Is de Volvo XC70 een goede auto?

Volvo XC70

De Volvo XC70 is een middelgrote familie stationcar die voor het eerst werd geïntroduceerd in het jaar 2000. De tweede generatie van de XC70 werd geïntroduceerd in 2007, terwijl het post-facelift model in productie was tot 2016. Gedurende deze tijd is Volvo erin geslaagd om een ton van deze omdat te verkopen.

De motoren line-up van de XC70 bestaat uit inline 5 en inline 6 motoren met behoorlijk wat vermogen. De XC70 is leverbaar als AWD-auto. Het design van de XC70 volgt het klassieke Volvo boxy estate design dat dit tijdperk van Volvo’s lijkt te hebben vastgelegd en tot op de dag van vandaag nog enigszins aanwezig is.

De XC70 heeft een redelijk respectabel betrouwbaarheidsrecord, hoewel sommige modeljaren slechter zijn dan andere. De meest voorkomende problemen met de XC70 hebben te maken met airbags, veiligheidsgordels, motorkoeling, problemen met de aandrijflijn en met de transmissie.

Qua waarde is de XC70 nu echt een haalbare auto en is daarmee een zeer populaire gebruikte gezinsauto. De XC70 is ook een echt praktische auto dankzij een grote zitruimte en een nog grotere zitruimte. Al met al is de XC70 inderdaad een goede auto, zeker het nieuwere post-facelift model.

Volvo XC70 – De aandrijflijn

Het motorenaanbod van de 1e generatie Volvo XC70 bestaat uit 2.5L inline 5-cilinder motoren met 200 of 210pk. De XC70 is ook verkrijgbaar in twee diesel inline-5 varianten die ofwel 163pk of 185pk leveren. De XC70 is een AWD-auto, wat betekent dat de huidige V90 Cross Country de spirituele opvolger van de XC70 is.

De tweede generatie van de XC70 biedt 3.0L 6-cilinder motoren met 305pk, een automatische versnellingsbak, en AWD. De XC70 van de tweede generatie is ook verkrijgbaar in vele dieselvarianten met vermogens die variëren van 163pk tot 200pk. Deze zijn ook AWD en worden meestal gekoppeld aan een automatische versnellingsbak.

  Welk model verving de Volvo XC70?

De recentste XC70 van na de facelift heeft dezelfde motoren als die van voor de facelift, maar met het extra voordeel dat hij tot 25 MPG kan rijden. Alle XC70-motoren lijken betrouwbaar en echt verfijnd te zijn, wat betekent dat de XC70 vlot en comfortabel aanvoelt om in te rijden.

Volvo XC70 – Ontwerp en onderstel

De Volvo XC70 maakt gebruik van een klassiek Volvo boxy estate design, vooral het 1e generatie model. Sommigen zeggen dat de Volvo XC70 lijkt op een modernere versie van de legendarische Volvo 740 stationcar. Wat het interieur betreft, ziet de nieuwste XC70 er degelijk uit, terwijl de vroegere modellen tegenwoordig een beetje gedateerd aanvoelen.

De XC70 is ontworpen voor licht off-road gebruik en kan daarom wedijveren met de Audi A6 Allroad. Dit wordt duidelijk zodra u de XC70 onder ogen krijgt, want de auto is voorzien van een iets verhoogde ophanging en extra verstevigingen om de auto te beschermen tegen het rijden buiten de gebaande paden.

De ophanging en het onderstel van de XC70 zijn vooral gericht op comfortabel rijden, wat betekent dat de XC70 geen sportwagen is. Ook al bieden sommige modellen meer dan 300 pk, dit maakt de auto niet in staat om snel door de bochten te gaan.

Volvo XC70 – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

Zoals in het begin al gezegd is de XC70 over het geheel genomen een betrouwbare auto, zeker het nieuwste model dat erin slaagt de meest betrouwbare van het stel te zijn. Dit betekent echter niet dat de XC70 volledig foutloos is, want de meest voorkomende problemen met de XC70 hebben te maken met de transmissie, de aandrijflijn, de veiligheidsgordels, de airbags en het koelsysteem.

  Waarom kopen mensen geen Volvo's?

Al met al zal de XC70, als u hem goed onderhoudt, gemakkelijk honderdduizenden kilometers meegaan. Sommige van deze problemen zijn ernstiger dan andere, maar kunnen worden opgelost als u ze in een vroeg stadium opmerkt.

Volvo XC70 – Waarde en praktische bruikbaarheid

De gemiddelde prijs van een gebruikte Volvo XC70 ligt nu ergens rond de $20.000 voor de nieuwere modellen. U kunt deze echter ook rond de $10.000 vinden als u bereid bent het risico te nemen met hogere kilometerstanden en oudere modellen.

Praktisch gezien is de XC70 zo goed als een estate maar kan zijn. Dankzij de vrij lange carrosserie biedt de XC70 plaats aan vijf volwassenen, terwijl de laadruimte zelfs nog meer ruimte biedt. Het zicht is ook prima en dat geldt ook voor het gezinsvriendelijke karakter dat de XC70 biedt.

FAQ Sectie

Hoeveel kost het onderhoud van de Volvo XC70?

Volgens vele online bronnen kost de XC70 ongeveer 800 dollar per jaar aan onderhouds- en reparatiekosten. Deze kosten zijn afhankelijk van de staat van de auto, het modeljaar, de kilometerstand en de uitrustingslijst. Al met al lijkt de XC70 redelijk betrouwbaar te zijn, wat betekent dat onderhoud geen al te groot probleem zou moeten zijn.

Eerdere XC70-modellen staan erom bekend dat ze duurder zijn in onderhoud omdat ze vaker stuk gaan. Hoe dan ook, de prijs van 800 dollar is gerechtvaardigd, aangezien de XC70 een relatief moderne grote stationwagon is.

  Zijn Volvo's betrouwbare tweedehands auto's?

Hoe lang gaat een Volvo XC70 mee?

De Volvo XC70 heeft de reputatie een paar honderdduizend kilometer mee te gaan zonder grote problemen, omdat het over het geheel genomen een betrouwbare auto is. Volgens sommige bronnen kan de XC70 gemakkelijk zo’n 200.000 mijl meegaan zonder grote revisies, terwijl anderen geloven dat de XC70 veel langer mee kan gaan dan dat.

We zullen moeten afwachten of de XC70 echt zo lang meegaat als sommige van de vroegere Volvo stationwagons, maar het is veilig om te zeggen dat er heel wat eigenaars zijn die de wereld graag willen vertellen dat hun XC70 met succes de grens van 500.000 mijl heeft overschreden.

Is de Volvo XC70 veilig?

De nieuwste Volvo XC70 is inderdaad een heel veilige auto, zoals dat met elke moderne Volvo het geval is. De XC70 heeft echter te kampen met problemen met de veiligheidsgordels en airbags, die het imago behoorlijk schaden. Volvo heeft voor beide problemen zelfs een terugroepactie uitgevaardigd en als u een XC70 vindt waarvan beide problemen zijn verholpen, hoeft u zich geen zorgen te maken over de veiligheid.

Al met al is de XC70 een veilige auto en dat is de reden waarom hij een betrouwbare keuze is voor zoveel gezinnen over de hele wereld.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts