkopen, want de volgende generatie GLC staat voor de deur. Als je een nieuwe GLC wilt kopen, moet je wachten tot de volgende GLC uitkomt. Als je een gebruikte wilt kopen, moet je ook wachten tot de nieuwe GLC’s uitkomen en de prijzen beginnen te dalen.

FAQ Sectie

Wanneer komt de nieuwe Mercedes GLC uit?

De nieuwe Mercedes GLC300 wordt in juni 2022 onthuld, en volgens verschillende bronnen zou hij eind september 2022 op de markt moeten komen. Het heeft alle zin van de wereld om te wachten op de nieuwe GLC omdat hij gebaseerd zal zijn op de nieuwe C-Klasse die er van binnen uitziet als een miljoen dollar.

  Mercedes W123 - Alles wat u moet weten

Het slechte nieuws is dat de nieuwe GLC AMG modellen geen 6-cilinder of 8-cilinder motoren zullen krijgen ten voordele van de reeds bestaande A45 AMG 2.0L 4-cilinder turbomotor. Dit is precies hetzelfde verhaal als bij de nieuwe C 63 AMG.

Is de Mercedes GLC een veilige auto?

De Mercedes Benz GLC is een enorm veilige wagen, want hij krijgt van elke gerenommeerde organisatie een stellaire 5-sterren crashrating. Het is logisch dat een Mercedes van de 21ste eeuw veilig is, zoals alle nieuwere Mercedes-modellen dat zijn.

De GLC is beschikbaar met alle moderne veiligheidsvoorzieningen zoals adaptieve cruise, 360 camera’s, verkeersassistentie, automatisch remmen, parkeersensoren, systemen om botsingen te vermijden, voetgangerdetectie, enzovoort.

Is de Mercedes GLC beter dan de Audi Q5 of de BMW X3?

De Mercedes GLC is op dit moment aan de oudere kant, maar de Q5 is erg gelijkwaardig omdat deze twee tegelijkertijd uitkwamen. De Q5 refresh was echter een stuk substantiëler waardoor de auto er nieuwer uitzag en aanvoelde in vergelijking met de GLC, vooral aan de binnenkant.

De BMW X3 kreeg dit jaar ook een lichte facelift, waardoor hij zowel de Q5 als de GLC kan bijhouden, maar het is niet de meest opwindende compacte SUV die er is.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts