Is het kopen van een tweedehands Mercedes een slecht idee?

Mercedes is een prestigieus merk met enkele van de meest geavanceerde luxe voertuigen op de markt. Maar is het wel een goed idee om een gebruikte Mercedes-Benz te kopen?

Een tweedehands Mercedes kopen is geen slecht idee. U zult hem echter wel goed moeten onderhouden om er nog jaren plezier van te hebben. Dus, als u een persoon bent die het onderhoud overslaat, is een gebruikte Mercedes niet voor u. Een gebruikte Mercedes is misschien duur in onderhoud, maar biedt comfort en luxe.

Of het nu een gebruikte of een nieuwe Mercedes is, Mercedes behoudt nog steeds zijn status van “het beste of niets”. Daarom kunt u er zeker van zijn dat u een hoogwaardige, luxe en technisch hoogstaande auto krijgt, ook al is hij gebruikt. Het is belangrijk om de betrouwbaarheid van de gebruikte Mercedes-Benz die u van plan bent te kopen te controleren om te voorkomen dat u in de toekomst veel problemen krijgt.

Voordelen van een tweedehands Mercedes

Prestige

Mercedes-Benz is al decennialang de norm voor luxeauto’s. Het driespaaks embleem staat niet alleen voor hoogontwikkelde auto’s, maar ook voor status. De meeste mensen die Mercedes-Benz rijden, worden gezien als een klasse boven de anderen. Daarom is Benz geliefd bij managers en CEO’s.

Dus, of u nu een tweedehands of een nieuw model van Mercedes koopt, u zult nog steeds in hoog aanzien staan. Bovendien zult u blij zijn een auto te rijden met een uitstekende geschiedenis en staat van dienst op het gebied van veiligheid, prestaties en duurzaamheid.

Geavanceerde functies

Naast prestige beschikken Mercedessen over een aantal van de meest geavanceerde functies op de markt. Dus, gebruikt of niet, Mercedes zal nog steeds top-notch functies die niet zal worden gevonden in de meest recente standaard auto’s hebben. Dit betekent dat u meer krijgt dan alleen de prestigieuze badge.

  10 Beste tweedehands forensauto's

Enkele van de high-end functies die u zult vinden in Mercedes en niet in de meeste mainstream auto’s zijn LED-verlichting, walnoothouten bekleding, zonnedak, verwarmde stoelen, elektrische ramen, lederen stoelen, PRE-SAFE, en nog veel meer. Deze kenmerken maken het rijden in Mercedes anders dan in gewone auto’s.

Comfortabele rit

Als het op comfort aankomt, kunnen maar weinig automerken zich meten met Mercedes. Dit is te danken aan de topkwaliteit materialen die ze gebruiken om hun interieurs te ontwerpen. Ondanks dat ze gebruikt zijn, zult u merken dat de meeste Mercedes modellen comfortabel en gezellig zijn.

Lagere prijs

Een van de voordelen van het kopen van een gebruikte Mercedes-Benz is dat u bijna de helft van de prijs van een nieuwe Mercedes-Benz betaalt. Dankzij hun hoge afschrijvingswaarde, die vergelijkbaar is met de meeste luxe auto’s. Merk op dat de E-Klasse een van de hoogste afschrijvingspercentages heeft. Na 5 jaar bezit is deze auto met ongeveer 67% afgeschreven.
De belangrijkste reden waarom Mercedes-Benz sneller afschrijft is vanwege leasing. Mercedes leaset ongeveer 50% van haar nieuwe auto’s, wat betekent dat de tweedehands automarkt veel gebruikte Mercedes modellen heeft na de leaseperiode van drie jaar. Deze auto’s worden doorgaans tegen uitstekende prijzen verkocht.

Goede reputatie op het gebied van veiligheid

Een ander voordeel van het kopen van een gebruikte Mercedes auto ten opzichte van andere voertuigen is dat u een veilige auto krijgt. Ondanks dat het een gebruikte auto is, heeft Mercedes nog steeds de top-notch veiligheidsvoorzieningen die standaard in de auto’s zitten. Functies zoals stabiliteitscontrole, lane-keeping assist, PRE-SAFE technologie, en nog veel meer.

  Beste tweedehands auto's voor lange bestuurders

Nadelen van het kopen van een gebruikte Mercedes

Hoge reparatie- en onderhoudskosten

Voordat u uw zuurverdiende geld uitgeeft aan een gebruikte Mercedes-Benz, moet u bereid zijn om geld uit te geven om uw auto te onderhouden. De high-end functies en high-tech engineering die Mercedes wordt geleverd met maken het makkelijker om defecten. U moet er dus rekening mee houden dat de reparatie- en onderhoudskosten gedurende uw hele levensduur hoog zullen oplopen.
Bovendien vereist Mercedes speciaal gereedschap en expertise om met de auto om te gaan. Daarom kunt u uw Mercedes niet naar een gewone monteur brengen, tenzij u met uw auto wilt knoeien. Merk op dat Mercedes-gecertificeerde monteurs duurder zijn dan gewone monteurs.

Onbetrouwbaar door de high-end functies en nieuwste technologie

Zoals hierboven vermeld, zijn Mercedes-Benz modellen uitgerust met enkele van de nieuwste en meest geavanceerde technologie en functies. Deze nieuwste technologieën zijn degenen die deze auto’s onbetrouwbaar maken en ze veroorzaken een heleboel problemen. Als gevolg daarvan drijven ze de kosten van reparatie en onderhoud op.

Kosten buiten garantie

Een ander gevaar van het kopen van een tweedehands Mercedes-Benz model is het ontbreken van garantie. Als u geen Mercedes- of dealergarantie heeft, kunnen de kosten voor reparatie en onderhoud zelfs hoger uitvallen. Overweeg daarom om een gebruikte gecertificeerde tweedehands Mercedes aan te schaffen. Deze zijn meestal goed geïnspecteerd en hebben een garantie.

FAQ

Wat is de beste tweedehands Mercedes om te kopen?

Ondanks een van de hoogste afschrijvingswaarden onder de Mercedes-modellen, is de E-klasse nog steeds de beste tweedehands Mercedes om te kopen. Deze auto is uiterst betrouwbaar en duurzaam. Bovendien is hij comfortabel, ruim en veilig.

  Wat zijn de sportieve Mercedes modellen?

Is het de moeite waard om een 10 jaar oude Mercedes-Benz te kopen?

Dat hangt af van de staat van de wagen. Als de 10 jaar oude Mercedes goed onderhouden is, dan is hij de moeite waard. Ook het model is van belang, want niet alle Mercedessen zijn betrouwbaar. Maar als de auto in een slechte staat verkeert en slecht onderhouden is of bij veel ongelukken betrokken is geweest, dan is het niet de moeite waard om hem te kopen.

Hebben Mercedessen veel problemen?

Ja, dat is zo. Mercedes is een van de minst betrouwbare automerken op de markt. De meeste Mercedes modellen ontwikkelen problemen na het afleggen van 100.000 mijl. Sommige modellen hebben echter al problemen vanaf 70.000 mijl. Voordat u een Mercedes koopt, moet u er zeker van zijn dat hij minder problemen heeft, anders zult u er spijt van krijgen.

Welke is beter – Mercedes of Audi?

Als u op zoek bent naar veiligheid, luxe, comfort en duurzaamheid, dan wint Mercedes. Maar als u uitstekende rijeigenschappen, betrouwbaarheid en prestaties wenst, is Audi de beste optie. Al deze automerken zijn echter duur in onderhoud, maar stijlvol en prestigieus.

Conclusie

Een tweedehands Mercedes-Benz kopen is geen slecht idee, mits u hem goed onderhoudt. Het onderhoud van een Mercedes is echter vrij kostbaar, en het vinden van reparatieonderdelen voor sommige modellen kan een ontmoedigende taak zijn. Voordat u een gebruikte Benz koopt, moet u nagaan of deze betrouwbaar en duurzaam is.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts