Is de Volkswagen Passat een goede auto?

Volkswagen Passat

De Volkswagen Passat werd voor het eerst geïntroduceerd in de jaren 1970 en na vijf opeenvolgende generaties en evenveel facelifts, gaat de VW Passat uit productie na meer dan 29 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd. Is de Volkswagen Passat dan wel een goede auto?

Feit is dat de Passat een van de beste VW modellen aller tijden is. De reden waarom VW besloten heeft de Passat sedan te dumpen is niet dat de auto slecht is, maar eerder omdat de Arteon een beter uitziende Passat is. Alle Passat modellen staan bekend om hun geweldige motoren die kracht en efficiëntie moeiteloos in balans brengen.

Qua design is de Passat altijd een meer ingetogen ogende limousine geweest, gemaakt voor diegenen die willen genieten van een premium ervaring zonder al te veel op te vallen. De ophanging en het onderstel van de Passat zijn beide afgestemd op comfort en rijgemak.

De Passat is altijd een redelijk betrouwbare auto geweest, maar de nieuwste Passat-modellen zijn de beste. De meest voorkomende problemen staan hieronder opgesomd, maar u hoeft zich niet al te veel zorgen te maken. De Passat is in vrijwel elke prijsklasse te krijgen, terwijl de praktische kant zo goed is als het maar kan in een vierdeurs sedan.

VW Passat – De aandrijflijn

De laatste drie generaties van de VW Passat zijn uitgerust met gelijkaardige gasmotoren, gaande van de 1.4L tot de 2.0L 4-cilinder. Het vermogen varieert van 122pk tot 288pk voor de krachtigste modellen. De Passat is ook bekend voor zijn 2.0L TDI dieselmotor die de meest populaire lijkt te zijn in Europa en het Verenigd Koninkrijk.

  Veel voorkomende problemen met de Volkswagen Passat

De VW Passat is een zuinige auto, wat betekent dat de meest zuinige Passat modellen in staat zouden moeten zijn om ongeveer 45MPG te halen, terwijl de diesels bijna 60MPG kunnen halen. De Passat is het beste wanneer hij gekoppeld is aan een dual-clutch versnellingsbak, terwijl andere Tiptronic modellen behoorlijk zijn, maar lang niet zo verfijnd.

Bovendien moet een perfecte Passat beschikken over het VW-eigen 4MOTION AWD-systeem dat ervoor zorgt dat u veilig bent in elk type omgeving. De hele rij-ervaring wordt gekenmerkt door een soepele acceleratie, moeiteloze trekkracht, en het algemene gebruiksgemak.

VW Passat – Ontwerp en onderstel

De VW Passat is altijd de rustige sedan geweest, terwijl de Audi A6, de Mercedes E-klasse en de BMW 5-Serie de schreeuwlelijkste zijn. De nieuwste Passat modellen lijken er echter aantoonbaar beter uit te zien dan sommige van deze drie, wat betekent dat VW de nieuwste Passat net zo goed heeft gemaakt als zijn duurdere rivalen.

Waar de Passat tekort schiet is het interieur, want dat lijkt veel te veel op dat van de VW Golf en de voorgaande VW Passat modellen. De VW Passat is ook sterk afhankelijk van de optie-pakketten die je gaat voor wat betekent dat het kan kijken zowel geweldig, en nogal goedkoop.

De rij-ervaring is dempend, wat betekent dat de Passat een fatsoenlijke balans tussen stilte, comfort, en de algehele bestuurder feedback. De Passat isoleert je niet zo veel als de A6 doet, maar sommige mensen verkiezen dit omdat ze dan meer het gevoel hebben de wagen onder controle te hebben.

VW Passat – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

De VW Passat is ook een betrouwbare auto, vooral de nieuwere modellen. Oudere VW Passat modellen hebben hun deel van problemen gehad, vooral de mid-2000s modellen. Al met al, de meest voorkomende VW Passat problemen zijn problemen met de motor timing systeem, de MAF-sensor, defecte brandstof injectoren, en stuurinrichting clocksprings.

  Veelvoorkomende problemen met Volkswagen Arteon

Vroege tot midden jaren 2000 Passat modellen lijken de meest problematische zijn, terwijl de nieuwste Passat generaties lijken de beste te zijn. Dit komt omdat de nieuwste Passat is slechts een voortzetting van de vorige, wat betekent dat veel problemen zijn gladgestreken door middel van vele modellen jaren die ervoor kwamen, met uitzondering van de clocksprings.

VW Passat – Waarde en praktische bruikbaarheid

Je kan een VW Passat krijgen in zowat elke prijscategorie, wat de Passat zo’n populaire auto maakt op de 2de hands markt. De nieuwste Passat is een echte luxe auto, maar het is sterk afhankelijk van de opties die je gaat voor als entry-level modellen ontbreken zelfs de meest elementaire premium functies, zoals parkeersensoren of lederen stoelen.

De VW Passat is een enorm praktische auto, wat betekent dat u al uw spullen zonder problemen kunt meenemen. Er is ook voldoende zitruimte, wat betekent dat iedereen die een Passat wil kopen, hem gemakkelijk als chauffeursauto kan gebruiken.

FAQ Sectie

Welke VW Passat is de beste?

De laatste generatie B8 Passat is de beste Passat van allemaal, omdat hij eindelijk kan wedijveren met de Audi A6, de Mercedes Benz E-klasse en de BMW 5-reeks, maar alleen als u voor een zeer gespecificeerd model gaat. De B8 is de meest betrouwbare, meest geavanceerde, meest comfortabele en veiligste Passat aller tijden.

  Aiways vs VW - wat is beter?

Gezien het feit dat de Passat dit jaar uit productie gaat, betekent dit dat deze B8 generatie zijn waarde waarschijnlijk zeer goed zal behouden. Daarom is het nu een goed moment om er een te overwegen als u dat nog niet had gedaan.

Waarom wordt de VW Passat niet meer geproduceerd?

Er zijn een aantal redenen waarom VW besloten heeft de Passat te verkopen. Ten eerste wordt de Passat sedan uit productie genomen, maar de stationwagon blijft omdat de meerderheid van de Europese klanten de stationwagon verkiest boven de sedan. Bovendien wordt de Arteon nu het vlaggenschip van de VW sedan.

Ten slotte worden SUV’s en crossovers zo populair dat de merken nu het grootste deel van hun aandacht richten op het maken van betere en verbeterde SUV’s. Dit betekent onvermijdelijk dat sedans hieronder zullen lijden.

Is de VW Arteon een betere VW Passat?

Inhoudelijk niet echt, al ziet hij er wel veel aantrekkelijker uit. De Arteon is in wezen een omgevormde VW Passat, wat betekent dat hij niet op een autonoom chassis is gebouwd. Het interieur is identiek, de motoren zijn identiek, en de algemene vorm en grootte zijn bijna identiek.

De twee lijken veel te veel op elkaar om allebei te kunnen bestaan, en dat is waarschijnlijk de reden waarom de Passat gewoon als stationwagen beschikbaar zal zijn.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts