Is de Volvo C40 een goede auto?

Volvo C40

De Volvo C40 is een nieuwe toevoeging aan de Volvo SUV/Crossover familie met twee duidelijke kenmerken die de meeste SUV’s van Volvo tegenwoordig niet hebben. De eerste is het feit dat de C40 een volledig elektrische SUV is en de andere is dat het een coupé SUV is. Coupe SUV’s werden oorspronkelijk “beroemd” gemaakt door de BMW X6, maar niet veel mensen hadden verwacht dat ze zo populair zouden worden als ze nu zijn.

Hoe dan ook, de Volvo C40 probeert een moderne, jeugdige crossover/SUV te zijn die perfect herhaalt wat veel mensen tegenwoordig in een SUV willen. Maar is de Volvo C40 een goede auto? Het antwoord op die vraag is eenvoudig – ja, de Volvo C40 is een goede auto, maar dat hoeft niet voor iedereen te gelden.

Dus, als u wilt weten of de Volvo C40 een goede auto voor u is, blijf dan nog even en kom erachter. De C40 wordt aangedreven door een grote accu die alle vier de wielen aandrijft en biedt meer dan 400 pk, waarmee het een van de krachtigste Volvo SUV’s ooit is. Het design lijkt op dat van de huidige XC40, maar met een meer coupé-achtige achterkant en een uitgeklopte grille.

Het interieur is vrijwel hetzelfde als dat van de XC40 en dat is niet erg, want de XC40 ziet er erg mooi uit. De rijervaring is iets beter dan in de XC40, omdat de C40 een lager zwaartepunt en veel meer vermogen heeft. De betrouwbaarheid lijkt in orde, terwijl de praktische bruikbaarheid dankzij de twee opbergruimtes heel goed is.

  Veelvoorkomende problemen met Volvo V50

Volvo C40 – De aandrijflijn

De C40 wordt aangedreven door een 77 kWh accu in combinatie met twee elektromotoren voor een gecombineerd vermogen van 408 pk. Met een volle lading kan de C40 Recharge in de praktijk ongeveer 220-230 mijl afleggen, terwijl de officiële schattingen rond de 270 mijl liggen. Van 0-100 km duurt 4,3 seconden, wat een snelle tijd is voor een Volvo SUV.

Met 150kW DC snellaadtechnologie kan de C40 Recharge de batterij in slechts 40 minuten van 0% tot 80% opladen, wat niet geweldig is, maar ook niet verschrikkelijk. Ter informatie: de Hyundai Ioniq 5 is geen luxe crossover/SUV, maar hij kan opladen met snelheden tot 350 kW, wat veel snellere oplaadtijden in de praktijk betekent.

Al met al biedt de C40 een degelijke aandrijflijn, maar de maximale actieradius zou wat hoger kunnen zijn, want er zijn veel auto’s in dit segment die meer dan 300 mijl kunnen afleggen op een volledige lading, en veel daarvan zijn minder duur dan de C40 Recharge.

Volvo C40 – Ontwerp en rijden

Qua design lijkt de C40 op zijn oudere broer, de XC40. Het enige opmerkelijke verschil aan de voorkant is dat de C40 geen grille heeft. Het zijprofiel is veel anders dankzij een aflopende daklijn die ons naar de achterkant brengt waar de C40 uniek is met stoere achterlichten en een oplopende achterruit. Het interieur is vrijwel hetzelfde als dat van de XC40, maar met hier en daar een paar opvallende accenten.

  Zijn de zetels van Volvo comfortabel?

De rijervaring is verrassend voor een Volvo, want de C40 Recharge voelt veel dynamischer aan dan vrijwel alle andere Volvo SUV’s. Dat is vooral te danken aan een lager zwaartepunt en een stijver onderstel. Hoe dan ook, de C40 rijdt nog steeds erg goed en is comfortabel op alle soorten reizen, behalve off-roaden, waarvoor hij niet is ontworpen.

Volvo C40 – Betrouwbaarheid en algemene problemen

Als het gaat om betrouwbaarheid, moeten we erop wijzen dat de C40 nog een relatief nieuwe auto is, wat betekent dat we niet te veel kunnen zeggen. Er zijn enkele problemen waar mensen op wijzen, en velen zeggen dat de C40 soortgelijke problemen heeft als de XC40 Recharge.

Deze omvatten een hoop elektrische en softwareproblemen, problemen met de actieve veiligheidssystemen, problemen met Apple CarPlay en problemen met het opladen.

Volvo C40 – Waarde en bruikbaarheid

Met een vanafprijs van 59.845 dollar is de C40 van alle gemakken voorzien, want hij is alleen leverbaar met het top-trim Ultimate pakket. Dat betekent dat je met dit pakket alles krijgt wat je nodig hebt en dat je nergens extra voor hoeft te betalen. Dat is zeker een hoge prijs, maar de C40 is dan ook een luxe SUV.

Praktisch gezien is de C40 beter dan de XC40 als het gaat om opbergruimte, want hij biedt zowel een kofferbak als een bagageruimte. De hoofdruimte op de achterbank is echter beperkt door de coupéachtige daklijn, die veel meer ruimte inneemt dan bij de XC40.

  Volvo S80 - Alles wat u moet weten

FAQ

Is de Volvo C40 beter dan de XC40?

Deze twee SUV’s lijken opvallend veel op elkaar, maar verschillen ook in veel opzichten. Voor de context: een volledig uitgeruste Ultimate XC40 met een B5 topmotor kost 47.595 dollar, wat een stuk betaalbaarder is dan de C40, maar ook praktischer in zijn geheel. De XC40 rijdt iets hoger en is aantoonbaar comfortabeler dankzij de zachtere vering.

Hoewel de XC40 meer waar voor zijn geld biedt, is de C40 cooler en naar mijn mening de betere auto. Maar als u geen elektrisch vermogen wilt, is de XC40 meer dan goed genoeg.

Welke auto’s concurreren met de Volvo C40?

Ook al is hij iets duurder, de C40 concurreert met de Tesla Model Y, de Ford Mustang Mach-E, de Audi Q4 e-Tron en de Mercedes Benz EQB. Van al deze auto’s zou ik waarschijnlijk voor de Tesla Model Y kiezen, alleen al vanwege het Tesla Supercharger-netwerk, maar de C40 is een van de, zo niet de meest luxueuze SUV hier.

Is de Volvo C40 verkrijgbaar als gewone SUV?

Voor alle doeleinden kunt u de XC40 Recharge overwegen als u een elektrische compacte crossover SUV met een elektrische aandrijflijn en een Volvo-badge wilt. De letter C voor C40 betekent dat de C40 een coupé is, terwijl de letter 40 betekent dat het min of meer gewoon een XC40 is met een cooler ogende bodykit.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts