Is de Porsche 718 Cayman GTS 4.0 een goede auto?

Porsche 718 Cayman GTS 4.0

De Porsche 718 Cayman GTS 4.0 is een 2-zits sportwagen met een iconische Porsche vlakke 6-cilinder 4.0L motor. De GTS 4.0 verschilt van de goedkopere 718 modellen omdat die vertrouwen op een relatief eenvoudige 4-cilinder die niet zo goed presteert als de 6-cilinder motor, noch doen ze dat op een opwindende manier. Dus, is Porsche 718 Cayman GTS 4.0 een goede auto?

De Porsche 718 Cayman GTS 4.0 is echt een goede auto, en het zou wel eens de echte “sweet spot” van het 718 gamma kunnen zijn. De reden waarom is simpel, het is het goedkoopste, maar toch fatsoenlijk uitgeruste 718 model met een vlakke 6-cilinder motor die min of meer een noodzaak is als je wilt ervaren wat een echte Cayman kan doen.

De GTS 4.0 verschilt van de gewone 718 Caymans door een lichte verlaging met een paar sportieve design accenten binnen en buiten. Naast de motor zijn de grootste verschillen tussen de instap 718 en de Cayman GTS te vinden in de rijeigenschappen, want de GTS 4.0 stuurt veel beter.

De betrouwbaarheid is behoorlijk, maar er zijn een aantal zaken die de moeite waard zijn om over te praten. De waarden hiervan zijn vrij statisch, wat betekent dat de afschrijving niet zo overdreven is als bij andere auto’s uit dit segment. De praktische bruikbaarheid is zo goed als maar kan zijn voor een auto van dit formaat.

Porsche 718 Cayman GTS 4.0 – De aandrijflijn

De GTS 4.0 krijgt een 4,0 liter zescilinder Boxermotor die 400 pk en 309 lb-ft koppel levert. Deze motor heeft een natuurlijke aanzuiging, wat betekent dat hij geen enkele vorm van geforceerde inductie heeft. Dit resulteert in een lineaire vermogensband, een hoogtoerige motor en een glorieus vlak 6-cilinder geluid dat iconisch is voor de 911 en Cayman/Boxster line-up.

  Veelvoorkomende problemen met Porsche Cayenne

De GTS is verkrijgbaar met een Porsche handgeschakelde versnellingsbak met drie pedalen of een PDK dual-clutch zeventraps transmissie. Alle 718 modellen, inclusief de GTS 4.0, zijn achterwielaangedreven en de motor is in het midden van de auto achter de stoelen geplaatst, waardoor de 718 line-up een echt evenwichtige gewichtsverdeling heeft.

De GTS 4.0 levert ongeveer 22MPG gecombineerd met is bijna 10MPG minder dan de meest efficiënte 718 modellen, maar de GTS 4.0 aandrijflijn is waarschijnlijk de beste die je kunt kopen in de hele 718 line-up, want je krijgt het meeste voor je geld.

Porsche 718 Cayman GTS 4.0 – Ontwerp en onderstel

De GTS 4.0 verschilt van een gewone 718 Cayman met een paar meer gerichte design accenten, zoals grotere inlaten, een lagere rijhoogte, betere wielen, grotere remmen, en een paar GTS badges hier en daar. Het is moeilijk om een goed uitgeruste gewone 718 van een GTS te onderscheiden, maar als je een Porsche fan bent, zul je het verschil gemakkelijk kunnen zien.

De 4.0 GTS rijdt een stuk geconcentreerder dan de instapmodellen Cayman en Cayman T, omdat hij een stijver onderstel heeft en de auto ongelooflijk vlak blijft in de bochten. De vering is stug, maar niet afstraffend. Al met al rijdt de GTS geweldig, zowel op het circuit als op de weg.

Porsche 718 Cayman GTS 4.0 – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

Als het op betrouwbaarheid aankomt, ligt de GTS 4.0 in lijn met andere 6-cilinder 718 modellen. Deze zijn duurder in onderhoud dan instap 718s, maar je krijgt wel meer voor je geld. De meest voorkomende problemen met de GTS 4.0 hebben te maken met de motor, die veel problemen had met drijfstangen en een hoog olieverbruik.

  2022 Audi Q5 vs Porsche Macan

Andere problemen met de GTS 4.0 hebben te maken met het aircosysteem, de transmissie en de uitrusting. Als u de auto goed onderhoudt, zal hij waarschijnlijk lang meegaan omdat alle vitale onderdelen bekend staan om hun goede weerstand tegen stress.

Porsche 718 Cayman GTS 4.0 – Waarde en praktische bruikbaarheid

De 718 GTS 4.0 kost $ 88.150 zonder opties, wat een stuk meer is dan de $ 60.500 instap Cayman of het $ 70.000 of zo Cayman T model. De Cayman S kost rond de $72.500, wat ook ver verwijderd is van de GTS. De GTS behoudt zijn waarde echter beter dan elk van deze modellen dankzij de 4.0L vlakke 6-cilinder motor.

De praktische kant is in het gedrang gekomen, maar dat is het geval met alle 718 modellen. Je krijgt slechts 2 zetels die beperkt zijn in ruimte en er is echt niet zo veel interieurruimte om mee te spelen. De GTS krijgt ook twee opbergvakken die hem wel een beetje helpen.

FAQ Sectie

Is de Porsche 718 Cayman GTS 4.0 de moeite waard?

Als u het type man bent dat meer waarde hecht aan betrokkenheid bij de bestuurder dan aan luxe, ruimte en praktische zaken, dan zult u de GTS 4.0 zeker waarderen. Maar als je een man die houdt van Porsches, vooral degenen met platte 6-cilinder motoren, bent u waarschijnlijk gaat om de GTS 4.0 Cayman houden.

De reden waarom is simpel. Hij heeft de 4.0L motor en de totale grootte en gewicht van de 718 line-up is perfect. Een middenmotor layout betekent ook dat de balans en gewichtsverdeling van de auto op punt staan, wat de auto verder een uiterst plezierige ervaring maakt.

  Porsche vs Corvette betrouwbaarheid - wat is beter

Is de Porsche Cayman goed voor lange mensen?

Als u van gemiddelde lengte bent, zal het geen probleem zijn om in de 718 comfortabel te zitten. Bent u echter lang en hebt u lange benen, dan kunt u het moeilijk krijgen in de 718. Het is meer een kwestie van te weinig beenruimte dan van te weinig hoofdruimte. Als je de juiste aanpassingen doet, zou je bestuurders langer dan 6’2” er net tussen kunnen wringen.

De Boxster 718 is nog meer gecompromitteerd door een iets lagere daklijn. Natuurlijk kunt u dat oplossen door het dak eraf te halen, waardoor u eindeloze hoofdruimte krijgt, maar de beenruimte is ook hier het dringende probleem.

Is de Porsche 718 Cayman GTS 4.0 een snelle auto?

De 718 Cayman GTS 4.0 kan van 0 naar 100 km/u in slechts 4,3 seconden en dat is echt snel. De topsnelheid is 182 km/u en dat is echt heel snel. Een kwartmijl van 11,8 seconden is niets om je voor te schamen, want veel supercars met meer dan 500-600 pk vallen in dezelfde categorie als de GTS 4.0.

Daarom kunnen we volmondig zeggen dat de 718 Cayman GTS 4.0 een echt snelle auto is.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts