Is er een Tesla met 6 zitplaatsen?

Tesla heeft misschien niet veel automerken en modellen in zijn gamma, maar biedt wel verschillende opties om aan de behoeften van verschillende klanten te voldoen. Zo hebben de meeste Tesla-modellen ten minste twee tot drie varianten. Bovendien bieden sommige plaats aan 4 anderen, 5, 6 of zelfs 7 personen. Maar welke Tesla is een 6-zitter?

Ja, de Tesla Model X biedt drie verschillende zitplaatsconfiguraties; 5, 6, en 7 zitplaatsen. Het is dus aan u om te kiezen voor een 5-, 6- of 7-zits Tesla Model X. Het is echter ook van cruciaal belang op te merken dat Tesla Model X met 6 zitplaatsen duurder is dan Tesla Model X met 7 zitplaatsen.

De Tesla Model X met 6 zitplaatsen kost ongeveer 96.490 dollar, terwijl de Tesla Model X met 7 zitplaatsen ongeveer 93.490 dollar kost, wat betekent dat hij 3.000 dollar goedkoper is. Bovendien biedt het 6-zits model meer comfort dan het 7-zits model.

Afgezien van de zitplaatsconfiguraties, delen deze auto’s dezelfde kenmerken. Natuurlijk, tenzij u een andere Tesla Model X variant kiest. Bovendien heeft u alleen de keuze uit de Tesla Model X Standard Range of Plaid varianten.

Wat maakt Tesla Model X tot de beste elektrische SUV?

Net als de Tesla Model Y, die is gebaseerd op Tesla’s Model 3, is de Tesla Model X gebaseerd op Tesla’s Model S. De eerste Tesla Model X werd onthuld op 9 februari 2012. Het is een mid-size crossover SUV met uitzonderlijke prestaties, een ruime cabine en een grote laadruimte.

Vele zaken maken van de Tesla Model X niet alleen de beste elektrische SUV, maar ook één van de beste Midsize SUV’s op de markt. Sommige van die dingen zijn uiterlijk, ruimte, prestaties en veiligheid. Deze zijn als volgt nader toegelicht:

  Heeft koud weer invloed op de Tesla batterij?

Uiterlijk

De Tesla Model X komt met een futuristisch design dat hem tot één van de best uitziende elektrische SUV’s op de markt maakt. Hij heeft strakkere lijnen die hem een meer eigentijdse look geven aan de buitenkant. Bovendien is de auto ontworpen met het oog op efficiëntie. Het enige probleem is dat er maar een beperkt aantal kleuren beschikbaar is.

Het interieur is ook niet van deze wereld, met een 17-inch scherm, een vierkant stuurwiel in F1-stijl en een uniek glazen dak dat van de onderkant van de motorkap tot boven de passagiers voorin loopt. Het glazen dak geeft u zowel ’s nachts als overdag een adembenemend uitzicht.

Prestaties

Als het op prestaties aankomt, is de Tesla Model X een van de best presterende SUV’s op de markt. Dit komt omdat de Long-Range variant in 3,8 seconden van 0 naar 60 kan accelereren, terwijl de Plaid variant daar 2,5 seconden over doet. Ook zijn deze auto’s erg snel, want de Long-Range-variant heeft een topsnelheid van 155 mph, terwijl het Plaid-model 165 mph haalt.

Met dergelijke topacceleratie en snelheid is de Tesla Model X een van de snelste SUV’s op de markt. Bovendien beschikken ze over een uitstekend bereik van 330 tot 350 mijl. De Long-Range variant kan tot 348 mijl afleggen op een volledige lading, terwijl de Plaid variant tot 333 mijl kan afleggen.

Veiligheid

Zoals verwacht is de Tesla Model X een veilige auto. Dat geldt voor de meeste luxewagens, omdat ze meestal gemaakt zijn met materialen en technologie van topkwaliteit. De Tesla Model X beschikt over veiligheidsvoorzieningen zoals Autopilot, standaard de-afwijkingswaarschuwing, en standaard automatische noodstop.

  Is een Tesla een goede eerste auto?

FAQ

Hoeveel zitplaatsen heeft Tesla?

Dat hangt af van het Tesla model. Tesla Model 3 en Y hebben 5 zitplaatsen. Tesla Model Y komt met 5 en 7 zitplaatsen opties, terwijl Tesla Model X komt met 5, 6, en 7 zitplaatsen. Tot slot heeft de oude Tesla Roadster twee zitplaatsen, terwijl de nieuwe Tesla Roadster 4 zitplaatsen heeft.

Biedt Tesla Model 3 en S plaats aan 7 passagiers?

Nee, Tesla Model 3 en Model S hebben geen 7 zitplaatsen opties of derde-rij. Als u een Tesla met derde-rij zitplaatsen wilt, moet u overwegen om te kijken naar de Tesla Model Y en X. Niettemin is Tesla van plan om een nieuwe Model S Plaid versie te introduceren met een 7-zits capaciteit.

Wat is de grootste Tesla?

De titel voor de grootste Tesla gaat naar de Tesla Model X. Deze auto is zelfs groter dan de Range Rover. Hij heeft het grootste opslagvolume van alle elektrische SUV’s op de markt. Bovendien heeft hij een uitstekend trekvermogen in vergelijking met andere SUV’s. En last but not least, biedt hij plaats aan zeven passagiers.

Is het makkelijk om een Tesla om te gooien?

Nee, het is niet makkelijk. Tesla is een van de veiligste auto’s op de markt. Dat komt omdat de batterijen van Tesla in een skateboardvorm onder de auto liggen, waardoor het heel moeilijk is om te flippen. Auto’s als de Tesla Model 3 hebben niet alleen een moeilijk om te gooien ontwerp, maar ook een glazen dak dat niet gemakkelijk kreukt, zelfs niet als de auto omslaat.

  Hoeveel jaar gaat een Tesla mee?

Het is bekend dat SUV’s een aanzienlijk hoger kantelrisico hebben dan sedans, hatchbacks, coupés en stationwagons. Teslas SUV’s staan er echter om bekend een zeer laag risico op kantelen te hebben, vanwege hun ontwerp. Tesla Model Y heeft bijvoorbeeld het laagste kantelrisico van alle SUV’s die door de NHTSA zijn geregistreerd.

Is er een Tesla met derde rij?

Ja, er is een derde-rij Tesla. De Tesla Model Y wordt geleverd met een derde rij. Daarnaast heeft de Tesla Model X ook een optie voor een derde rij. U moet echter een meerprijs van 3.000 dollar betalen om de derde rij te krijgen. Overigens is de derde rij voor de Tesla Model Y alleen leverbaar voor de Standard Range en Long-Range varianten.

Conclusie

Als u een Tesla met 6 zitplaatsen wilt, hoeft u niet verder te kijken dan de Tesla Model X. Deze auto wordt geleverd met opties voor 5, 6 en 7 zitplaatsen. Het enige wat u hoeft te doen is een auto te kiezen met de configuratie die u wenst. Bovendien is het belangrijk op te merken dat de Tesla Model X met 6 zitplaatsen duurder is dan die met 7 zitplaatsen.

Afgezien van de verschillende stoelconfiguraties, hebben deze auto’s dezelfde kenmerken. Bovendien zijn de extra zetels meestal niet zo comfortabel als de eerste- en tweede-rij zetels. Al bij al zijn ze perfect voor personen met grote gezinnen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts