Is de Porsche 718 Boxster een goede auto?

Is de Porsche 718 Boxster een goede auto?

De Porsche 718 Boxster is het nieuwste 2-zits model van Porsche dat efficiëntie en sportiviteit wil combineren door de Boxster voor het eerst een 4-cilinder motor te geven. Dit stuitte op nogal wat verzet van de Porsche liefhebbersgemeenschap, maar gelukkig behield Porsche zijn hoogtoerige 6-cilinder motoren voor de top-of-the-line 718 modellen.

Dus, is de Porsche 718 Boxster een goede auto? Ja, de Porsche 718 Boxster is een echt goede auto en kan gemakkelijk worden aangeprezen als een van, zo niet de beste auto in zijn klasse. Om te beginnen is de Boxster leverbaar met een aantal verschillende motoren, en de van de 911 GT3 afgeleide flat-6 in de GTS- en Spyder-modellen is puur autovlol.

De auto ziet er zowel van binnen als van buiten geweldig uit en zit boordevol kwaliteitsmaterialen. De 718 Boxster rijdt beter dan de meeste auto’s uit dit segment, want Porsche weet hoe je een sportwagen van hoge kwaliteit maakt. De 718 heeft dan wel geen hardtop dak, maar hij blijft wel vlak in de bochten zonder noemenswaardige body roll.

Betrouwbaarheid is ook behoorlijk, maar er zijn enkele problemen die de moeite waard zijn om over te praten. De praktische bruikbaarheid is ook goed voor een roadster met 2 zitplaatsen, dankzij de kofferruimte voorin en achterin. De auto is misschien een beetje te krap voor de grootste mensen, maar bestuurders van gemiddelde grootte zouden het zonder problemen moeten doen.

Porsche 718 Boxster – De aandrijflijn

Het motorengamma van de Porsche 718 Boxster begint met de gewone Boxster, die een 2,0-l 4-cilindermotor met 299 pk heeft. De Boxster S is de tweede in lijn met een 2.5L Boxster 4-cilinder motor met 350pk. De 718 Boxster T krijgt ook de 2.0L motor zoals in de instap Boxster wat 299pk betekent.

  Is een gebruikte Porsche Boxster een goede koop?

De Porsche 718 GTS is het mid-spec model en krijgt een 2.5L Boxster-4 met 365pk, maar de mid-cycle refresh GTS kreeg een 4.0L GT3-sourced vlakke 6-cilinder motor met 400pk. Het topmodel van de Porsche 718 Boxster is de Boxster Spyder, die ook een 4.0L zescilindermotor met 420 pk heeft en waarschijnlijk een van de beste Boxster-modellen aller tijden is.

Alle Boxster modellen zijn achterwielaangedreven en hebben een middenmotor. Ze zijn verkrijgbaar met een handgeschakelde zesversnellingsbak met korte toeren of een Porsche PDK-bak met dubbele koppeling en launch control. 4-cilinder Boxster modellen zijn veruit de meest efficiënte modellen, maar dat is het enige voordeel dat ze hebben ten opzichte van 6-cilinder eenheden.

Porsche 718 Boxster – Ontwerp en onderstel

De 718 Boxster oogt in lijn met alle voorgaande Boxster-modellen dankzij een herkenbaar silhouet en een paar licht ovale koplampen. De Boxster krijgt een softtop die eenvoudig kan worden ingeschoven en dan ziet de auto er nog beter uit. Het interieur zit vol met hoogwaardige materialen zoals leer, aluminium, koolstofvezel en Alcantara.

Het chassis van de 718 Boxster is waarschijnlijk een van zijn sterkste punten omdat het zo’n goed uitgebalanceerde auto is. Iedereen die met de 718 heeft gereden, zei dat de auto een van de best uitgebalanceerde auto’s is die er bestaan. De ophanging is stug, maar niet zo stug dat je dagelijkse rijgedrag eronder lijdt.

  Is een Boxster een Porsche voor de armen?

Porsche 718 Boxster – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

De Porsche 718 Boxster is een redelijk betrouwbare auto, maar hij heeft wel last van bepaalde problemen die het vermelden waard zijn. Porsches staan bekend als auto’s met veel onderhoud en de 718 Boxster is niet anders. Het is echter ook zo dat Porsche onderdelen langer meegaan dan de meeste merken, dus u krijgt er wel wat voor terug.

De meest voorkomende Porsche 718 Boxster problemen hebben te maken met de transmissie, de uitrusting, de lakkwaliteit, oververhitting, en de airco. Zorg ervoor dat u uw 718 zo goed mogelijk onderhoudt, anders gaat hij uiteindelijk kapot.

Porsche 718 Boxster – Waarde en praktische bruikbaarheid

De 2022 Boxster begint bij $62.200, terwijl de topversie van de Boxster Spyder $97.300 kost. De speciale editie 25-jaar Boxster GTS kost ongeveer $ 1.000 meer dan de Boxster Spyder. Al bij al zijn dit dure auto’s en sommigen zouden kunnen argumenteren te duur voor hun grootte, maar ze behouden hun waarde echt goed, vooral de 6-cilinder modellen.

Praktisch is zowel goed als slecht, want de 718 is een compacte auto en hij kan niet echt veel van alles vervoeren. De aangeboden ruimte is compact, wat betekent dat lange bestuurders het moeilijk zouden kunnen krijgen. Het goede is dat de 718 zowel voor als achter een kofferbak heeft, wat de auto nog praktischer maakt.

FAQ Sectie

Welke Porsche 718 Boxster is het beste?

Ook al is de limited-edition 25th anniversary Boxster GTS het duurste GTS-model dat u kunt kopen, de Boxster Spyder is het allerbeste model omdat hij het meeste vermogen biedt en de leukste auto is om mee te rijden. Bovendien is de Boxster Spyder sowieso het topmodel van de Boxster, dus is het logisch dat dit het beste model van allemaal is.

  Beste fietsendrager voor Porsche 911

Het 25e jubileummodel is ook geweldig, maar verschilt niet zo veel van een standaard Boxster GTS. Hoe dan ook, alle 6-cilinder 718 Boxster modellen zijn geweldig, en bijna niemand kan dat ooit betwisten.

Wat is het verschil tussen de Porsche Boxster en Cayman?

Het essentiële verschil tussen deze twee is dat de Cayman een hardtop 2-zits sportwagen is en de Boxster een 2-zits cabriolet. Dit is in wezen het belangrijkste verschil op mechanisch gebied tussen de twee. Je kunt echter wel zien dat de Cayman de meer stijve optie van de twee is.

Daarom kunt u een GT4 RS Cayman kopen, het meest capabele 718 model op de markt. De GT4 RS begint bij $143.050, wat genoeg is om twee goed gespecificeerde Boxster instapmodellen te kopen.

Is de Porsche Boxster een veilige auto?

Hoewel de meeste mensen denken dat de Boxster geen veilige auto is, is dat wel het geval. Het komt niet vaak voor dat crash-organisaties auto’s in kleine series testen, maar de IIHS stelt dat de Boxster een stellaire 5-sterren veiligheidsscore verdient in bijna alle categorieën.

Ja, de Boxster lijkt misschien niet de veiligste auto op de weg, maar Porsche staat bekend om het maken van enkele van ’s werelds meest overengineerde auto’s die gemakkelijk het oog kunnen misleiden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts