Is een Mercedes goed in de sneeuw?

Is een Mercedes goed in de sneeuw?

Met de winter voor de deur is het van cruciaal belang dat u over de juiste auto beschikt als u in een besneeuwd gebied woont. Niet elke auto is goed bestand tegen winterse sneeuw- en ijsomstandigheden, maar de meeste auto’s presteren behoorlijk goed.

In het algemeen presteren Mercedes-Benz auto’s beter in besneeuwde omstandigheden dan andere luxe auto’s. Dit is te danken aan de diverse veiligheidsvoorzieningen waarmee Mercedes zijn uitgerust. Deze helpen de bestuurder om veilig te blijven, zelfs wanneer de omstandigheden verslechteren. Sommige Benz modellen zijn echter betrouwbaarder in sneeuwcondities dan andere.

Dus als u in een gebied als Winnipeg, Canada of Big Sky, Montana woont, hebt u misschien een betrouwbaarder Mercedes-model nodig voor uw gemak. Mercedes-Benz beschikt over voorzieningen als elektronische stabiliteitscontrole en led-dagrijverlichting die het rijden in deze omstandigheden veiliger maken.

Welke kenmerken van Mercedes maken ze goed voor sneeuw?

  • Elektronische stabiliteitscontrole – De meeste Mercedes automodellen zijn uitgerust met elektronische stabiliteitscontrole (ECS) om de bestuurder veilig te houden wanneer de auto oncontroleerbaar wordt. Het ECS stuurt koppel naar het voorwiel met betere grip om de auto op de weg te houden. Dit is van cruciaal belang bij het rijden op sneeuw of ijs.
  • LED-dagrijverlichting – In de winter is zichtbaarheid een groot probleem. Daarom zorgt het hebben van LED-dagrijverlichting ervoor dat uw auto beter opvalt voor andere bestuurders. Dit vermindert de kans op een aanrijding met een andere auto. Naast LED-dagrijverlichting heeft Mercedes ook LED-koplampen en LED-achterlichten voor nachtverlichting.
  • Pre-Safe – omdat winterse omstandigheden erg lastig zijn, komen aanrijdingen vaak voor. Maar als u een auto van Mercedes-Benz hebt, zorgt de Pre-Safe-technologie ervoor dat u veilig bent in het geval van een ongeluk. De Pre-Safe technologie treedt automatisch in werking als het merkt dat u overmatig slipt.
  • 4MATIC AWD – wat auto’s van Mercedes geweldig maakt op ijzige wegen is het 4Matic AWD-systeem. Dit systeem verhoogt de tractie op gladde wegen. Het doet dit door alle vier de wielen in te schakelen. Het All-Wheel-Drive systeem is constant in actie met een vaste koppelverdeling; er wordt dus normaal vermogen op alle wielen toegepast.
  • Onafhankelijke vierwielophanging – deze functie is ook essentieel bij het rijden op sneeuw. De vierwielonafhankelijke ophanging zorgt ervoor dat elke hiel onafhankelijk van de rest van de ophanging van de auto op en neer kan bewegen. Alle wielen staan dus voortdurend in contact met de grond.
  • Actieve dodehoekassistent – Door het slechte zicht in de winter kan het moeilijk zijn om een auto naast u op te merken. Maar de dodehoekassistent van Mercedes maakt gebruik van radarsensoren om een auto naast de jouwe te detecteren. Op die manier kunt u niet blindelings van rijstrook veranderen.
  • Antilock Brakes – goed werkende remmen zijn van cruciaal belang als u op besneeuwde of beijzelde wegen wilt rijden. De antiblokkeerremmen voorkomen dat uw remmen blokkeren, wat van vitaal belang is. Ze voorkomen ook dat de wielen slippen, wat u helpt de auto onder controle te houden.
  • Forward Collision Warning en automatisch remmen – bij slecht zicht ziet u het tegemoetkomende verkeer misschien niet of pas als het al bijna te laat is. Deze functie zorgt ervoor dat u snel kunt reageren. Als de sensoren merken dat een auto of persoon nadert, wordt automatisch geremd om een aanrijding te voorkomen.
  • Attention Assist – dit is een van de functies die Mercedes tot een van de veiligste auto’s op de markt maakt. Attention Assist herkent in de eerste paar minuten hoe u rijdt en begrijpt uw rijstijl. Als het veranderingen waarneemt, zal het u later aanmoedigen om te stoppen. Bovendien detecteert het zaken als zijwind en de gladheid van de weg.
  Welke Mercedes rijdt zelf

Welke Mercedes-Benz automodellen zijn perfect voor sneeuw?

De meeste Mercedes modellen zijn uitgerust met de All-Wheel-Drive en 4Matic systemen. Deze aandrijfsystemen zijn cruciaal voor het rijden in besneeuwde omstandigheden. Niet alle Mercedes-modellen presteren echter goed in de winter. Als u in winterse gebieden woont, zijn hier de beste Mercedes modellen om te kopen:

2019 Mercedes C300 4Matic Coupé

Bovenaan onze lijst staat de 2019 Mercedes C300 4Matic Coupé. Dit is een turbocharged, 2,0-liter, viercilindermotor die een extra 14 pk krijgt om een totaal vermogen van 255 pk en 273 lb-ft aan koppel te bereiken. Bovendien heeft hij een automatische transmissie met negen versnellingen, met opties voor vierwielaandrijving en achterwielaandrijving.
Deze sedan is gebouwd voor zware weersomstandigheden, zoals winter en sneeuwval. Het elektronisch gestuurde 4Matic AWD-systeem wordt geleverd met tal van veiligheidsvoorzieningen waarmee u veilig en met een gerust hart kunt rijden. Denk hierbij aan zijwindassistent, led-dagrijverlichting, adaptieve remtechnologie, botsingspreventie Assist Plus en Pre-Safe-technologie.

2017 Mercedes-Benz GLA250 4Matic

De 2017 Benz GLA250 4Matic is ideaal voor sneeuwomstandigheden. Het is ook de kleinste en goedkoopste SUV in de Mercedes line-up. Deze sportieve en luxueuze auto wordt aangedreven door een 208 pk, 258-lb-ft, 2,0-liter, turbo-vier motor. Hij heeft een automatische transmissie met zeven versnellingen die het vermogen naar de AWD of FWD stuurt.
Het 4Matic AWD-systeem stuwt deze SUV in 4,3 seconden naar 100 km/u. Desalniettemin is deze auto perfect voor het rijden in de sneeuw dankzij de verschillende veiligheidsvoorzieningen waar hij over beschikt. Hij beschikt over Electronic Stability Control, Active Brake Assist, Collision Prevention Assist en nog veel meer.

  Wat is prestigieuzer, Mercedes of BMW?

FAQ’s over rijden in de winter

Welke Mercedes-Benz aandrijving moet ik kiezen voor sneeuw: vierwielaandrijving of vierwielaandrijving?

Als het sneeuwt, hebt u een Mercedes-Benz nodig die met vierwielaandrijving is uitgerust. Dit is perfect voor alle weersomstandigheden, ook bij sneeuw. All-Wheel-Drive is gebruikelijk bij auto’s en kleinere crossovers, terwijl 4WD gebruikelijk is bij SUV’s en vrachtwagens.

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een winterauto?

Naast de keuze van een Mercedes met de juiste aandrijving, moet u ook met andere zaken rekening houden. Dit zijn onder andere de bodemvrijheid van de auto en de set banden. Kies een auto met meer bodemvrijheid en schakel over op winterbanden van dicht rubber en siliciumverbindingen.

Welk type Mercedes-Benz is het best bestand tegen sneeuwval – een personenwagen of een SUV?

Let er in de eerste plaats op of uw Mercedes met 4Matic is uitgerust, of het nu een personenwagen of een SUV is. Ten tweede is de bodemvrijheid van cruciaal belang. Alle Mercedes SUV’s hebben een bodemvrijheid van 6 tot 8 inch, terwijl de meeste auto’s dichter bij de grond zitten met een bodemvrijheid van 4 tot 6 inch. Daardoor zijn Mercedes-Benz SUV’s het best geschikt voor het rijden bij sneeuwval.

Rij veilig!

Over het algemeen zijn Mercedessen goed in de sneeuw, dankzij de vele veiligheidsvoorzieningen waarmee ze zijn uitgerust. Niettemin zijn de Mercedes GLA 4Matic en C300 4matic coupé de beste Mercedes automodellen voor sneeuwomstandigheden. Kies een Mercedes-Benz model met permanente vierwielaandrijving (4Matic) voor een gemakkelijke rit.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts