Is de Skoda Citigo een goede auto?

Skoda Citigo

De Skoda Citigo is het kleinste Skoda-model op de markt. Gemaakt tussen 2011 en 2020, is de Skoda Citigo vrijwel hetzelfde model als de Volkswagen Up en de Seat Mii. Maar is de Skoda Citigo een goede auto?

Ja, de Skoda Citigo is een van de beste compacte auto’s op de markt. Dat komt omdat hij zuinig, stijlvol, betrouwbaar, duurzaam en betaalbaar is. Echter, als u op zoek bent naar een kleine stadsauto die uitzonderlijk goed presteert met topfuncties, dan is de Skoda Citigo niet het beste alternatief.

Geschiedenis van de Skoda Citigo

De Skoda Citigo wordt gemaakt door Skoda Auto, een dochteronderneming van Volkswagen. Deze auto is in productie geweest van 2011 tot 2020. Bovendien maakt hij deel uit van de Volkswagen Group New Small Family-serie. Volkswagen begon met de productie van de Volkswagen Up, en later de Seat Mii en Skoda Citigo.

De Skoda Citigo en Seat Mii zijn dus rebadged versies van de Volkswagen Up. Bovendien zijn ze gebaseerd op hetzelfde platform, namelijk de modulaire Volkswagen New Small Family (NSF) architectuur. Bovendien wordt deze auto aangeboden in twee carrosserie-opties, waaronder de 3-deurs en 5-deurs hatchbacks.

Kenmerken van de Skoda Citigo

Uiterlijk

De Skoda Citigo is noch saai, noch spectaculair. Omdat hij gebaseerd is op hetzelfde platform als de Volkswagen Up, lijken deze auto’s op elkaar met enkele verschillen. Enkele van die verschillen zijn een herziene grille, koplampen en een nieuwe motorkap. Bovendien ziet het interieur van de Volkswagen Up er luxueuzer uit dan dat van de Skoda Citigo.

Prestaties

Een van de nadelen van dit model is dat het alleen wordt aangeboden in een benzine- of elektrische versie. Dus als u een fan bent van dieselauto’s, is dit niet de auto voor u. De Skoda Citigo is uitgerust met een 1,0-liter driecilinder benzinemotor. Bovendien is hij verkrijgbaar in twee versies, waarvan de ene tot 59 pk en de andere tot 74 pk levert.

  Is de Skoda Fabia een goede auto?

Bovendien is de Skoda Citigo verkrijgbaar in vier uitvoeringen, waaronder de S, SE, SE L en Sporty Monte Carlo. Sommige mensen zullen echter kiezen voor de Skoda CitigoE iV, de elektrische versie.

Comfort en laadruimte

De Skoda Citigo mag dan een kleine auto zijn, hij is behoorlijk comfortabel. Deze auto kan tot vier volwassenen vervoeren. En ook al is hij compact, lange mensen zullen toch comfortabel zitten op de voor- en achterbank. Dat komt omdat hij ruim is en de bestuurdersstoel voor kan worden versteld. Als u hem als gezinsauto wilt gebruiken, is hij bovendien voorzien van twee sets Isofix-kinderzitjes achterin.

Bovendien heeft hij een ruime laadruimte van in totaal 9 kubieke meter. Deze ruimte kan echter worden vergroot tot 34 kubieke meter door de achterbank op te klappen.

Veiligheid

De Skoda Citigo is een veilige auto. Dat mag worden verwacht, want het is een dochteronderneming van de Volkswagen Groep, die bekend staat om de productie van betrouwbare en veilige auto’s. Enkele van de opmerkelijke veiligheidsvoorzieningen van dit model zijn een gordelverklikker voor de voor- en achterbank, een rijstrookondersteuningssysteem en een antiblokkeerremsysteem.

Daarnaast is het ook vermeldenswaard dat de veiligheidsscore van de Skoda Citigo gelijk is aan die van de Volkswagen Up. De Volkswagen Up kreeg in 2011 vijf sterren van Euro NCAP, wat betekent dat het een zeer veilige auto is.

Brandstofefficiëntie

Dit is een zeer efficiënte auto. Hij is zuiniger dan de Volkswagen Up en de Seat Mii. Daarom kost de Skoda Citigo u niet veel. Zelfs als u kiest voor het minst zuinige model in het gamma, haalt u nog altijd meer dan 50 mpg. Het gemiddelde rendement ligt tussen de 54 en 60 mpg. Sommige modellen zoals de 1,0-liter motoren met 60 pk hebben een uitstekend rendement tot 67,3 mpg.

  Veel voorkomende problemen met de Skoda Fabia

Prijs

De Skoda Citigo heeft vier uitvoeringen. De basisversie begint bij ongeveer 11.000 dollar, terwijl de duurste uitvoeringen tot 25.000 dollar kunnen kosten. De sportieve Monte Carlo-uitvoering is de duurste. Daarnaast heeft de Skoda Citigo een elektrische versie, de Skoda CitigoE iV. Dit specifieke model heeft een basisprijs van ongeveer 25.000 dollar.

Het is echter ook belangrijk op te merken dat gebruikte modellen gaan voor een iets goedkopere kosten. Dus, als u de best presterende of de elektrische versie wilt, zult u meer dan het dubbele van de basisprijs moeten betalen.

FAQ

Is het de moeite waard om de Skoda Citigo te kopen?

Dat hangt af van wat u zoekt. Als u een krachtige, luxueuze en ruime stadsauto zoekt, is dit niet de beste optie. Wenst u echter een kleine, efficiënte, praktische en betaalbare stadswagen, dan is de Skoda Citigo een perfecte keuze.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Skoda Citigo?

De Skoda Citigo is een uitzonderlijke stadswagen met heel wat uitzonderlijke kenmerken. Hij is zuinig, ruim en zuinig. Maar zoals de meeste auto’s heeft hij ook verschillende problemen, zoals problemen met de versnellingsbak, problemen met de distributieketting, een defecte zuurstofsensor, een defect sleepoog, een defect schuifdak, een lawaaierige koppeling, het duurt lang om te ontdooien en beschadigde accucellen.

Is de Skoda Citigo een goede dagelijkse bestuurder?

Natuurlijk wel! De Skoda Citigo is een prima auto voor dagelijks gebruik. Dat komt omdat hij compact is, waardoor u gemakkelijk door de stad kunt rijden. Bovendien is deze auto zuinig, waardoor u niet veel kwijt bent aan brandstof. En met zijn kleine ontwerp is parkeren in openbare parkeergarages super eenvoudig.

  Veel voorkomende problemen met de Skoda Citigo

Waarom is de Skoda Citigo uit het assortiment genomen?

In tegenstelling tot de meeste auto’s die stopgezet worden wegens slechte verkoopcijfers, werd de Skoda Citigo niet daarom stopgezet. In plaats daarvan werd deze auto stopgezet omdat Skoda zich wilde concentreren op grotere automodellen. Dus, als u op zoek bent naar een nieuwe Skoda Citigo, zult u teleurgesteld worden. De meeste Skoda Citigo modellen op de markt zijn tweedehands auto’s.

Welke auto’s zijn vergelijkbaar met de Skoda Citigo?

De Skoda Citigo is een leuke kleine auto met uitstekende kenmerken. Toch heeft hij ook te maken met zware concurrentie van naaste concurrenten. Enkele van zijn belangrijkste concurrenten zijn Volkswagen Up, Seat Mii, Hyundai i10, Kia Picanto, Opel Viva, Smart ForTwo en Renault Twingo. De meeste van deze auto’s presteren veel beter dan de Skoda Citigo.

Samenvatting

Al met al is de Skoda Citigo een geweldige stadsauto om te hebben. De auto is compact, efficiënt, comfortabel, betrouwbaar en betaalbaar. Daarentegen is hij iets duurder in onderhoud dan gewone auto’s. Bovendien mist hij het vermogen van sommige van zijn grote rivalen zoals de Volkswagen Up. Met de juiste zorg en onderhoud, zou de Skoda Citigo meer dan 200.000 mijl moeten klokken.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts