Is de Volkswagen Up een goede auto?

Volkswagen Up

De Volkswagen Up is de kleinste auto die VW maakt, maar laat u niet misleiden door te denken dat klein formaat een gebrek aan kwaliteit betekent, want de VW Up is veel geavanceerder dan hij van de buitenkant lijkt. Maar, is de Volkswagen Up een goede auto? Het hangt ervan af hoe je het bekijkt, want de Up is een geweldige auto voor wat hij is, maar hij kan niet worden vergeleken met een andere auto die niet in zijn segment zit.

Het motorengamma van de VW Up bestaat uit een paar 1.0L 3-cilinder lijnmotoren met vermogens die variëren van 60pk tot 115pk voor de top-of-the-line GTI modellen. De Up is er niet in dieselvarianten, terwijl er met de VW e-Up een paar hybride en elektrische versies zijn die pas populair beginnen te worden.

Qua design is de VW Up klein, zozeer zelfs dat zijn afmetingen alles aan de auto in de schaduw stellen. Ook het interieur van de Up is klein, maar niet zo klein als je op basis van de proporties zou denken. De rijervaring is verrassend stabiel en comfortabel, zeker als je de duurdere GTI-modellen in ogenschouw neemt.

De VW Up is ook een relatief betrouwbare auto omdat hij vrij eenvoudig is gebouwd en niet veel mensen de neiging hebben om er veel mee te rijden. Waarde is sterk als deze zijn niet duur om te beginnen met de aankoop, terwijl de praktische maakt het alleen fatsoenlijk als je de neiging om alleen te rijden.

VW UP – De aandrijflijn

Zoals in het begin vermeld, wordt de VW Up geleverd met een 1.0L 3-cilinder motor die tussen 60pk en 115pk levert. Dit betekent dat je een VW Up kunt krijgen in verschillende motorconfiguraties met 60pk,70pk,80pk,90pk, en 115pk. Al deze motoren zijn gebaseerd op dezelfde motor, wat betekent dat het enige verschil de staat van afstelling is en de turbocharger die gebruikt wordt voor het GTI model.

  Is de Volkswagen Touareg een goede auto?

De VW Up is ook verkrijgbaar met een aantal hybride en elektrische motoren waarvan de meest populaire de VW e-Up is, een volledig elektrische versie van de VW Up. De VW Up is ontworpen met efficiëntie in het achterhoofd, wat betekent dat de meest efficiënte benzinemotoren beschikbaar zijn die tot bijna 60MPG terugbrengen.

Alle VW Up modellen zijn strikt FWD auto’s terwijl je zowel een 5-speed handgeschakelde versie of een ASG automaat kunt krijgen. De VW Up GTI heeft de meest vermakelijke motor van het stel en ook al klinkt 115pk misschien niet veel, het maakt de Up GTI wel ongelooflijk snel.

VW Up – Ontwerp en onderstel

De VW Up is een kleine stadsauto, wat betekent dat bijna niemand ooit zijn hoofd zal omdraaien als er een VW Up voorbij rijdt. Het is een kleine, onschuldig ogende auto die er netjes uitziet, maar helemaal niet opwindend is. Qua interieur ziet de VW Up er verrassend verfijnd uit gezien de omvang van de auto, wat betekent dat de auto boven zijn gewicht uitsteekt als het gaat om interieurdesign.

De ophanging en onderstelafstemming van de VW Up is uitsluitend gericht op comfort, wat betekent dat de VW Up geen sportwagen is. De VW Up GTI is echter een stuk dynamischer en sommige mensen nemen deze zelfs mee naar circuit evenementen, maar meestal voor de lol, niet echt omdat de Up GTI een echte sportwagen is.

  Veel voorkomende problemen met Volkswagen Tiguan

VW Up – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

De VW Up is een verrassend betrouwbare auto, maar dat kan heel goed komen omdat er toch niet veel van deze auto’s ooit serieuze kilometers maken en omdat ze heel simpel van constructie zijn. Dat betekent niet dat de VW Up niet lijdt aan zijn aandeel van problemen, want het doet.

De meest voorkomende VW Up problemen worden geassocieerd met de motor, de versnellingsbak, de stuurinrichting klokveer, de bobines, en de elektronica. Wat onderhoud betreft, is de VW Up goedkoop en vrij gemakkelijk te onderhouden.

VW Up – Waarde en praktische bruikbaarheid

De VW Up is verkrijgbaar voor slechts een paar duizend dollar, wat betekent dat het een echt betaalbare auto is. Ze schrijven niet zo veel af omdat ze goedkoop zijn. Wat praktische bruikbaarheid betreft, is de VW Up zoals je zou verwachten een onpraktische auto, maar alleen als je vaak met meerdere passagiers reist.

Er is ook een vierdeurs versie van de VW Up, maar die is niet zo populair. De laadruimte is op z’n zachtst gezegd beperkt, terwijl de algemene zichtbaarheid vrij goed is.

FAQ Sectie

Is de VW Up de moeite waard?

Veel mensen voelen zich aangetrokken tot de VW Up omdat het een volwaardige VW is met een prijs die niet helemaal VW-achtig is. Het heeft echter alleen zin om er een te kopen als u in de markt bent voor zo’n auto. Stadsauto’s zijn de laatste twee decennia populair geworden met de komst van de Fiat 500, de Renault Twizzy en de Smart.

Deze auto’s zijn niet bedoeld om ergens anders dan in de stad te worden gebruikt, maar veel mensen gebruiken auto’s zoals de Fiat of de VW zelfs voor lange-afstandsritten. Dat gezegd zijnde, als u een auto voor drukke stadsstraten nodig hebt, is de VW Up de moeite waard, maar als u een meer alledaags type auto wilt die alles kan, dan is het niet de moeite waard.

  Veel voorkomende problemen met Volkswagen Atlas

Waarom is de VW Up uit productie genomen?

De VW Up stopte een jaar geleden met de productie omdat het geen zin meer had hem te maken, vooral omdat VW nu de nieuwe ID. line-up heeft geïntroduceerd die mogelijk een VW Up opvolger kan voortbrengen. De Up is er al een hele tijd, maar VW heeft niet al te veel gedaan om het te veranderen door de jaren heen.

Sinds het Dieselgate-schandaal is VW langzaam zijn hele line-up aan het veranderen om meer elektrische auto’s op te nemen, terwijl sommige nog populairdere auto’s zoals de VW Passat sedan uit productie gaan.

Is de VW Up veilig?

In 2011 behaalde de VW Up met gemak een stellaire 5-sterren veiligheidsscore. Ook al zou je denken dat zo’n kleine auto als de VW Up niet veilig is, crashtests hebben het tegendeel aangetoond. Dat komt omdat VW enorm veel geld uitgeeft om auto’s zo veilig mogelijk te maken.

Zelfs met auto’s zo klein als de Up, heeft VW alle juiste aanpassingen gemaakt om de veiligheid niet op te offeren.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts