Is Ford B Max een goede auto?

Ford B Max

De Ford B Max is een compacte MPV met schuifdeuren en een gebrek aan B-stijlen. Daardoor is het een leuke en eenvoudige auto om mee te rijden en plezier mee te hebben. Maar is de Ford B Max een goede auto?

Dat hangt er vanaf wat je zoekt in een auto. De Ford B Max is een goede auto voor mensen die een betrouwbare, zuinige, betaalbare en praktische auto willen. Maar als je op zoek bent naar een auto met hoge prestaties, wendbaar en verfijnd, dan is dit niet de auto voor jou.

Geschiedenis van de Ford B-Max

De Ford B Max is een mini MPV die van 2012 tot 2017 door Ford in productie is geweest. Deze auto is specifiek geproduceerd door Ford Europa. Wat meer is, deze auto is gebaseerd op de Ford Fiesta en zijn belangrijkste concurrenten zijn de Nissan Note, Fiat 500L, en Citroen C3 Picasso.

Bovendien, de Ford B Max wordt geleverd met 5-deuren. Bovendien heeft hij drie benzinemotoren en twee dieselmotoren. Uiteraard zijn de dieselmotoren krachtiger dan hun benzine tegenhanger. Dus, als u betere prestaties wilt, overweeg dan te kiezen voor de 1.6-liter Duratorq I4 TDCi motor.

Het is ook van vitaal belang op te merken dat de Ford B Max niet langer in productie is. Ford stopte met dit model in 2017. Dus, als je een Ford B Max model wilt, zul je op zoek moeten gaan naar een kwalitatief goed gebruikt model op de markt.

Kenmerken van de Ford B-Max

Uiterlijk

Als het op uiterlijk aankomt, behoort de Ford B Max niet tot de best uitziende auto’s in zijn klasse. De auto heeft een eenvoudige look maar het interieur is oké. Het interieur had ook beter gekund als Ford kwalitatieve en aantrekkelijke materialen had gebruikt. Over het geheel genomen ziet de auto er van binnen en buiten goed uit, maar hij is niet zo aantrekkelijk.

  BMW X6 VS Ford Explorer - wat is beter?

Prestaties

De Ford B Max is niet gebouwd voor prestaties. Desondanks heeft hij verschillende motor opties voor mensen die de best presterende auto in de lijn willen. Bovendien heeft hij drie versies, waaronder de Studio, Zetec en Titanium versie.

De Titanium-trim is de best presterende variant met een maximum van 103 pk en een topsnelheid van 112 mph, en hij kan van 0 naar 60 versnellen in 11,7 seconden. Niettemin is het ook de duurste.

Comfort en laadruimte

Ondanks het feit dat het een MPV is, kan deze auto tot vijf personen herbergen. Ja, hij is ruimer dan de meeste mensen denken. Bovendien beschikt hij over een ruime laadruimte, die nog vergroot kan worden door de achterbank neer te klappen. Hij wordt geleverd met 318 liter, maar dit kan worden uitgebreid tot 1.386 liter wanneer de stoelen worden neergeklapt.

Dit is echter minder in vergelijking met zijn rivalen zoals de Citroen C3 Picasso met 500 liter vóór het neerklappen van de zetels.

Brandstofefficiëntie

Ford B Max is een zeer zuinige auto. Toch kunt u nog meer geld besparen door te kiezen voor de modellen met de Ecoboost-motor. Bijvoorbeeld, de 1.6-liter benzine komt met een waardering van 44,4 mpg, terwijl de 1,4-liter benzine model heeft een waardering van 47,1 mpg.

Aan de andere kant, als je de 1.6-liter Ecoboost-motor te kiezen, krijg je 55,4 mpg en 57,5 mpg voor de 1.4-liter Ecoboost-model.

Prijs

Dit is een van de goedkoopste en zuinigste mini MPV’s die u op de markt zult vinden. Dus, als u minder wilt uitgeven aan een betaalbare auto, is de Ford B Max de ideale keuze. En aangezien Ford geen nieuwe Ford B Max modellen meer maakt, zult u genoegen moeten nemen met een tweedehands exemplaar. Prijzen variëren tussen $14.000 en $25.000.

  Is de Ford Fiesta Ecoboost een goede auto?

FAQ

Is de Ford B-Max het kopen waard?

Ja, de Ford B Max is het kopen waard als u een betaalbare, zuinige, goedkope en leuke auto zoekt om in te rijden. Hij is ook betrouwbaar en houdt zijn waarde goed. Deze MPV kan echter onaantrekkelijk zijn voor personen die op zoek zijn naar een snellere, performantere of luxueuzere auto. Bovendien zijn de achterdeuren zwaar om te bewegen, wat ongeschikt kan zijn voor kinderen.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Ford B-Max?

Als u van plan bent een Ford B-Max aan te schaffen, moet u enkele problemen kennen waarmee u onderweg te maken krijgt. Veel voorkomende problemen met de Ford B-Max zijn problemen met de accu, problemen met de stuurinrichting, elektrische problemen, DPF problemen, problemen met de automatische versnellingsbak en defecte achterruiten.

Is Ford B-Max groter dan Ford Fiesta?

Hoewel de Ford B-Max gebaseerd is op het Ford Fiesta platform, zult u verrast zijn dat hij groter is. De Ford B Max komt met een wielbasis van 98,0-inch, een lengte van 160,5-inch, een breedte van 68,9-inch, en een hoogte van 63,1-inch.
De Ford Fiesta heeft daarentegen een wielbasis van 98,1 inch, een lengte van 160,2 inch, een breedte van 70,2 inch en een hoogte van 59,0 inch. Zoals u kunt zien, is de Ford B Max iets langer dan de Ford Fiesta, terwijl de Ford Fiesta breder is. Bovendien is de Ford B Max ook hoger of hoger dan de Ford Fiesta.

  Ford Explorer Betrouwbaarheid

Hoe snel is de Ford B-Max?

De Ford B-Max is geen auto die hoge prestaties levert. Als u dus op zoek bent naar een snellere auto, is dit geen goede optie. De snelste Ford B-Max, het 1,6-liter Titanium-model, heeft een topsnelheid van 112 mph en kan in 12,1 seconden van 0 naar 60 accelereren. Dat is heel wat sneller dan het basismodel dat er 13,8 seconden over doet om van 0 naar 100 km/u te versnellen.

Welk type motor gebruikt de Ford B-Max?

De Ford B-Max maakt gebruik van verschillende motoren. Hij heeft drie benzinemotoren en twee dieselmotoren om uit te kiezen. De benzinemotoren zijn de 1.0-liter Ecoboost turbo I3, 1.4 Duratec I4, en 1.6 Duratec I4 motoren. De dieselopties zijn de 1,5-liter Duratorq I4 TDCi en 1,6-liter Duratorq I4 TDCi motoren.

Conclusie

De Ford B Max is een kleine, ruime, zuinige, betrouwbare en praktische auto. Hij is ook goedkoop in onderhoud, maar mist snelheid en kwaliteit. Zoals de meeste auto’s heeft hij verschillende problemen waar gebruikers mee te maken kunnen krijgen, zoals problemen met de automatische versnellingsbak, problemen met de stuurinrichting, DPF-problemen en elektrische problemen.

Ondanks dat de Ford B Max enkele tekortkomingen heeft, is het een uitstekende auto en zeer goedkoop om te hebben. Dankzij zijn voordelige wegenbelasting en uitstekende brandstofrendement. Het is een goede gezinsauto en dagelijkse bestuurder.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts