Is het beter om een Tesla te kopen of te leasen?

Is het beter om een Tesla te kopen of te leasen?

Tesla is een van de beste luxe elektrische voertuigen op de markt. De auto is comfortabel, zeer geavanceerd, presteert uitstekend en levert u uiteindelijk een flinke brandstofbesparing op. Er zijn mogelijkheden om een Tesla te kopen of te leasen.

De beste keuze is om een Tesla te kopen, in plaats van te leasen. Dit komt omdat u niet kunt beslissen om de auto te kopen als de leaseperiode voorbij is. Als u de auto bezit, kunt u deze ook weer doorverkopen. Een 5 jaar oude tweedehands Tesla behoudt nog ongeveer 58% van zijn oorspronkelijke waarde.

Als u het zich niet kunt veroorloven om een Telsa rechtstreeks te kopen, zijn er financieringsopties zoals het afbetalen van de auto in 72 maanden. Na deze periode is de auto van u.

Hoewel leasen op korte termijn een goede deal lijkt, is het dat niet op lange termijn. Een Tesla Model Y kan bijvoorbeeld worden geleased voor ongeveer $ 500 per maand, terwijl financiering u ongeveer $ 700 per maand kost. Ondanks het feit dat u 200 dollar per maand meer moet betalen, is de auto na 72 maanden (6 jaar) volledig van u.

Aan de andere kant zal de persoon die dezelfde Tesla Model Y heeft geleased, de auto na afloop van de leaseperiode terugbrengen naar de dealer zonder enige waarde te hebben. Om het nog erger te maken, zullen ze niet eens de mogelijkheid hebben om de auto te kopen na de leaseperiode.

Maar als u de auto direct koopt, kunt u hem verkopen en een deel van uw geld terugkrijgen. Tesla voertuigen hebben een uitstekende restwaarde die tot de beste onder de luxe auto’s behoort.

Waarom een Tesla kopen en niet leasen?

Eigendom van de auto

Een Tesla kopen is voordelig omdat de auto na afloop van de financieringsperiode van u is. Als u contant geld heeft, is het nog beter omdat u uiteindelijk veel bespaart. Dit is niet het geval bij leasing. Ook kunt u sommige Tesla modellen na afloop van de leaseperiode niet meer kopen.

  Wat zijn de slechte dingen aan Tesla?

Uitstekende doorverkoopwaarde

Het kopen van een Tesla is een goede investering omdat het een van de beste doorverkoopwaarden op de markt heeft. Nadat u uw auto 5 jaar in bezit heeft, kunt u uw Tesla voor bijna 60% van de oorspronkelijke prijs doorverkopen, wat beter is dan BMW en Mercedes-Benz. Bij leasing moet u de wagen echter gewoon inleveren na afloop van de leaseperiode.

Slechte leasingvoorwaarden

Een ander punt dat mensen ontmoedigt om een Tesla te leasen, zijn de slechte leasetermijnen. De rente in standaard Tesla leases is gelijk aan een APR van 5,70%, wat erg hoog is voor een lease.

Wanneer u dit vergelijkt met andere luxemerken die hun voertuigen rechtstreeks leasen, zoals Audi, zult u merken dat de geldfactor of het rentetarief dat wordt aangerekend bijna de helft is van dat van Tesla.

Lagere verzekeringspremies

Als u besluit een auto te leasen, zullen uw verzekeringspremies hoger zijn dan die van iemand die dezelfde auto financiert. Dit komt omdat geleasede voertuigen meer dekking vereisen dan voertuigen in eigendom. Als u dus direct een auto koopt, bespaart u op dergelijke extra kosten.

Waarom een Tesla leasen en niet kopen?

Als u niet genoeg geld heeft om een Tesla te kopen, is leasen een goede manier om toch een Tesla te kunnen kopen. De andere optie is om uw voertuig te kopen met een financieringsplan/autolening die u na verloop van tijd terugbetaalt.

Lagere maandelijkse betalingen

Een van de voordelen van het leasen van een Tesla in plaats van het kopen is dat u lagere maandelijkse kosten betaalt in vergelijking met het gebruik van een financieringsplan om het te kopen. Afhankelijk van het Tesla-model dat u leaset, kunt u uiteindelijk minstens $ 200 per maand besparen in vergelijking met financieringsopties.

  Hoeveel jaar gaat een Tesla mee?

Mogelijkheid om na een paar jaar in een nieuwe auto te rijden

Tesla is een luxe automerk en wordt snel afgeschreven. Hoewel Tesla een betere restwaarde heeft dan de meeste luxewagens, wordt hij toch afgeschreven na een paar jaar bezit. Dus, als u besluit te leasen, kunt u het zich veroorloven om elke 3 jaar of wanneer u maar wilt een nieuwe luxe auto te rijden.

Wat zijn de kosten van het leasen van verschillende Tesla modellen?

Tesla Model 3 – Het leasen van een Tesla Model 3 Standard Range kost u ongeveer $370 per maand gedurende 36 maanden, bij 10.000 mijl per jaar.

Tesla Model Y – Het leasen van een Tesla Model Y kost u ongeveer $500 per maand gedurende 36 maanden, tegen 10.000 mijl per jaar. Let op: deze prijs geldt voor de Model Y Long Range variant.

Tesla Model X – Het leasen van een Tesla Model X Long Range Plus kost u ongeveer 1.000 dollar per maand gedurende 36 maanden, tegen 10.000 mijl per jaar.

Tesla Model S – Het leasen van een Tesla Model S kost u ongeveer $1.100 per maand voor 10.000 mijl gedurende 24 maanden, maar als u hem 36 maanden least, betaalt u ongeveer $900 per maand.

Gezien de hoge rente die het bezit van een Tesla met zich meebrengt, kunt u beter een Tesla kopen dan leasen. Tenzij u natuurlijk na een paar jaar wilt overstappen op een nieuw automodel.

FAQ

Wat zijn de nadelen van het leasen van een Tesla?

Als u besluit om een Tesla te leasen in plaats van te kopen, is hij aan het einde van de leaseperiode niet van u. Daarbovenop zal u waarschijnlijk een kilometerbeperking hebben van ongeveer 10.000 mijl per jaar. Hoe meer kilometers u maakt, hoe duurder de lease zal zijn.

  Worden Tesla's goedkoper?

U zult hogere verzekeringspremies moeten betalen dan iemand die dezelfde auto bezit.

Wat beïnvloedt de Tesla leaseprijs?

De dealer zal rekening houden met zaken zoals de periode dat u van plan bent de auto te leasen, het aantal kilometers dat u in een jaar aflegt en de initiële prijs van de auto. Als u van plan bent om meer kilometers af te leggen, zal het leasebedrag iets hoger zijn dan dat van iemand die minder kilometers aflegt.

Is het mogelijk om te onderhandelen over een Tesla lease?

Nee, dat is niet mogelijk. Tesla heeft de leaseprijzen voor elk Tesla model al vastgesteld. Dus, het is of je neemt het of je laat het. Bovendien kun je de auto aan het einde van de leaseperiode niet kopen, wat voor sommige rijders teleurstellend is.

Verdict: Tesla kopen, niet leasen

Een Tesla kopen is veel goedkoper en handiger dan een Tesla leasen. Naast het omzeilen van de hoge rentetarieven die Tesla rekent als je hun auto’s least, kun je door een auto te kopen hem na een paar jaar ook voor een goede prijs verkopen. Ook kunt u de auto naar eigen smaak aanpassen en hoeft u zich geen zorgen te maken over hoge verzekeringstarieven.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts