Is Jeep Gladiator een goede auto?

Jeep Gladiator

Jeep is een van de oudste automerken in Amerika. Het heeft in de loop der jaren een aantal uitstekende SUV’s geproduceerd, en de Jeep Gladiator is er daar één van. Maar is de Jeep Gladiator een goede auto?

Ja, de Jeep Gladiator is een uitstekende off-road machine. Deze ruige SUV is niet alleen ruim, maar ook krachtig, comfortabel en met een groot trek- en sleepvermogen. Omdat hij groter is dan een Jeep Wrangler, is het een perfecte off-road SUV voor een gezin.

Jeep Gladiator kan bogen op een aantal uitzonderlijke functies, maar het komt ook met veel problemen die geïnteresseerde kopers moeten weten over. Bijvoorbeeld, wordt de nieuwste Jeep Gladiator geassocieerd met de motor, schorsing, transmissie, en aandrijflijn problemen.

Al met al, het is nog steeds een uitstekende auto, maar niet ideaal voor wie op zoek is naar een high-performance off-roader. Bovendien is hij iets duurder dan zijn concurrenten zoals de Ford Ranger, Nissan Frontier, GMC Canyon, en Chevrolet Colorado.

Geschiedenis van de Jeep Gladiator

Jeep Gladiator is een midsize pick-up truck geproduceerd door Jeep. De originele Jeep Gladiator werd geproduceerd tussen 1962 en 1988. De nieuwste Jeep Gladiator daarentegen is tot op heden in 2019 in productie gegaan. Ongeacht, beide auto’s zijn goed gemaakt en geschikt voor off-road rijden en niet voor on-road rijden.

Verbazingwekkend genoeg werd de Jeep Gladiator in 1971 aangeduid als J-serie. Bovendien dacht Jeep eraan om de naam Gladiator nieuw leven in te blazen naast Comanche en meestal ook Scrambler. Niettemin besloten ze genoegen te nemen met Gladiator.

De Jeep Gladiator is verkrijgbaar in verschillende varianten, waaronder Sport, Sport-S, Overland, Mojave en Rubicon. De basisuitvoering is Sport, terwijl de meest geavanceerde uitvoering High Altitude is, gevolgd door Rubicon en Mojave.

  Jeep Cherokee betrouwbaarheid

Kenmerken van de Jeep Gladiator

Uiterlijk

De nieuwste Jeep Gladiator ziet er opvallender en aantrekkelijker uit dan het oudere model. In tegenstelling tot het oudere model dat slechts twee deuren had, heeft dit model vier deuren. Bovendien biedt hij plaats aan vijf personen, in plaats van twee zoals de vorige generatie.

De Jeep Gladiator ziet er duurzaam en krachtig uit, maar hij heeft geen high-end interieur zoals dat van zijn concurrenten zoals de Ford Ranger of GMC Canyon. Niettemin is het interieur nog steeds goed met veel uitzonderlijke functies. Hij is ook ruim en heeft een grote kofferruimte.

Prestaties

Als u een krachtige off-road SUV wilt, is de Jeep Gladiator een uitstekende keuze. Maar als u op zoek bent naar een uitstekende on-drive SUV, presteert deze auto matig. Toch heeft u de mogelijkheid om te kiezen uit de verschillende uitvoeringen die Jeep aanbiedt.

De basis uitvoering is de Gladiator Sport 4X4 en deze wordt geleverd met een 3.6-liter V-6 motor die een maximum van 285pk en 260 lb-ft aan koppel levert. De duurdere uitvoering is de Gladiator High Altitude. Andere populaire uitvoeringen zijn Mojave, Overland, Willys en Rubicon.

Comfort en laadruimte

De Jeep Gladiator is een grote auto. Daarom is hij zeer comfortabel en ruim. Het is echter een vijfzitter met vier deuren. Dus, als u een gezin bent en een betrouwbare auto wenst voor off-road rijden, is dit een goede keuze. Bovendien beschikt hij over een ruime laadruimte waar uw bagage in past wanneer u op stap gaat of een uitstapje maakt.

Brandstofefficiëntie

Hoewel de meeste Jeep modellen zuinig zijn, is de Jeep Gladiator niet zuinig. Dit komt omdat het een EPA rating van 16 mpg in de stad, 23 mpg op de snelweg, en een gecombineerde 19 mpg heeft. Niettemin, als u dit vergelijkt met zijn concurrenten, zult u merken dat hij heel wat efficiënter is.

  Jeep Wagoneer Betrouwbaarheid

Prijs

Het hangt er vanaf naar welke Jeep Gladiator u op zoek bent. Als u een gebruikte 1988 Jeep Gladiator wilt, varieert de prijs van $5.000 tot $20.000. Echter, als je wilt de nieuwste Jeep Gladiators gemaakt van 2020 tot heden te kopen, zult u moeten deel met ten minste $ 35.000. Niettemin, is dit nog steeds vrij hoog in vergelijking met zijn rivalen.

FAQ

Hoe betrouwbaar is de Jeep Gladiator?

De Jeep Gladiator is een zeer betrouwbare auto. De meeste betrouwbaarheidsbureaus beoordelen hem bovengemiddeld betrouwbaar. Zowel J.D. Power als Consumer Reports hebben een bovengemiddelde betrouwbaarheid. De 2020 Jeep Gladiator komt echter met veel problemen en geïnteresseerde kopers moeten opletten.

Wat is de hoge kilometerstand voor de Jeep Gladiator?

De hoge kilometerstand voor een Jeep Gladiator is ongeveer 150.000 mijl. De oudere Jeep Gladiators hielden het goed bij goed onderhoud. Sommige hebben zelfs meer dan 200.000 mijl geklokt voordat ze serieuze problemen kregen. De nieuwste Jeep Gladiator is nog niet zo lang op de markt om te weten hoe goed ze zich houden.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Jeep Gladiator?

De oudere Jeep Gladiators waren vrij betrouwbaar maar ze zijn moeilijk te vinden op de markt. Integendeel, de nieuwste modellen hebben verschillende problemen, waaronder defecte aandrijfas, stuurproblemen, problemen met de aandrijflijn, transmissieproblemen, afslaan van de motor bij stationair draaien, en nog veel meer.

De meeste van deze problemen kunnen worden gevonden in de 2020 Jeep Gladiator. En aangezien deze nieuwste Jeep Gladiator nog niet zo lang op de markt is, is het nog niet duidelijk of hij nog meer problemen heeft of niet.

  Veelvoorkomende problemen met Jeep Gladiator

Hoe snel is de Jeep Gladiator?

Als u op zoek bent naar een snelle terreinauto, dan is de Jeep Gladiator een van de laatste voertuigen die u moet overwegen. Dit komt omdat hij niet erg snel is. De Jeep Gladiator accelereert van 0 naar 60 mph in 7,9 seconden. Bovendien heeft het een topsnelheid van 97 mph, dat is vrij laag in vergelijking met de meeste van zijn rivalen.

Is Jeep Gladiator goedkoop in onderhoud?

Nee, Jeep Gladiator is noch goedkoop noch duur in onderhoud. Hij heeft namelijk een gemiddelde onderhoudskost van ongeveer 630 dollar, wat bijna gelijk is aan het industriegemiddelde. Niettemin zijn Jeep-reserveonderdelen en de onderhoudskosten betaalbaar, waardoor hij iets goedkoper te onderhouden is.

Samenvatting

Over het algemeen is de Jeep Gladiator een uitstekende auto. Hij heeft een ruim en comfortabel interieur, fantastische trekcapaciteiten, een eenvoudig te bedienen touchscreen en uitstekende off-road capaciteiten. Toch heeft deze auto ook een aantal problemen, zoals motorproblemen, transmissieproblemen en problemen met de ophanging.

Ondanks dat de laatste generatie van de Jeep Gladiator verschillende problemen heeft, is het nog steeds een fantastische auto voor off-road rijden. Hij is ook betrouwbaarder dan de meeste van zijn concurrenten, en hij is goedkoper in onderhoud. Niettemin, moet zijn aanvankelijke prijs worden herzien aangezien het redelijk hoog is.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts