Is een gebruikte Porsche Boxster een goede koop?

Een gebruikte Porsche Boxster kan een goede aankoopbeslissing zijn omdat Porches in vergelijking met andere merken niet veel aan waarde verliezen. Plus, een Porsche Boxster biedt een geweldige rijervaring top-up, of top-down.

De dynamische capaciteiten van het Boxster/Cayman platform zijn indrukwekkend. Dankzij de lichtgewicht constructie en de pittige motoropties zijn de meeste nieuwere Boxster-modellen in staat om serieus tempo te maken, zozeer zelfs dat u een stel 911-modellen kunt bijhouden.

Er zijn tal van modellen om uit te kiezen, als u een compacte koopjes sportwagen wilt die nog steeds niet lijdt onder een slechte betrouwbaarheid, is een oudere 986 Boxster een goede keuze. De tweede generatie 987 Boxster biedt een hoop upgrades, maar de 3e generatie 981 Boxster is waarschijnlijk de beste generatie om te kopen.

Afschrijving en waarde

Wanneer u een tweedehands auto koopt, is uw budget waarschijnlijk uw grootste zorg. Maar u wilt er ook zeker van zijn dat het geld dat u uiteindelijk uitgeeft, niet na een paar jaar bezit verdampt. En in het segment van de compacte sportwagens is de Boxster de auto met de geringste afschrijving.

Naar schatting verliest een Porsche Boxster ongeveer 26% van zijn oorspronkelijke waarde in de eerste 3 jaar van zijn bezit. Ter vergelijking, een Audi TT verliest ongeveer 37% en de Mercedes SLC verliest ongeveer 33% van zijn oorspronkelijke waarde.

Een 1ste gen 986 Boxster is zo goedkoop als Porsches krijgen, en u kunt de bron een fatsoenlijke 986 voor ongeveer $ 15k. Een 987 is een beetje duurder dan een 986, maar biedt nog steeds veel waar voor je geld. Een 981 Boxster kost aanzienlijk meer dan de eerste twee generaties, rond de $30k, maar hij biedt wel een hoop upgrades.

  De slechtste BMW om tweedehands te kopen

De Porsche 718 Boxster is aan het einde van zijn levenscyclus, en een nieuwe 5e generatie Boxster staat voor de deur. Dit betekent dat de 718, en alle vorige-gen Boxster modellen waarschijnlijk een extra waarde duik nemen zodra de nieuwe komt. Dat gezegd zijnde, een fatsoenlijke 718 kan worden gekocht voor rond de $ 40k.

Sportwagen stamboom

Een van de belangrijkste redenen waarom je in de eerste plaats een Boxster zou kopen, is het feit dat een Boxster baby 911-rijeigenschappen biedt. Ook al is het Boxster-platform een middenmotor en zit de motor in de 911 achterin, de competentie van het Boxster/Cayman-platform staat niet ver af van een 911-platform.

De meeste Porsche Boxster modellen bieden een flat-six motor die vergelijkbaar is met die in een heleboel 911 modellen. De vroegste Boxster-modellen leveren 200-300 pk, de latere modellen hebben hun vermogen opgevoerd tot 420 pk.

Het is vermeldenswaard dat sommige nieuwere 718 modellen een meer regelmatige 4-cilinder motor hebben die een stuk milieuvriendelijker is, maar niet zo geliefd als de natuurlijk aangezogen flat-six. Daarom lijkt de 981 generatie de beste keuze van het stel te zijn, zonder over te stappen naar de nieuwste natuurlijk geaspireerde GTS/Boxster Spyder modellen.

Het Cayman/Boxster platform heeft consequent een aantal superieure sportwagen awards gewonnen, waaronder de Evo auto van het jaar award, die een van de meest prestigieuze auto tijdschriften awards is in de hele sportwagen liefhebber gemeenschap.

  Is het de moeite waard om een Porsche Macan te kopen?

Betrouwbaarheid en onderhoud

Hoewel sommige Boxster-modellen voor een habbekrats kunnen worden gekocht, zijn de driejarige onderhoudskosten van een aantal Porsche-modellen soms meer waard dan de auto zelf. Dit komt omdat de meeste Porsche modellen gebouwd zijn om lang mee te gaan met verbazingwekkende betrouwbaarheidsresultaten, en je moet de auto juist om die reden goed onderhouden.

De meeste eigenaars zijn het erover eens dat een onderhoudskost van $1000-2000 per jaar vrij accuraat is. En dat is ook wel begrijpelijk, want alle sportwagens hebben meer liefde en zorg nodig dan een gewone auto. Maar als je zo’n bedrag betaalt, hou je er een naadloos kogelvrije auto aan over die lang mee zal gaan.

De meeste Porsche specialisten raden u aan om altijd originele Porsche onderdelen te gebruiken, en dat moet u ook zeker doen. Wat de onderhoudszaken betreft, voor sommige reguliere onderhoudsbeurten hoeft u uw Boxster niet naar een specialist te brengen, maar voor alle serieuze werkzaamheden is een Porsche specialist sterk aan te bevelen.

FAQ Sectie

Moet ik een gebruikte Boxster of een Cayman kopen?

Zoals eerder vermeld, delen beiden de meeste onderdelen, zodat de uiteindelijke ervaring redelijk vergelijkbaar is, maar er zijn enkele opmerkelijke verschillen tussen de twee. Ten eerste, de Boxster geeft u de mogelijkheid om het dak naar beneden te doen, dus als u graag topless rijdt, is een Boxster een no-brainer.

Maar als u in een klimaat woont dat niet zo gunstig is voor cabriolets, bent u beter af met een Cayman, omdat Cayman-modellen meestal de leukere en praktischere opties zijn. Qua waarde zijn ze ook redelijk vergelijkbaar, en ze bieden ook vrijwel dezelfde betrouwbaarheid.

  Is Porsche Cayenne goed in het terrein

Moet ik een gebruikte Boxster kopen of moet ik voor een BMW/Mercedes/Audi optie gaan?

Hoewel de Audi TT, BMW Z4, en Mercedes SLC een geweldige ervaring bieden, zijn ze allemaal vooral bezig met een inhaalslag ten opzichte van de Porsche Boxster. Ze zijn niet zo capabel of prestigieus als de Porsche Boxster modellen zijn, dus je moet waarschijnlijk vasthouden aan de Boxster.

De Audi TT met de hoogste uitrusting is de Audi TT RS, en de nieuwste TT RS heeft een sonore baby R8 5-cilinder motor, maar de uit de 911 afkomstige platte 6 in de Boxster Spyder is net zo indrukwekkend. De motoren in de hoogst getrimde Z4 en SLC modellen zijn bij lange na niet zo opwindend.

Welke generatie van de Boxster moet ik kopen?

Welke generatie de beste is, hangt af van uw wensen en uw budget. Als u veel geld kunt uitgeven, moet u waarschijnlijk voor de nieuwste Boxster Spyder gaan, want die biedt de beste Boxster-ervaring ooit. Als u meer budgettair beperkt bent, is een Boxster van de 3de generatie ook een haalbare optie.

Boxsters van de 1e generatie zijn niet zo speciaal, maar gezien de prijs zijn ze in sommige gevallen misschien wel de beste optie. De 2e generatie biedt ook veel opties voor een relatief betaalbare prijs. Het is ook vermeldenswaard dat de 718 GTS is ook een geweldige 718 Boxster optie.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts