Is een Tesla een goede eerste auto?

Is een Tesla een goede eerste auto?

Een van de mooiste gevoelens ter wereld is het behalen van je rijbewijs en het bezitten van je eerste auto. Het kiezen van een eerste auto is echter nooit eenvoudig omdat er veel factoren zijn om rekening mee te houden. Dus, is een Tesla een uitstekende eerste auto?

Niet echt. Het kopen van een Tesla als eerste auto is een dure aangelegenheid waar u niet aan mee wilt doen. Om te beginnen zijn de initiële kosten voor de aanschaf van een Tesla erg hoog. Ten tweede is Tesla een luxemerk dat hoge verzekeringstarieven zal aantrekken. Ten slotte zijn de reparatiekosten zeer hoog.
Een Tesla als eerste auto is geen goede investering. Natuurlijk, tenzij je uit een rijke familie komt en de kosten niet erg vindt.

Een paar redenen waarom Tesla’s goed zijn voor nieuwe bestuurders is dat ze eenvoudig te bedienen zijn en gemakkelijk te onderhouden. Dus, als u het zich kunt veroorloven en verliefd bent geworden op een Tesla, wees dan niet bang om er een te nemen als eerste auto.

Wat maakt een Tesla een goede eerste auto?

Gemakkelijk te onderhouden

De eerste reden waarom u een Tesla zou moeten nemen als uw eerste auto is vanwege zijn onderhoudsgemak. In tegenstelling tot gewone auto’s op gas zijn EV’s gemakkelijk te onderhouden omdat ze niet veel onderdelen hebben die stuk kunnen gaan. Dus als u voor het eerst een auto koopt, hoeft u zich niet veel zorgen te maken.

Gemakkelijk te besturen

Tesla is een perfecte auto voor eerste autobezitters omdat hij eenvoudig te besturen is. Het heeft een automatische piloot die u kan behoeden voor een crash als u achter het stuur in slaap valt, en Tesla wordt geleverd met slechts twee pedalen. De enige uitdaging die de bestuurder zal tegenkomen, is leren hoe hij de auto moet besturen.

  Hoeveel kost het vervangen van Tesla batterijen?

Wat maakt Tesla een slechte eerste auto?

Hoge initiële kosten

Tesla is een luxueus automerk. Hierdoor zijn deze auto’s erg duur en geen haalbare optie voor de meeste eerste autokopers. Als je crasht of iemand aanrijdt, kun je ook eindigen met hoge reparatiekosten, wat je op de lange termijn kan schaden.

Hoge verzekeringspremies

Een andere reden waarom Tesla niet fantastisch is als eerste auto is te wijten aan de hoge premies. Verzekeringsmaatschappijen rekenen normaal gesproken hogere verzekeringstarieven op luxe auto’s. Aangezien Tesla een luxe auto is en u een nieuwe bestuurder bent, moet u verwachten om nog hogere verzekeringstarieven te betalen.

Verhoogde elektriciteitsrekening

Wanneer u besluit om een Tesla te kopen, moet u ook bereid zijn om extra elektrische kosten te maken. Dit betekent dat uw elektriciteitsrekening kan stijgen met meer dan $ 30 per maand. En als u niet beschikt over een oplader of geschikt stopcontact, moet u mogelijk nog meer uitgeven om er een te laten plaatsen.

Dure reparaties

Over het algemeen is het onderhoud van een Tesla goedkoop in vergelijking met standaard voertuigen. U kunt echter enkele dure reparaties ondergaan, zoals het regelmatig vervangen van de raammotor en het vervangen van de remklauw. Nieuwe bestuurders met een gebrek aan ervaring op de weg zijn meer geneigd om fouten te maken die kunnen leiden tot dure reparaties.

Extreem snel

Een van de belangrijkste oorzaken van ongelukken op de weg is te hard rijden. Bij Tesla is dit een van hun best verkopende punten. Alle Tesla’s zijn snel, wat niet goed is voor wie voor het eerst een auto bezit. Dit komt omdat ze kunnen worden geprobeerd om sneller te rijden en een ravage aan te richten op de wegen.

  Wat is Tesla Summon modus?

Vrij uitdagend om te parkeren

De meeste Tesla-modellen zijn groot, wat een probleem kan zijn op het gebied van parkeren. Eerste autobezitters zijn beter af met kleinere auto’s die ze gemakkelijk kunnen parkeren. Maar met een Tesla kan het gebeuren dat ze de volgende auto krabben als ze een parkeerplaats proberen in te rijden of te verlaten.

FAQ

Welk Tesla-model moet ik nemen als eerste auto?

Als u een Tesla moet kopen als uw eerste auto, overweeg dan de aankoop van de Tesla Model 3. Dit voertuig is niet alleen betaalbaar, maar het is ook veilig en presteert op een hoog niveau. Het verbruikt ook minder elektriciteit om op te laden dan alle andere Tesla modellen.

Is het oké om een Tesla te kopen voor een tiener?

Ja, dat is het zeker. Als de tiener verantwoordelijk is met goede rijvaardigheden, dan kunt u overwegen een Tesla voor hem of haar te kopen. Als uw tienerzoon of -dochter echter geen ervaring heeft of niet over goede rijvaardigheden beschikt, dan moet u waarschijnlijk overwegen om een andere auto voor hem of haar te kopen als instapauto.
Anders moet u bereid zijn om te gaan met hoge reparatiekosten als uw tiener de auto crasht. Ook moet u bereid zijn om hoge verzekeringspremies te betalen voor een nieuwe, onervaren bestuurder. Over het algemeen is Tesla waarschijnlijk niet de beste keuze voor een nieuwe tiener bestuurder.

Wat zijn enkele van de nadelen van het bezit van een Tesla?

Tesla mag dan een prachtig en geavanceerd elektrisch voertuig zijn, maar het heeft een aantal nadelen die u moet weten. Eerst en vooral zijn Tesla’s niet geschikt voor lange afstanden. Ten tweede is het onderhoud van een Tesla een gedoe, en ten slotte presteert uw Tesla mogelijk niet goed in koude klimaten.

  Heeft koud weer invloed op de Tesla batterij?

Is Tesla een betrouwbare auto?

Als het op betrouwbaarheid aankomt, is de Tesla een van de minst betrouwbare luxueuze voertuigen op de markt. Dit komt omdat deze auto’s meestal met kwaliteitsproblemen komen. De meeste Tesla-eigenaars houden echter van hun auto, ongeacht de problemen waarmee ze komen.

Is Tesla duur in onderhoud?

Nee, Tesla’s zijn niet duur in onderhoud. Gemiddeld moet u rekenen op een uitgave van minstens 300 dollar per jaar om uw Tesla te onderhouden. Dit is te danken aan het feit dat er minder onderdelen in Tesla’s aandrijflijn zitten in vergelijking met standaard ICE-voertuigen.
Het is echter belangrijk op te merken dat de onderhoudskosten van Tesla’s op elk moment kunnen stijgen of dalen. Ook als u serieuze reparaties wilt uitvoeren, moet u mogelijk een tijdje wachten. Onderhoudsservice kan langer duren en u meerdere dagen laten wachten voordat u uw auto terugkrijgt, vanwege beperkte onderdelen en reparatielocaties.

Kies iets anders

Over het algemeen is een Tesla geen goede eerste auto. Tesla’s zijn niet alleen duur in aanschaf, maar ze brengen ook hoge verzekeringstarieven met zich mee. Bovendien zal uw elektriciteitsrekening omhoogschieten en zijn ze erg snel, wat niet goed is voor een beginnende bestuurder.
Als u echter een enthousiaste en bekwame bestuurder bent, kan een Tesla nog steeds een goede eerste auto zijn. Voorkom alleen dat je de auto in de prak rijdt, want dat kan de onderhoudskosten opdrijven.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts