Is de Suzuki SX4 S-Cross een goede auto?

Suzuki SX4 S-Cross

De Suzuki SX4 S-Cross is een subcompacte auto en crossover SUV gemaakt door Suzuki. Hij is strak en praktisch en presteert uitstekend. Maar is de Suzuki SX4 S-Cross een goede auto?

De Suzuki SX4 S-Cross is een uitstekende auto als je op zoek bent naar een onderhoudsarme, stijlvolle, betrouwbare, efficiënte en praktische subcompacte crossover SUV. Het is daarentegen geen geweldige auto als je een luxe, goed presterende, snellere en ruime crossover SUV wenst.

Lees over de gebreken, problemen en defecten die de Suzuki SX4 S-Cross heeft.

Geschiedenis van de Suzuki SX4 S-Cross

De Suzuki SX4 S-Cross is vanaf 2013 tot op heden in productie geweest. Hij maakt deel uit van de tweede generatie Suzuki SX4-modellen. Merk op dat de SX4 een afkorting is van “Sports X-over 4 Seasons”. De Suzuki SX4 volgde de Aerio hoge hatchback en sedan op. Nu is het een exclusieve subcompacte crossover SUV.

Bovendien wordt de Suzuki SX4 S-Cross ook Chevrolet SX4 S-Cross genoemd in Ecuador, Suzuki SX4 Crossover in Taiwan, en Suzuki Crossover SX4 S-Cross in Israël. Deze auto is geproduceerd in verschillende landen, waaronder Hongarije tussen 2013 en 2021, China tussen 2013 en 2018, en India tussen 2015 en 2022.

Kenmerken van de Suzuki SX4 S-Cross

Uiterlijk

De Suzuki SX4 S-Cross heeft sinds zijn introductie in 2013 een opvallende transformatie ondergaan. Het meest recente model ziet er eleganter en moderner uit dan zijn voorgangers. Maar terwijl de buitenkant spectaculair is, is het interieur dat niet. Dit komt omdat hij niet is uitgerust met veel high-end functies en technologieën die de meeste van zijn rivalen wel hebben.

  Veel voorkomende problemen met de Suzuki SX4 S-Cross

Toch is het nog steeds een fantastische auto. Hij heeft een wielbasis van 102,4 inch, een lengte van 169,3 inch, een breedte van 70,3 inch en een hoogte van 62,4 inch.

Prestaties

Aangezien Suzuki voor dit model verschillende motor- en uitrustingsopties aanbiedt, kunnen gebruikers uit verschillende auto’s kiezen. De basismotor is de 1.0-liter K10C Boosterjet turbo I3 motor. Daarentegen biedt de 1.4-liter K14C Boosterjet turbo inline-4 uitzonderlijke prestaties. Deze motor heeft een maximum van 127 bhp en het kan van 0 tot 62 mph in slechts 9.5 seconden versnellen.

Merk op dat Suzuki ook verschillende motoropties voor verschillende landen aanbiedt. Bijvoorbeeld, Europa heeft een 1.4-liter K14D Boosterjet MHEV. Anderzijds, wordt de Indonesische Suzuki SX4 S-Cross gepast met een 1.5-liter M15A I4 motor. Terwijl het model van India een 1.5-liter K15B MHEV I4 motor heeft.

Bovendien komt dit model ook met een hybride optie die gebruik maakt van een 12V of 48V SHVS mild hybrid. Hij heeft ook verschillende transmissieopties, waaronder een handgeschakelde 5-versnellingsbak, een handgeschakelde CVT met 6 versnellingen, een automatische 4-versnellingsbak en een automatische 6-versnellingsbak.

Comfort en laadruimte

De Suzuki SX4 S-Cross mag dan een subcompacte crossover SUV zijn, hij is behoorlijk comfortabel en ruim. Deze auto biedt plaats aan vijf personen, wat ongelooflijk is. Bovendien beschikt hij over een ruime bagageruimte van 430 liter, wat neerkomt op 15 kubieke meter. Merk op dat de laadruimte kan worden uitgebreid door de achterbank op te klappen.

Brandstofefficiëntie

Dit is een van de zuinigste auto’s in de subcompacte crossover SUV-reeks. De benzinemotoren hebben een brandstofefficiëntie van 46,3 tot 53,2 mpg. Anderzijds zijn de hybride benzinemotoren nog efficiënter met een rendement van 48,7 tot 54,3 mpg.

  Veel voorkomende problemen met de Suzuki SX4 S-Cross

Veiligheid

In 2013 kreeg deze SUV na een crashtest van Euro NCAP de maximale veiligheidsscore van vijf sterren. Hij scoorde over de hele linie uitstekend met 92% voor de bescherming van volwassen inzittenden en 80% voor de bescherming van kinderen.

Enkele van de eersteklas veiligheidsvoorzieningen van deze auto zijn verkeersbordherkenning, dodehoekbewaking en adaptieve cruisecontrol. Hij beschikt ook over dubbele frontale, zijdelingse borst- en zijdelingse hoofdairbags en een knie-airbag voor de bestuurder. Bovendien wordt hij geleverd met elektronische remdistributie, antiblokkeerremmen en elektronische stabiliteitscontrole. Al deze voorzieningen zijn standaard.

Prijs

Ondanks het feit dat de Suzuki SX4 S-Cross uitstekende kenmerken en prestaties biedt dan de meeste van zijn rivalen, is het een betaalbare auto. Hij is goedkoper dan zijn twee belangrijkste concurrenten: de Kia Sportage en de Nissan Qashqai. Een nieuwe Suzuki SX4 S-Cross kost ongeveer $32.740.

FAQ

Is de Suzuki SX4 S-Cross het kopen waard?

Ja, de Suzuki SX4 S-Cross is het kopen waard. Dat komt omdat deze crossover SUV strak, praktisch, efficiënt, betrouwbaar en goedkoop in onderhoud is. Aan de andere kant is hij misschien niet indrukwekkend voor iemand die op zoek is naar een high-end, luxueuze, ruime en snellere crossover SUV.

Hoe snel is de Suzuki SX4 S-Cross?

De Suzuki SX4 S-Cross is geen erg snelle auto. De snelheid varieert echter met de uitvoering die u kiest. De snelste Suzuki SX4 S-Cross is de 1.4 Boosterjet uitvoering. Deze uitvoering heeft een topsnelheid van 124 km/u en kan in slechts 9,5 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Suzuki SX4 S-Cross?

De Suzuki SX4 S-Cross mag dan een betrouwbare, stijlvolle en efficiënte crossover SUV zijn, hij registreert ook meerdere problemen. Enkele van de meest voorkomende problemen met deze SUV zijn vroegtijdige remslijtage, kachelkernfalen, elektrische problemen, defecte zij-airbag en vastzittende gaspedalen. Bovendien heeft hij ook last van een ruisend differentieel, een loszittende achteruitkijkspiegel, een ESP-waarschuwingslampje, defecte achterasbouten en defecte remmen.

  Veel voorkomende problemen met de Suzuki SX4 S-Cross

Is de Suzuki SX4 S-Cross een goede dagelijkse bestuurder?

Ja, dat is hij! Deze kleine, 4X4, SUV-achtige auto biedt niet alleen veel waar voor zijn geld, maar is dankzij zijn compacte ontwerp ook perfect om in de stad te rijden. Bovendien is hij zuinig en kost hij weinig onderhoud. Bovendien kan hij gebruikt worden voor occasionele off-road trips en zal hij niet teleurstellen.

Welke auto’s zijn vergelijkbaar met de Suzuki SX4 S-Cross?

De Suzuki SX4 S-Cross is een van de mooiste crossover SUV’s op de markt. Dankzij zijn praktische design en gezinsvriendelijke karakter. Deze auto heeft echter stevige concurrentie van zijn rivalen, waaronder Kia Sportage, Peugeot 3008, Nissan Qashqai, Hyundai Tucson, Ford EcoSport en Fiat 500X.

Samenvatting

De Suzuki SX4 S-Cross is een betaalbare en fraai vormgegeven crossover SUV. Hij is ook praktisch, betrouwbaar en gezinsvriendelijk. En ook al komt hij met enkele problemen, hij is nog steeds goedkoop in onderhoud en kan meer dan 300k mijl meegaan met de juiste zorg en onderhoud.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts