Is een tweedehands BMW kopen een slecht idee?

Is een tweedehands BMW kopen een slecht idee?

Of de aankoop van een tweedehands wagen een goed idee is, hangt af van de rijstijl van de vorige eigenaar en hoe de wagen onderhouden werd. Ongeacht het model en merk, als een auto slecht onderhouden is, is het geen goed idee om hem te kopen. Over het algemeen is de aanschaf van een gebruikte BMW een slecht idee vanwege de hoge reparatiekosten en veel voorkomende autopech.

Waarom is het kopen van een gebruikte BMW een slecht idee?

Hoewel BMW luxe auto’s produceert en al een tijdje op de markt is, zouden ervaren monteurs en autoliefhebbers ervoor pleiten om weg te blijven van een gebruikte BMW, ongeacht het model. Deze auto’s verouderen niet goed. Natuurlijk zijn er enkele uitzonderingen op de regel zoals de E90 330i en de 2006 – 2008 3-serie in het algemeen.

Slechte rijgewoonten en agressief rijgedrag

We weten allemaal hoe BMW rijders geen signaal geven bij het afslaan. Er zit een kern van waarheid achter alle grappen. Heel wat agressieve chauffeurs stappen op achter het stuur van een BMW. Studies tonen aan dat de mannen die het meest razen op de weg achter BMW’s zitten. Agressief rijgedrag wordt soms ook in verband gebracht met slecht onderhoud van een voertuig, dus blijf uit de buurt.

BMW’s zijn geweldig tot ze dat niet zijn

Deze wagens zijn snel, luxueus, en voelen geweldig aan om in te rijden. Aan de andere kant, nadat u bijna de helft van uw garantie kilometers hebt gereden, zult u waarschijnlijk motorproblemen en elektronica storingen gaan ervaren, evenals koppelings- en versnellingsproblemen.

Niet alleen dat, maar ook de reparatie of vervanging van deze onderdelen is vrij duur, dus als de garantie is verstreken, zult u waarschijnlijk spijt hebben dat u het voertuig in de eerste plaats hebt gekocht.

  Is een gebruikte Volvo een goede auto?

In het geval van een tweedehands auto, kan BMW “Break My Wallet” betekenen

BMW’s hebben gemiddeld 18.000 dollar aan onderhoud nodig in een periode van 10 jaar, bijna het dubbele van alle andere auto’s op de weg. Dit cijfer groeit ook aanzienlijk als uw auto is gebruikt door een andere eigenaar en niet goed onderhouden in de eerste plaats.
BMW zoekt voortdurend de grenzen van de techniek op, wat kan resulteren in een aantal innovaties, maar ook in een heleboel storingen en onverwachte defecten in hun auto’s. BMW’s zijn ontworpen voor prestatiegericht rijden, niet voor betrouwbaarheid en onderhoudbaarheid.
Als u zich geen gloednieuwe BMW kunt veroorloven, kunt u zich hoogstwaarschijnlijk ook geen tweedehands auto veroorloven, want die zal u op de lange duur nog meer gaan kosten.
Bij goed onderhoud kan een BMW een betrouwbare auto zijn die net zo betrouwbaar is als elk ander voertuig op de weg. U kunt echter niets doen aan de kosten van reparaties. Het gerucht gaat dat BMW de laatste jaren bijna evenveel geld verdient aan de verkoop van onderdelen als aan de verkoop van nieuwe auto’s.

Wanneer is de aankoop van een tweedehands BMW een goed idee?

Aankoop bij een vriend die goed voor de wagen gezorgd heeft

Net als elke andere auto kan een BMW, als hij goed onderhouden is, betrouwbaar zijn, ondanks de hoger dan gebruikelijke reparatiekosten en het brandstofverbruik. Als u de eigenaar van de wagen die u gaat kopen kent en goed op de hoogte bent van zijn rijgewoonten en onderhoud, dan zit u goed.

  Is een BMW SUV een goede auto?

Raadpleeg een erkende BMW monteur

Genieten van de prestaties die BMW auto’s hebben tegen een gereduceerd tarief door de aankoop van een tweedehands auto is een geweldig idee als u er zeker van kunt zijn dat het goed is onderhouden en niet tot het uiterste is gebruikt. Voordat u een oud voertuig koopt, vooral als het 5 jaar of langer op de weg heeft gereden, moet u er zeker van zijn dat een gespecialiseerde monteur het voertuig inspecteert.
Een monteur kan een eerlijke mening geven over of de auto het geld waard is of niet. Of u de eigenaar nu kent of niet, raadpleeg een professional die u uiteindelijk veel geld kan besparen, of u zelfs de compromis van uw veiligheid kan besparen.

Zoek naar betrouwbare BMW modellen

Als u op zoek bent om een gebruikte BMW te kopen voor prestaties en plezier, naast ervoor te zorgen dat het goed werd onderhouden, overweeg dan het model. Enkele van de meer betrouwbare modellen zijn:

  • De 2006 – 2008 3 Serie
  • De meeste modellen van 1996 – 2006
  • De 318i, 32i, en de 330i
  • De 2019 E90
    Zeer weinig autobezitters hebben spijt gehad van de aankoop van deze modellen, omdat het uitstekende auto’s zijn met kogelvrije motoren. Ondanks de algemene misvatting, kan een goed onderhouden BMW rijden als tot 200.000 mijl.

Koop een oude BMW als u een mecanicien bent en de auto zelf kunt repareren

Als u een mecanicien bent en de vaardigheden hebt om uw tweedehands auto te repareren, kunt u de kosten van eigendom van een oude BMW sterk verminderen en kunt u genieten van de geweldige prestaties ervan met een grote korting, aangezien ze snel afschrijven na hun eerste eigenaar.
Als u niet in staat bent om de auto zelf te repareren, zorg er dan op zijn minst voor dat u er een in garantie krijgt indien mogelijk, aangezien eenvoudige reparaties meer dan $1,000 kunnen kosten en meer complexe reparaties, zoals het vervangen van motoronderdelen, tot $5,000 kunnen oplopen.

  Wat is de beste kleine BMW SUV?

FAQs over tweedehands BMW’s

Waarom zijn sommige tweedehands BMW’s zo goedkoop?

De reden voor een veel goedkopere auto dan de gebruikelijke tweedehands prijs is meestal te wijten aan een defect. Lees de beschrijving van de vermelde auto zorgvuldig en huur een monteur in om de auto te inspecteren voordat u tot aankoop overgaat. Tweedehands BMW’s zijn meestal goedkoop door de verzadigde markt met een aanbod van dergelijke wagens, maar ook door de steeds stijgende onderhoudskosten van oudere BMW’s.

Wat zijn goede oudere tweedehands BMW modellen om te kopen?

Over het algemeen zijn alle 3 Reeksen van 1996 tot 2006 betrouwbaar en hebben kogelvrije motoren. De E39 M5, E36 3 Serie, de 2003-04 E46 zijn ook geweldig. De belangrijkste reden waarom oudere BMW’s betrouwbaarder zijn dan nieuwere modellen zijn de innovatieve technologieën die BMW vaak uitprobeert op hun nieuwere modellen. Afgezien daarvan lijkt BMW de kosten van de reparatieonderdelen en de winst op deze sterk te hebben verhoogd in de laatste paar jaar.

Wat zijn de beste auto’s om tweedehands te kopen?

Naast de BMW 3-serie 1996 – 2006 zijn er nog andere merken en modellen die u zou moeten overwegen alvorens tot aankoop over te gaan. De Kia Rio, bijvoorbeeld, heeft een grote betrouwbaarheid rating, naast Toyota Corolla en Hyundai Sonata. Al deze modellen hebben bewezen dat ze zeer betrouwbaar zijn en niet duur om te repareren.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts