Is een Tesla goedkoper dan een auto op gas?

Is een Tesla goedkoper dan een auto op gas?

Als u op zoek bent naar een auto waarmee u kunt besparen op brandstofkosten en algemene reparatie- en onderhoudskosten, dan is een Tesla misschien wel de auto voor u. Maar is rijden in een Tesla echt goedkoper dan rijden in een benzineauto?

Natuurlijk, ja! Een Tesla is goedkoper dan een benzineauto om te rijden en te onderhouden. De aanschafkosten van een Tesla zijn misschien hoog in vergelijking met andere elektrische auto’s, maar uiteindelijk bespaart u veel. Tesla’s zijn ook duurder dan auto’s op gas, maar op de lange termijn kunt u besparen.

Is het goedkoper om een Tesla op te laden of een benzineauto te tanken?

Het opladen van een Tesla is veel goedkoper dan het tanken van een benzineauto. De kosten zijn zelfs goedkoper wanneer u uw Tesla thuis oplaadt, in plaats van bij een superlaadstation. Natuurlijk variëren de kosten van Tesla model tot Tesla model. Het is dus belangrijk om verschillende Tesla modellen te vergelijken en de kosten van het opladen te kennen.

Volgens de Universiteit van Michigan bedragen de gemiddelde kosten voor het gebruik van een ICE-auto (met interne verbrandingsmotor) ongeveer $1.120 per jaar. De gemiddelde kosten voor het gebruik van een EV bedragen daarentegen ongeveer $500 per jaar. In hun studie ontdekten ze dat het zelfs goedkoper is om een EV te gebruiken in staten zoals Hawaï, waar de gemiddelde elektriciteitsprijzen hoog zijn.

Als u de kosten voor het opladen van uw EV nog lager wilt houden, kunt u gebruik maken van zonnepanelen in plaats van het elektriciteitsnet. De installatiekosten van een zonnepanelensysteem zijn vrij hoog, maar op lange termijn zal je besparen.

Hoeveel kost het om verschillende Tesla modellen op te laden?

De kosten voor het opladen van uw Tesla zijn afhankelijk van het model dat u heeft en hoe u uw voertuig gebruikt. Hieronder vindt u de kosten voor het opladen van verschillende Tesla modellen:

  Kan Tesla Y parallel parkeren

Tesla Model S

Op dit moment zijn er drie verschillende Tesla Model S modellen, waaronder Long Range, Plaid en Plaid+. Al deze Tesla modellen hebben een 100 kWh batterij.

Als u het Long Range-model hebt, met een uitzonderlijke actieradius van 412 mijl, kost het u ongeveer 15,29 dollar voor een volledige lading. Dit is gebaseerd op elektriciteitsprijzen van 0,13 dollar per kWh en een oplaadefficiëntie van 85%.

Dus, je krijgt een lading kosten van 0,037 dollar per mijl of 3,70 dollar per 100 mijl. Dit is veel goedkoper in vergelijking met gas, dat momenteel ongeveer $2,40 per gallon kost. Merk op dat een nieuwe Tesla Model S Long Range variant begint bij 81.290 dollar.

Tesla Model 3

Het Tesla Model drie heeft drie verschillende varianten. Dit zijn de Standard Range Model 3, de Long Range Model 3, en de Performance Model 3. De Standard Range-variant wordt geleverd met een 50 kWh-accu en een actieradius van 263 mijl, terwijl de Long Range- en Performance-varianten een 82 kWh-accu hebben.

Daarnaast verschillen deze twee varianten in actieradius, want de Long Range-variant kan 353 mijl afleggen, terwijl de Performance-variant 315 mijl levert.

Als u kiest voor de Tesla Model 3 Standard Range, kunt u verwachten dat u ongeveer $7,65 betaalt om de batterij volledig op te laden. Maar als u kiest voor de Long Range- of Performance-variant, betaalt u ongeveer 12,54 dollar voor een volledige lading.

Voor de Standard Range-variant bedragen de kosten per mijl ongeveer 0,03 dollar of 2,91 dollar per 100 mijl. Terwijl de kosten voor de Long Range variant ongeveer $0,036 per mijl zullen bedragen en $0,04 voor de Tesla Model 3 Performance variant. De Tesla Model 3 heeft een startprijs van rond de 35.000 dollar.

  Wat doet Tesla Autopilot?

Tesla Model Y

Ondanks het feit dat de Tesla Y nieuw op de markt is, zal het u ook wat geld besparen. Net als de Model 3 heeft ook de Tesla Model Y drie varianten. Deze omvatten de Standard Range, Long Range en Performance varianten. Al deze varianten hebben een batterij van 75 kWh.

De kosten voor het volledig opladen van de Tesla Model Y Standard Range liggen rond de $11,47. Dit komt neer op ongeveer 0,047 dollar per mijl of 4,70 dollar per 100 mijl. Dat is nog altijd veel goedkoper dan het gebruik van gas. Merk op dat de Tesla Model Y een van de goedkoopste voertuigen in zijn klasse is. Dankzij zijn startprijs van rond de 42.000 dollar.

De initiële kosten van een Tesla versus een auto die op gas rijdt

De waarheid is dat de aankoop van een Tesla vrij duur is in vergelijking met een auto op gas in dezelfde reeks. Naast de basisprijs heeft Tesla ook add-ons die de prijs de hoogte in kunnen jagen. Voor een Tesla Model S 85D moet u bijvoorbeeld 85.000 dollar neertellen.

Als u echter add-ons wilt om uw auto er glamoureus en sportief uit te laten zien, zult u zaken moeten aanschaffen als slimme luchtvering, automatische piloot, executive achterstoelen, een subzero weather package en een geüpgraded geluidssysteem. De meeste van deze extra’s hebben een vanaf prijs van $ 2.500.
Als het gaat om hun initiële prijs, zijn de meeste normale auto’s op gas veel betaalbaarder dan een Tesla.

FAQ

Zijn Tesla’s goedkoper in onderhoud dan auto’s op gas?

Ja, dat zijn ze. Tesla’s zijn goedkoper in onderhoud omdat ze minder bewegende onderdelen hebben dan voertuigen die op gas rijden. Als gevolg daarvan zult u niet veel tijd besteden aan het repareren van oliefilters, katalysatoren of soortgelijke onderdelen.

  Hoe vaak moeten Teslas worden onderhouden?

De enige uitdaging die Tesla-eigenaars kunnen tegenkomen, is het vinden van kwaliteitsonderdelen. Deze onderdelen zijn echter eenvoudig te repareren en de meeste vallen onder de garantie. U hoeft dus niet veel uit te geven om uw Tesla EV te repareren of te onderhouden.

Is Tesla beter dan gas?

Tesla is in vele opzichten beter dan gas. Ten eerste hoeft u zich geen zorgen te maken over in de rij staan bij het tankstation om uw auto te tanken. U kan uw wagen gemakkelijk ’s nachts opladen in uw eigen garage of oprit. Tesla voertuigen hebben ook niet vaak dure reparaties en onderhoud die gebruikelijk zijn bij benzine voertuigen.

Hoe lang duurt het om een Tesla op te laden?

Dat hangt af van het model van uw Tesla en het type lader dat u gebruikt. Tesla superchargers zijn de beste en kunnen in minder dan 40 minuten opladen. Als u thuis gewone laders gebruikt, kan het echter zes tot twaalf uur duren voor uw auto volledig is opgeladen.

Samenvatting

Over het geheel genomen is een Tesla goedkoper om in te rijden dan een auto die op gas rijdt. Tesla en andere elektrische voertuigen blijken de auto’s van de toekomst te zijn. Dat komt omdat ze geschikt zijn voor dagelijks gebruik en lagere exploitatie- en onderhoudskosten hebben in vergelijking met ICE-voertuigen.
Tesla mag dan wel hoge initiële kosten hebben, maar het bezit van deze auto over de jaren heen is vrij goedkoop in vergelijking met luxueuze auto’s die op gas rijden, zoals Mercedes, BMW, of Audi. U hoeft niet voortdurend een bezoek te brengen aan een tankstation of garage. Ook het onderhoud ervan is vrij goedkoop.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts