Is de Volvo XC40 een goede gezinsauto?

De Volvo XC40, met zijn briljante comfortniveau en luxe zitplaatsen, is echt een gezinsauto.

Het stijlvolle uiterlijk, de comfortabele stoelen en de veiligheidsvoorzieningen tegen een redelijke prijs maken de XC40 tot een echte gezinsauto. De Volvo XC40 is ook een zeer betrouwbare auto. Het is een van de meest gezinsvriendelijke auto’s omdat hij minder pech heeft en het hele jaar goed rijdt. De auto is groot genoeg voor 5 personen, wat nog een pluspunt is voor de XC40.

Wat maakt een gezinsauto?

Een gezinsauto is in feite een auto die het hele gezin kan vervoeren en hen voldoende ruimte en een goede rijervaring biedt. Normaal gesproken worden stationwagons of minivans beschouwd als gezinsauto’s, maar de laatste tijd, met de komst van zo veel subcompacte SUV’s, is de categorie veranderd.

Gezinsauto’s bieden meestal veel vracht- en passagiersruimte voor het gezin. De rijervaring is meestal vrij ontspannend en soepel. Het infotainmentsysteem moet eenvoudig te bedienen zijn en het interieur moet er ook goed uitzien. Tot slot moet de auto betrouwbaar zijn, want hij moet het gezin overal naartoe vervoeren, en de veiligheidsvoorzieningen moeten van topniveau zijn.

Volvo XC40

De XC40 is een subcompacte SUV gemaakt door het Zweedse bedrijf Volvo. Het bedrijf heeft een reputatie voor het maken van de veiligste auto’s met goede motoren. De XC40 werd in 2017 gelanceerd. Hij heeft benzine-, plug-in hybride- en elektrische modellen. De volledig elektrische XC40 Recharge is de allereerste EV van Volvo.

Toen de XC40 werd uitgebracht, werd het meteen een favoriet van de mensen. Het rijcomfort en de zitpositie in de auto maken het een vrij comfortabele auto. De auto schittert ook aan de buitenkant. De carrosserie biedt een schitterend sportief uiterlijk met de geheel nieuwe koplampen in de vorm van een Thor-hamer.

  Hoe lang gaat een Volvo-motor mee?

De XC40 is ruim

De auto biedt een enorme laadruimte en passagiersruimte, zelfs op de achterbank. Vijf personen kunnen gemakkelijk en comfortabel in deze auto plaatsnemen. De achterste rij biedt goede beenruimte en hoofdruimte.

In de kofferbak past een lading van 20,7 kubieke meter. De klapstoelen hebben ook een elektrische knop in de kofferbak van de auto. In de grote kofferbakruimte past de hoedenplank eronder.

Volvo zet in de XC40 volledig in op praktische bruikbaarheid. De auto heeft verschillende kleine ruimtes voor zaken als telefoons of bekers in de cabine en in de armsteun van de auto. Over het algemeen heeft hij goede opbergruimte voor een gezinsauto.

Mooi en simplistisch interieur

Het interieur van de auto weerspiegelt de minimalistische Zweedse stijl in al zijn hoeken. De auto heeft een grote hoeveelheid tapijt op de deuren, wat helpt bij de verdere ruisonderdrukking van de auto. De auto biedt standaard NAPPA geventileerd leder met verwarmde stoelen, massage en elektrisch verstelbare stoelen. De auto heeft ook een draadloze oplaadfunctie.

De auto heeft een groot infotainmentsysteem dat zeer eenvoudig te bedienen is. Al met al geeft de auto een klassiek Volvo gevoel.

Krachtige rijervaring

De auto is uitgerust met top-notch ophangingen, die een ontspannen en soepele rit kunnen geven. De cabine heeft een goede ruisonderdrukking voor het comfort van de bestuurder. De auto is ook niet underpowered zoals veel andere compacte SUV’s. Het T5-model is behoorlijk snel en kan zelfs sommige sedans voorbijstreven.

Wat betreft de brandstofefficiëntie, deze auto had een diesel model dat werd stopgezet. Dus, nu heeft hij benzine en plug-in hybride modellen die briljante brandstofverbruik geeft. Naast de goede kilometrage, biedt het volledig elektrische model uitstekende acceleratie. Over het algemeen presteert de auto behoorlijk op het gebied van rijeigenschappen en rijgedrag.

  Waarom zijn gebruikte Volvo's zo goedkoop?

Reputatie voor betrouwbaarheid

De XC40 is een van de meest betrouwbare Volvo’s, met een betrouwbaarheidsscore van 71 op 100. JD Power geeft hem een betrouwbaarheidsscore van 91-100, wat als een van de beste wordt beschouwd. De reparatiekosten in de eerste 10 jaar liggen rond de $11.000, wat behoorlijk is in deze categorie.

Veiligheid is prioriteit nummer 1

Volvo staat bekend om de veiligheidsmaatregelen van zijn auto’s en de XC40 is daarop geen uitzondering. De veiligheidsvoorzieningen maken hem veel meer tot een gezinsauto. Het display aan de voorzijde van de auto heeft zelfs een apart tabblad voor alle veiligheidsvoorzieningen.

De carrosserie van de auto is gemaakt van een van de stevigste metalen, wat zeer nuttig is bij een botsing. De auto heeft een 5-sterren rating van NHTSA en is beoordeeld als een Top Safety Pick+ in IIHS rankings. De auto heeft een algehele geweldige balans en blijkt zeer efficiënt in termen van eventuele rollovers.
De XC40 beschikt over de volgende veiligheidsvoorzieningen:

 • Acht airbags
 • Dodehoekdetectie
 • Veiligheidssloten voor kinderen
 • Opblaasbare gordijnen
 • 360-graden cameraweergave
 • Dagrijlichten
 • Remassistentie
 • ABS op 4 wielen
 • Elektronische stabiliteitscontrole
 • Lane Keeping Assist
 • Waarschuwing voor onbedoeld verlaten van de rijstrook
 • Tractiecontrole

De Volvo XC40 is een uitstekende gezinsauto

De XC40 heeft alle kenmerken die een gezinsauto moet hebben. Van zijn stevige carrosserie, tot zijn comfortabele stoelen, elk onderdeel van deze auto is een ware luxe en een favoriete gezinsauto. Hij is betrouwbaar genoeg om overal met veel vertrouwen naar toe te rijden. De Volvo XC40 is een goede gezinsauto.

  Welke Volvo SUV is de grootste?

FAQ

Is Volvo een familieautomerk?

Alle Volvo’s komen met een grote ruimte en opslag voor bagage. Er zijn zelfs een aantal wagens in Volvo’s line-up die enkele familie favorieten zijn vanwege de kofferbakruimte. Alle Volvos hebben ruime been- en hoofdruimte en zijn ook voorzien van een ingebouwde kinderverhoger. Volvo maakt zelfs de ruime XC90 die met drie zitrijen wordt geleverd en plaats biedt aan 7 personen.

Is Volvo XC40 Recharge de moeite waard?

EV’s zijn zeker duur, maar ze komen met grote toekomstige besparingen. De Volvo XC40 Recharge heeft een vanafprijs van $ 55.000, wat veel duurder is dan de andere opties, maar het komt met andere voordelen. De brandstofbesparingen zijn enorm, net als andere besparingen op reparaties en onderhoud. Een gemiddelde EV-eigenaar kan tot 632 dollar per jaar besparen, wat kan oplopen tot 15.000 dollar in de totale levensduur van de auto.

Wat zijn de voordelen van een compacte SUV?

Er zijn veel voordelen van compacte SUV’s. Ze zijn allemaal sportief en hebben een hoge bodemvrijheid zoals grote SUV’s, maar ze komen in een veel kleinere vorm en met een goed brandstofverbruik. Enkele compacte SUV voordelen zijn:

 • Kunnen worden gebruikt op sommige ruige oppervlakken
 • Geven beter zicht op de weg
 • Meer kofferruimte
 • Betere vering

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts