Is een Porsche Boxster een goede dagelijkse bestuurder?

Is een Porsche Boxster een goede dagelijkse bestuurder?

Een dagelijkse bestuurder is een auto in persoonlijk bezit die dagelijks wordt gebruikt voor allerlei alledaagse taken, wat betekent dat de auto een geweldige allrounder moet zijn die u in comfort, veiligheid en gemak kan vervoeren.

Een dagelijkse bestuurder is een auto die veel kilometers maakt, op allerlei soorten wegdek rijdt, en het grootste deel van zijn leven onderweg is. Een dagelijkse bestuurder moet redelijk efficiënt en betrouwbaar zijn, zoiets als een Porsche Macan of de Porsche Cayenne.

Een Porsche Boxster als een dagelijkse is een beetje een stretch in de meeste gevallen. Porsche Boxsters zijn vrij compacte 2-zits roadsters die meestal alleen in het weekend en tijdens de zomer / warmere periodes van het jaar worden gereden. Een Boxster kost ook meer dan een gemiddelde Amerikaanse dagelijkse bestuurder.

Te oordelen naar vele online verkooppunten, rijdt een gemiddelde inwoner van de VS maar liefst 10k mijl per jaar, en een 5 jaar oude Porsche Boxster waardeert maar liefst 50% af. Als je deze twee variabelen combineert, is de Boxster alleen een goede dagelijkse bestuurder voor een paar klanten die bereid zijn compromissen te sluiten.

Porsche Boxster praktisch

Een van de belangrijkste kwaliteiten die een dagelijkse bestuurder moet bieden is een fatsoenlijke praktische bruikbaarheid voor jezelf, je passagiers, en een behoorlijke hoeveelheid bagage. Een Porsche Boxster is onpraktisch voor bijna elk denkbaar gebruiksscenario omdat hij slechts twee zitplaatsen biedt, niet veel been- of hoofdruimte en een vrij compacte bagageruimte.

De bagageruimte is voor 99% van de mensen niet voldoende, maar, een Porsche Boxster biedt eigenlijk twee kofferbakken! Dankzij de in het midden geplaatste motor heeft de Boxster zowel voor- als achterin een kofferbak. De gecombineerde ruimte is beter dan die van de grotere Porsche 911, maar nog steeds vrij compact.

  Wat is de goedkoopste Porsche?

Maar door de onhandige vorm van de kofferbak moet u meestal zachte bagagetassen gebruiken, of een speciaal gevormde harde bagagetas als u de kofferbakruimte volledig wilt benutten. De hoofdruimte in de Boxster is beperkt voor grotere volwassenen, dit betekent dat als je niet de hele tijd met een open dak rijdt, het niet de moeite waard is.

Het goede is dat de Boxster in het algemeen een vrij compacte auto is en dat het zicht behoorlijk is. Een Porsche Boxster past in vrijwel elke parkeerruimte en de nieuwste Boxsters bieden bovendien een aantal gemakken zoals camera’s en parkeersensoren die de praktische bruikbaarheid nog verder vergroten.

Porsche Boxster technologie, comfort en veiligheid

De auto’s van vandaag die dagelijks worden gebruikt, zitten boordevol geweldige technologie en comfortvoorzieningen. Een geweldige stereo-installatie, sfeerverlichting, klimaatregeling met meerdere zones, elektrisch verstelbare stoelen, verwarmde en gekoelde stoelen, vele geavanceerde rijhulpsystemen waaronder actieve hulp bij het ophouden van de rijstrook, automatische cruisecontrol, crash pre-sense, enz.

Een Porsche Boxster is een vrij gecompromitteerde auto in de zin dat hij slechts een paar van deze functies biedt. Dit is vooral te wijten aan het feit dat de laatste 718 Boxster al 6 jaar te koop is, en dat er binnenkort een nieuwe Boxster wordt onthuld. Maar, de Boxster biedt wel een geweldig stereosysteem, dual-zone climate control en verwarmde stoelen.

Sommige ADAS zijn beschikbaar, maar de meeste van hen zijn optionele functies. Op het gebied van veiligheid is de Boxster een beproefd onderstel, en de veiligheidsscores van de Porsche Boxster zijn meer dan overtuigend. De Boxster biedt slechts een paar moderne technologieën, comfort en veiligheidsvoorzieningen, vooral omdat hij aan het einde van zijn levensduur is gekomen.

  Is Porsche het geld waard

De nieuwe Boxster zal naar verwachting alle nieuwste snufjes bieden en een flinke upgrade op het gebied van technologie, luxe en infotainmentsysteem.

Porsche Boxster betrouwbaarheid, bouwkwaliteit, levensduur en prestaties.

Waar Porsche het beste in is, is betrouwbaarheid en bouwkwaliteit, want bijna alle Porsche modellen zijn een stuk betrouwbaarder dan de meeste Duitse luxe auto’s. De meeste Porsche Boxsters zijn betrouwbaar, en de exemplaren die dat niet zijn, zijn bekend en goed gedocumenteerd online.

De bouwkwaliteit is ook een gebied waarin Porsche nooit ophoudt om te verbazen als Porsche biedt superieure interieur materialen in vergelijking met veel andere merken op de markt. Porsches zijn zo stevig als auto’s krijgen, en zelfs na 100k mijl of meer, kraken is vrijwel onbestaande.

Veel oudere Porsche Boxsters worden nog steeds intensief gebruikt, en er zijn geen grote problemen als het gaat om de levensduur. Prestaties zijn waar Porsches voor gemaakt zijn, en als je dagelijks op zoek bent naar een goed uitgebalanceerde spannende sportwagen, dan is de Boxster een prima keuze.

De Boxster, Cayman, en 911 modellen zijn allemaal gemaakt om mee te rijden en van te genieten, dit betekent dat deze auto’s niet gemaakt zijn om dagelijks mee te rijden, maar ze kunnen in elk scenario presteren zonder veel problemen dankzij de bovengemiddelde betrouwbaarheid.

FAQ Sectie

Is de Porsche 911 een betere dagelijkse bestuurder dan een Porsche Boxster?

De Porsche 911 is groter, comfortabeler, voorzien van meer functies, en aanzienlijk duurder. Dit betekent dat de 911 in de meeste gevallen net iets beter zal presteren dan een Boxster. Bovendien biedt de 911 4 zitplaatsen. De achterbank van de 911 is niet groot genoeg voor een gemiddelde volwassene, maar je zou er iemand in kunnen proppen als dat nodig is.

  Is het de moeite waard om een Porsche Macan te kopen?

Het antwoord op deze vraag hangt vooral af van de potentiële koper, maar de 911 biedt in bijna alle opzichten meer. Dat gezegd hebbende komt de Boxster niet ver daarachter omdat die meer bagageruimte biedt, en veel mensen verkiezen meer bagageruimte boven de achterbank van een 911.

Is de Porsche Macan/Cayenne een betere dagelijkse bestuurder dan de Porsche Boxster?

Ja, beide Porsche SUV’s zijn gemaakt voor dagelijks gebruik, en de Boxster is dat niet. Naast prestaties en rijeigenschappen kan de Boxster simpelweg niet tippen aan de Macan/Cayenne op het gebied van praktische bruikbaarheid, technologie, comfort of veiligheid.

Prijstechnisch zijn beide SUV’s even sterk in waarde gedaald als de Boxster, maar de tweedehands vraag naar gebruikte Porsche SUV’s is een stuk groter in vergelijking met de Boxster/Cayman modellen. Als u een Porsche daily driver wilt, is de Macan/Cayenne SUV uw beste keuze.

Welke Porsche Boxster moet ik kopen?

Als u zeker weet dat u een Porsche Boxster als dagelijkse bestuurder wilt, dan is de keuze van het juiste model de sleutel. En de beste Boxster voor dagelijks gebruik is de $62k 2021 718 Porsche Boxster. De 718 is qua design en meeste features helemaal van deze tijd, en de vanafprijs is niet zo slecht als een gloednieuwe 911.

Oudere Boxster modellen kosten een stuk minder in vergelijking met de 718 generaties, maar ze zijn niet uitgerust voor de dagelijkse chauffeur taken, dus als je gewend bent aan een moderne auto, moet je die niet overwegen. De Boxster-modellen van de vorige generatie (2012-2016) zijn ook nog steeds aanvaardbaar als dagelijkse bestuurder als u echt een Boxster wilt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts