Is de Suzuki Swift Sport een goede auto?

Suzuki Swift Sport

De Suzuki Swift Sport is een elegante hatchback met een ruime cabine en een krachtige motor. Bovendien is hij zuinig en leuk om mee te rijden. Maar is de Suzuki Swift Sport een goede auto?

Dat hangt af van wat je zoekt. Als je op zoek bent naar een strakke, ruime, betrouwbare en zuinige sportwagen, dan is de Swift Sports een leuke optie. Maar als je op zoek bent naar een luxe, krachtige en geavanceerde sportwagen, dan is dit niet de auto voor jou.

Geschiedenis van de Suzuki Swift

De Suzuki Swift werd sinds 1983 op veel markten verkocht als een rebadged Suzuki Cultus. In 2004 werd het echter een eigen model en werd de Suzuki Swift Sports geboren. In September 2005, introduceerde Suzuki de Sport versie van de nieuwe Swift in Japan, en in September 2006, werd het model in de meeste Europese markten gelanceerd.

In Juli 2008, introduceerde Suzuki Duitsland een beperkte uitgave van Swift Sport die als N’Style Rally wordt aangeduid, als eerbetoon aan Suzuki’s Groep N Junior Wereldkampioenschap Rally auto en slechts beperkt tot 500 eenheden. De meest recente Suzuki Swift Sport werd geïntroduceerd op de 2017 Frankfurt Motor Show.

Het 2017 Suzuki Swift Sport model heeft een 1.4-liter turbo K14C Boosterjet motor die gedeeld wordt met de Vitara S. De motor levert tot 138 pk en 170 lb-ft koppel.

Het is ook belangrijk om op te merken dat Suzuki een beperkte editie van de Swift Sport introduceerde voor de Nederlandse markt. Deze editie stond bekend als Swift Sport Katana en werd gelanceerd in 2019. Bovendien lanceerde Suzuki in 2020 de Swift Sport met Suzuki’s SHVS 48-volt mild hybridetechnologie voor de Europese markt.

Alles over de problemen en zwakke punten van de Suzuki Swift Sport.

  Is de Suzuki Baleno een goede auto?

Kenmerken van de Suzuki Swift Sport

Uiterlijk

Als het op uiterlijk aankomt, ziet de nieuwste Suzuki Swift Sport er elegant en aantrekkelijk uit. Enkele van de uitzonderlijke uiterlijke kenmerken zijn 16-inch of 17-inch lichtmetalen velgen, een enorme gapende grille, twee grote uitlaten en een aantal faux koolstofvezel afwerking.

Het interieur mag er dan geweldig uitzien, het wordt ook gekenmerkt door laagwaardig, krassend plastic dat sneller bederft. Hij wordt standaard geleverd met een 7-inch touchscreen en een standaard satellietnavigatiesysteem. Over het geheel genomen biedt deze auto waar voor zijn geld in vergelijking met zijn concurrenten.

Prestaties

De Suzuki Swift Sport heeft meerdere motoropties die bepalen hoe de auto presteert. Suzuki biedt benzine-, diesel- en hybride motoren. De 1,4-liter turbomotor levert maximaal 138,1 pk en 169,6 lb-ft koppel. Hij kan ook in slechts 9,1 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren met een topsnelheid tot 130 km/u.

Comfort en laadruimte

Hoewel de Suzuki Swift Sport een compacte en kleine stadsauto is, is hij behoorlijk comfortabel en biedt hij plaats aan maximaal vijf personen. Lange mensen zullen niet erg comfortabel zitten, omdat de stoelen wat krap zijn.

Ondanks de grote kofferruimte van 265 liter, is deze ruimte nog steeds klein, omdat sommige concurrenten zoals de VW Polo GTI met 303 liter en Hyundai i20 met 352 liter meer ruimte bieden. Desondanks kan de bagageruimte worden vergroot door de achterbank neer te klappen.

Veiligheid

De Suzuki Swift Sport mag dan niet uitblinken als het gaat om interieurmaterialen en binnenruimte, maar dat maakt hij goed met fantastische veiligheidsvoorzieningen. Enkele standaard veiligheidsvoorzieningen zijn gordijnairbags, verkeersbordherkenning, cruise control, lane-keeping steering, een waarschuwing voor dwarsverkeer achter, een snelheidsbegrenzer en een bandenspanningsmeter.

  Is de Suzuki Swift een goede auto?

Brandstofefficiëntie

Hoewel de Suzuki Swift Sport misschien niet zo krachtig is als de meeste van zijn rivalen, bespaart hij heel wat brandstof. De meest efficiënte Suzuki Swift Sport uitvoering is die met het mild -hybrid systeem en de 1.4-liter turbo benzinemotor. Suzuki heeft verklaard dat deze motor ongeveer 50,4 mpg verbruikt, wat uitzonderlijk is.

Prijs

De Suzuki Swift Sport is iets duurder dan de traditionele Suzuki Swift modellen, maar iets goedkoper dan de meeste van zijn rivalen. De vanafprijs van deze auto ligt rond de $28.480, terwijl concurrenten zoals de Abarth 500 rond de $39.750 kosten.

FAQ

Is het de moeite waard om de Suzuki Swift Sport te kopen?

Ja, de Suzuki Swift Sport is het kopen waard. Dat komt omdat hij compact, praktisch, strak, betrouwbaar en zuinig is. Bovendien levert hij een sportieve, innemende aandrijving die deze auto leuk maakt om mee te rijden. Bovendien is hij goedkoop in onderhoud en houdt hij zijn waarde goed vast. Aan de andere kant is de Suzuki Swift Sport niet ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een luxueuze en krachtige sportwagen.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Suzuki Swift Sport?

De Suzuki Swift Sport mag dan een gestroomlijnde en goed presterende auto zijn, hij heeft ook een aantal problemen waar geïnteresseerde kopers rekening mee moeten houden. Enkele veel voorkomende problemen met deze auto zijn EGR klep defect, verlies van vermogen, slippende koppeling en defecte distributieketting. Hij heeft ook last van overmatig olieverbruik, een rammelend dashboard en defecte elektrische ramen.

Is de Suzuki Swift Sport een goede dagelijkse bestuurder?

Ja, de Suzuki Swift Sport is een uitstekende dagelijkse bestuurder. Ondanks dat het een sportwagen is, is deze auto goedkoop in onderhoud en verbruikt hij weinig brandstof. Bovendien is hij goedkoop in onderhoud omdat hij weinig problemen registreert. En met zijn compacte en praktische ontwerp is de Suzuki Swift Sport een goede auto om dagelijks mee te rijden.

  Is de Suzuki Ignis een goede auto?

Wat is de hoge kilometerstand van de Suzuki Swift Sport?

Zoals de meeste Suzuki Swift-modellen houdt de Suzuki Swift Sport zich goed. Dus, als je op zoek bent naar een tweedehands Suzuki Swift Sport, overweeg dan een auto met minder dan 150k mijl. Dit is omdat de meeste Swift Sport modellen serieuze problemen ontwikkelen nadat ze meer dan 150k mijl hebben gereden.

Welke auto’s lijken op de Suzuki Swift Sport?

De Suzuki Swift Sport mag dan een prima auto zijn, maar hij heeft verschillende rivalen op de markt. Dus, als je op zoek bent naar een auto die vergelijkbaar is of veel vergelijkt met de Swift Sport, zijn er verschillende opties op de markt. Enkele daarvan zijn Abarth 500, Ford Fiesta ST, Mini Cooper S, VW Polo GTI, Audi 1, Seat Ibiza en de Renault Sport Twingo.

Samenvatting

De Suzuki Swift Sport is een mooie en gestroomlijnde sportwagen. Hij is ook leuk om in te rijden, aantrekkelijk, praktisch en betrouwbaar. In tegenstelling tot de meeste concurrenten is deze auto zuinig en houdt hij zijn waarde goed vast. Hij heeft echter ook een aantal problemen waar eigenaren van op de hoogte moeten zijn om ervoor te zorgen dat hij langer meegaat.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts