Is de Porsche Boxster een vrouwenauto?

Er zijn in de geschiedenis maar een paar auto’s specifiek voor vrouwen gemaakt, en geen van die auto’s heeft het zo goed gedaan. Een Porsche Boxster is een 2-zits sportwagen, en sommige mensen geloven echt dat een Boxster een ”meiden auto” is.

Veel mensen geloven dat bijna alle kleinere cabriolet auto’s meiden auto’s zijn. Dat is een groot aantal verbazingwekkende auto’s door de automobielgeschiedenis heen, en een 250 California, of een 300SL Roadster zijn geen man/vrouw-specifieke auto’s.

De wereld van de auto-enthousiastelingen wordt voornamelijk bevolkt door mannen, dat is een feit. En autoliefhebbers houden van belonend rijdende auto’s, dat is ook een feit. Het Porsche Cayman/Boxster platform was altijd al ongelooflijk geschikt als sportwagenplatform, dat is ook een feit.

Het is nogal duidelijk dat een persoonlijke mening, nou ja persoonlijk is. Maar objectief gezien is de Porsche Boxster een ongelooflijk capabele compacte sportwagen met middenmotor. Het is geen grieten auto, geen kerel auto, het is een 2-zits sportwagen met geweldige rijeigenschappen.

Chicks cars

In de wereld van de auto-enthousiasme, veel stereotypen wonen, en er zijn veel “chick auto’s” die er zijn. Het zijn meestal compacte hatchbacks of cabriolets met een kleine wielmaat. Sommige zijn beter geschikt als “meidenauto”, andere doen het minder goed.

Wanneer je aan een “grietenauto” denkt, is de kans groot dat je aan een VW Kever Cabriolet of een Fiat 500 denkt. Sommige andere modellen zoals de Audi TT werden ooit beschouwd als meidenauto’s, maar de nieuwere TT modellen zijn wat meer testosteron-intensief.

Een Mazda MX-5 Miata wordt soms ook beschouwd als een ”meiden auto”, en de Miata is een arme man’s Porsche Boxster, hoewel sommigen zouden kunnen beweren dat de MX-5 meer plezier heeft om te rijden dan de Boxster. Hoe dan ook, de MX-5 is ook een ongelooflijk capabele auto, en hij heeft ook een grote mannelijke fanschare.

  Ruf vs Porsche - Wat is het verschil?

De Mercedes Benz G-klasse is ongelooflijk populair bij vrouwen, maar niemand zou de G-klasse ooit een meidenauto noemen, omdat hij er log, ”mannelijk” en stoer uitziet. Chicks cars worden niet beoordeeld op basis van auto’s die vrouwen doorgaans kopen, maar vooral op basis van een ”meisjesachtige” uiterlijke designtaal.

Porsche Boxster

Zoals eerder vermeld, is een Porsche Boxster een 2-zits sportwagen met middenmotor die in staat is tot serieuze snelheid en handling. De Boxster is nu al 3 generaties te koop, en de nieuwe Boxster/Cayman modellen staan voor de deur. Er zijn geen verschillen tussen een Cayman en een Boxster, behalve wat het design betreft.

Het Porsche Boxster/Cayman platform werd door sommigen vaak geprezen als superieur ten opzichte van een 911 platform. En sommige autoprijsuitreikingen verkozen vaak een Cayman boven een 911. En het maakt niet uit om welke auto het gaat, als hij zich kan meten met de 911, laat staan hem kan verslaan, dan is het standaard een ongelooflijke auto.

Een configuratie met middenmotor van de Porsche Boxster biedt een unieke rijervaring in het hele segment, want de Audi TT heeft een voormotor, net als de Miata en de BMW Z4. En in het Porsche-gamma zijn er naast de Cayman/Boxster slechts een paar auto’s met middenmotor, en die kosten allemaal bijna een miljoen dollar of meer.

Hoewel sommigen het design van de Boxster misschien een beetje ”meisjesvriendelijk” vinden, zijn de prestaties van het Cayman/Boxster platform zo geavanceerd dat de ”meidenauto” retoriek rond het Boxster platform niet zo belangrijk zou moeten zijn als het soms is.

  Is het de moeite waard om een Porsche Macan te kopen?

Quintessential man’s cars

Hoe dom het is om een auto een mannen- of een vrouwenauto te noemen, blijkt het duidelijkst als je enkele typische mannenauto’s bekijkt. De Hummer H1 bijvoorbeeld is een ongelooflijk kolossale 4×4 SUV van een dood merk.

Veel mensen dachten dat het de mannelijkste auto was die er was, en de verkoop was onbestaande. Misschien zijn er maar een paar mannen die een H1 waardig zijn, zozeer zelfs dat het merk er aan ten onder ging. Naast de compenserende Hummer H1 wordt ook de Ford Mustang vaak beschouwd als een ”echte mannenauto”.

Maar het is een feit dat het percentage vrouwen dat een Ford Mustang rijdt/wil kopen veel groter is dan het percentage vrouwen dat een Porsche Boxster wil kopen, of er een rijdt.

Veel mensen denken ook dat de Range Rover een echte mannenauto is, maar vrouwen zijn dol op de Range Rover. Meestal is een grote auto een mannenauto, en een kleinere auto een vrouwenauto. Nu kan dit in sommige gevallen plausibel lijken, maar over het algemeen is het gewoon een stereotype.

FAQ Sectie

Wat is de vrouwelijkste auto aller tijden, en waarom?

Hoewel de algemene opinie over “meisjesauto’s” twijfelachtig is, zijn sommige specifieke modellen meisjesachtiger dan andere, maar met een goede reden. Een van die modellen is de WV Kever Cabriolet. Ten eerste werd de verkoop van de Beetle WV gedomineerd door vrouwen.

Naast het verkoopsaspect, had de WV Kever zelfs een optie van een bloemenvaas uit de fabriek. WV zei dat een bloemenvaas werd aangeboden voor ”luchtverfrissende” doeleinden, maar het grote publiek heeft de WV bloemenvaas altijd beschouwd als de meisjesachtigste fabrieksauto-optie aller tijden.

  Porsche vs. Ferrari Betrouwbaarheid - Wat is beter?

Welke auto’s haten vrouwen?

Er zijn veel auto’s die het niet zo goed doen bij vrouwen. Vrouwen houden meestal niet van laag gelijnde, luide, oncomfortabele sport- en supercars. Ze houden over het algemeen ook niet van stationwagons, dat komt vooral door Ford Country Squire-achtige auto’s, of de papaachtigste auto’s op aarde.

Vrouwen hebben ook een hekel aan valse reclame. Dus een Chrysler 300C moet vermeden worden als je indruk wilt maken op een meisje. De 300C ziet er uit als een miljoen dollar, en toch kost hij maar $30k nieuw. Voeg daar nog de afschuwelijke betrouwbaarheid aan toe, en het ziet er niet goed uit voor de 300C.

Moet ik geen auto kopen die als ‘wijven-‘ of ‘gozersauto’ wordt beschouwd?

Nee, u moet kopen wat u wilt kopen. Het zijn maar stereotypen, en soms schrikken ze u inderdaad af om een auto te kopen. En in het geval van de Chrysler 300C en de Hummer H1 hebben de stereotypen gelijk, en moet je deze auto’s vermijden.
Aan de andere kant, een Porsche Boxster, of een Mazda Miata zijn beide geweldig, ongeacht wie ze koopt. Stereotypen zoals deze beperken alleen maar de hoeveelheid plezier die men kan beleven aan het bezitten van dergelijke auto’s.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts