Is een BMW SUV een goede auto?

BMW veroverde aanvankelijk de markt met wendbare auto’s en stijlvolle luxe coupés, maar tegenwoordig verschuift de trend naar SUV’s. BMW maakt goede SUV’s, waaronder de X3, X5 en X7 series. De Duitse autofabrikant heeft een lange weg afgelegd sinds de eerste X5 auto’s in 1999.

BMW SUV’s zijn goede allrounders

BMW begon zijn SUV kruistocht door met de BMW X5 in 1999 de perfecte compacte luxe crossover SUV te maken. De passie voor SUV’s bij BMW fans werd later weer aangewakkerd in 2003 toen BMW de eerste generatie BMW X3 uitbracht. De X3 wordt vandaag de dag nog steeds geproduceerd, momenteel in zijn derde generatie.

BMW SUV prijzen

Er zijn momenteel zeven BMW SUV modellen op de markt, met een grote verscheidenheid aan motoren en productiejaren, zodat u over goede opties beschikt. Laten we bijvoorbeeld de prijs van de 2020 modellen vergelijken, zodat u een goed idee krijgt van de prijsklasse.

Dit zijn de geschatte prijzen voor basismodellen. Ze zullen stijgen met extra pakketten en functies.
2020 BMW X1 – $35.000 (MSRP)
2020 BMW X2 – $35.500 (MKRP)
2020 BMW X3 – 42.000 DOLLAR (MKRP)
2020 BMW X4 – $51.000 (MSRP)
2020 BMW X5 – 59.000 DOLLAR (MSRP)
2020 BMW X6 – 64.000 DOLLAR (MSRP)
2020 BMW X7 – 74.000 DOLLAR (MSRP)

Zoals u duidelijk kunt zien, is er een groot verschil tussen de X7 en de X1, aangezien de een meer dan het dubbele kost van de ander. Als de volle prijs voor u onbereikbaar lijkt, kiezen veel bestuurders ervoor om een BMW te leasen in plaats van hem helemaal te kopen.

  Wat is de beste SUV voor een dik persoon?

Als u op zoek bent naar een pick-up truck, BMW produceert er nog geen. Ze hebben een poging tot een concept gedaan, maar dat werd niet goed geaccepteerd door het publiek en ze hebben het project voorlopig bevroren.

BMW SUV modellen vergelijken

BMW’s zeven SUV-modellen variëren van geweldige compacte pendelaars tot grote luxe SUV’s die geschikt zijn voor zakelijk en gezinsgebruik.

De BMW X1 is een subcompacte SUV met een geweldige stijl, een gemiddeld passagiersvolume en zeer wendbare en flexibele motoropties. De laadruimte is indrukwekkend voor dit segment. Hij is ideaal voor woon-werkverkeer, of voor een klein gezin van drie.

De BMW X2 is iets groter, gebaseerd op de BMW 2 Reeks, en levert een prestatiepakket indien nodig. Hij wordt beschouwd als een stijlvoller alternatief voor de BMW X1.

De BMW X3 is de bestseller van het stel, net als de BMW 3 Reeks waarop hij gebaseerd is. Hij houdt het midden tussen de budgetversie en het vlaggenschip dat het dubbele kost. De X3 is een goede balans tussen een zeer krachtige auto en een familie-SUV die u naar de meeste plaatsen in stijl kan brengen.

De BMW X4 wordt geleverd met meer functies en een aanzienlijke stijging van de prijs. Het interieur is een grote verbetering ten opzichte van de drie vorige modellen. Het wordt beschouwd als de luxe upgrade van de BMW X3. Het interieur is het grootste verschil tussen de twee.

De BMW X5 is een stuk groter dan de eerder genoemde modellen. Hij biedt ook de mogelijkheid van een derde zitrij, en ondanks dat het een vijfzitter is, kan hij uitgroeien tot een auto die groot genoeg is voor zeven personen. Het is een middelgrote SUV die u op elk avontuur kan meenemen, van kantoor tot een vakantie met uw gezin.

  Wat is prestigieuzer, Mercedes of BMW?

De BMW X6 is niet echt een SUV, maar eerder de coupé-variant van de BMW X5. Hij is een stuk groter dan de BMW X4. Hij biedt meer ruimte dan de meeste coupés, want hij is toch gebaseerd op een SUV.

De BMW X7 is BMW’s vlaggenschip SUV. Hij heeft standaard drie rijen zitplaatsen en biedt in totaal plaats aan zeven passagiers. Het is de meest luxueuze optie die u kunt kopen en hij biedt heel wat innovaties en comfortabele kenmerken die u zelden lager in de BMW voedselketen aantreft.

Ongeacht wat u kiest, BMW SUV’s zijn goede allrounders en kunnen comfortabele gezinsauto’s zijn, maar ook zakenauto’s die u een goed gezicht geven tijdens vergaderingen en zakenbezoeken. Bovendien is het beste aan BMW het pure rijplezier dat u krijgt, ongeacht het model dat u kiest.

Wat u moet weten over BMW SUV’s

Wat is xDrive?

Alle BMW SUV modellen kunnen worden aangekocht met xDrive. Sommige modellen zijn zelfs standaard uitgerust met xDrive. Als u niet vertrouwd bent met de term, xDrive is een systeem dat gelijkwaardig is aan Quattro, of 4×4. Het is een full-time all-wheel-drive systeem, speciaal ontworpen en gemaakt voor BMW SUV’s en voertuigen.

Het systeem wordt aangestuurd door een computer, die aanvoelt hoeveel vermogen een bepaald wiel moet krijgen. Als een van de wielen moeite heeft om in beweging te komen, wordt het vermogen over de andere drie wielen verdeeld en omgekeerd, waardoor het een uiterst betrouwbaar systeem is.

  Welke Mercedes SUV is een 7-zitter?

Kan xDrive van een BMW SUV worden uitgeschakeld?

In een standaard BMW model kan xDrive niet worden uitgeschakeld. Er zijn echter gadgets die op de auto kunnen worden geïnstalleerd en aan uw smartphone kunnen worden gekoppeld om het systeem handmatig te overbruggen. Anders wordt de xDrive alleen uitgeschakeld wanneer de auto een scherpe bocht maakt, om veiligheidsredenen.

Wat is de beste BMW SUV ooit?

BMW had het meeste succes met het SUV-model X3 van 2006 – 2010. Hij rijdt uiterst comfortabel en heeft zich door de jaren heen bewezen als een zeer betrouwbare SUV. Hij is uitgerust met een solide ophanging en absorbeert de meeste oneffenheden op de weg. Bovendien is de kilometerstand van de auto hoger dan je zou verwachten, met 22 mpg.

Welk is het meest betrouwbare BMW SUV model?

De BMW X3 2006 – 2010 is de betrouwbaarste BMW SUV die tot nu toe geproduceerd werd, omdat hij gebaseerd is op de BMW 3 Reeks 2006 – 2011, die zich in 2009 met 5 sterren bij crashtests bewees. Hij varieerde ook in betrouwbaarheid maar scoorde altijd meer dan het gemiddelde voor BMW modellen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts