Is de Porsche 718 Cayman S een goede auto?

Is de Porsche 718 Cayman S een goede auto?

De Porsche 718 Cayman S is een mid-spec versie van de 718 Cayman generatie die nu langzaam naar zijn einde loopt. Porsche gaat over een jaar of twee een nieuwe Cayman aanbieden en dat betekent dat ook de 718 Boxster binnenkort ophoudt te bestaan. Voordat de 718 Cayman S verdwijnt, moeten we ons afvragen: is de Porsche Cayman S een goede auto?

De Porsche 718 Cayman S is zeker een heel goede auto, omdat veel mensen hem beschouwen als de sweet spot van het hele 718 Cayman gamma. Hij mag dan geen 6-cilinder atmosferische motor hebben, maar de 2.5L Turbo 4-cilinder kan het kunstje zonder problemen klaren. De Cayman S ziet er ook aantrekkelijker uit in vergelijking met de gewone Cayman en de Cayman T.

De betrouwbaarheid is behoorlijk, zoals het geval is met alle 718 modellen, vooral de nieuwere. De 718 Cayman S rijdt een stuk geconcentreerder dan de gewone Cayman en dat is inderdaad opwindend. Er zijn echter een aantal zaken die het vermelden waard zijn.

De waardepropositie is redelijk goed omdat de Cayman S bekend staat om zijn goede waardebehoud, beter dan bijna alle auto’s in zijn segment. De praktische bruikbaarheid is zo goed als maar kan voor een auto van die omvang, wat betekent dat er twee aparte bergruimtes zijn, maar dat de binnenruimte beperkt is.

Porsche 718 Cayman S – De aandrijflijn

De 718 Cayman S krijgt een 2.0L 4-cilinder turbomotor die 350pk en 109lb-ft aan koppel levert. Dit is 50pk en ongeveer 30lb-ft koppel meer dan de instapmodellen Cayman en Cayman T. De Cayman S kan vanuit stilstand in slechts 4,5 seconden naar 160 km/u en haalt een topsnelheid van 177 km/u, wat indrukwekkend is gezien de omvang van de motor van de auto.

  Is Porsche goed in sneeuw?

De motor is in lengterichting in het midden van het chassis geplaatst, waardoor de gewichtsbalans perfect is. De Cayman S is een RWD auto zoals het geval is met alle 718 modellen. Qua transmissie is er de keuze uit een Porsche handgeschakelde short-throw of een 7-traps PDK dual-clutch die goed past bij het karakter van de Cayman S.

Deze aandrijflijn is in staat om tot 30MPG gecombineerd te rijden, wat een zeer goed cijfer is gezien de 0-60mph tijd van de auto. Al met al mag het dan geen vlakke 6-cilinder motor zijn, de 2.5L turbo in de Cayman S kan absoluut zijn mannetje staan.

Porsche 718 Cayman S – Ontwerp en onderstel

De Porsche 718 Cayman S ziet er iets beter uit dan het reguliere Cayman-model dankzij subtiele styling-upgrades, waaronder betere wielen, grotere remmen en meer geaccentueerde carrosseriepanelen. Het interieur van de Cayman S is doelgerichter, maar bevat nog steeds een aantal van de beste materiaalkeuzes en een algemene nadruk op de bouwkwaliteit waar Porsche om bekend staat.

De Cayman S heeft een stugge ophanging, maar niet te stug om je het gevoel te geven dat je op rotsen rijdt. De onderstelafstemming is prachtig, de Cayman S biedt een perfecte gewichtsverdeling waardoor hij zo goed kan rijden als hij doet.

Porsche 718 Cayman S – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

De 718 Cayman S is net zo betrouwbaar als alle andere 718-modellen. Toch is het vermeldenswaard dat de nieuwere 718 generaties, vooral die van na de mid-cycle refresh, een stuk beter zijn. De Cayman S mag dan meer kosten in onderhoud dan de meeste auto’s in dit segment, een Porsche zal altijd meer kosten dan een vergelijkbare Mazda of Toyota.

  Ruf vs Porsche - Wat is het verschil?

De meest voorkomende problemen hebben te maken met de turbocharger van de auto, de transmissie, de uitrusting, het aircosysteem en diverse oververhittingsproblemen. Het is waar dat deze niet extreem vaak voorkomen bij 718 Cayman S modellen, maar dat komt omdat er niet veel Cayman S modellen zijn en veel mensen die ze bezitten rijden er niet echt vaak mee.

Porsche 718 Cayman S – Waarde en praktische bruikbaarheid

De Porsche 718 Cayman S begint bij 72.500 dollar, dat is ongeveer 12.000 dollar meer dan het instapmodel 718 Cayman. Het slechte nieuws is dat alleen Porsche liefhebbers het verschil tussen de gewone Cayman en de Cayman S zullen kunnen zien, maar het goede nieuws is dat de Cayman S zijn waarde heel goed behoudt.

De praktische bruikbaarheid is twijfelachtig omdat de Cayman een zeer compacte auto is. Hij biedt wel twee bergvakken voor en achter, maar de binnenruimte is op z’n zachtst gezegd beperkt. Grotere bestuurders zullen het er waarschijnlijk moeilijk hebben, terwijl volwassenen van gemiddelde lengte geen enkel probleem zullen hebben.

FAQ Sectie

Moet ik een Porsche 718 Cayman S kopen?

Als u op zoek bent naar een 2-zits sportwagen met een premium badge en die aan de kleinere kant is, dan is de Cayman S een goede keuze. Wie echter een platte 6-cilinder motor met natuurlijke aanzuiging op prijs stelt, zal moeten upgraden naar de $88.150 kostende 718 Cayman GTS.

Wil je gewoon een sportwagen met een premium badge die niet teleurstelt als het op presteren aankomt, dan is de Cayman S een prima keuze. We kunnen zeker zeggen dat de 718 Cayman een goede auto is, maar de vraag hier is of u bereid bent om compromissen te sluiten op het gebied van motorinhoud en binnenruimte.

  Wat is er mis met een Porsche Boxster?

Is de Porsche Cayman S een kleinere Porsche 911 S?

Nee, dat is hij niet. De Porsche 911 is een heel andere auto die zich heel anders gedraagt in vergelijking met de Cayman en Boxster modellen. De 911 is een auto met de motor achterin, terwijl de Cayman een auto met de motor middenin is.

De 911 is breder, langer, hoger en heeft een langere wielbasis. De 911 is ook krachtiger, zwaarder, en duurder. Zie de Cayman niet als de 911 van een arme man, want dat is hij niet. De Cayman is echt een andere ervaring dan de 911.

Is de Porsche Cayman S beter dan de Porsche Boxster S?

De Boxster S kost net iets meer, maar hij weegt ook meer dan de Cayman. De Cayman is structureel gezonder, waardoor hij ook iets betere bochten maakt. Het antwoord op deze vraag hangt af van waar u meer waarde aan hecht.

Als u houdt van een top-down ervaring met de wind in uw haren, dan is de Boxster de betere keuze. Aan de andere kant, als prestaties uw boot drijft, is de Cayman de betere auto voor u.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts